Deze kipkluifjes zijn om je vingers bij af te likken! Ze zijn zoet door de honing, maar ook pittig door de rode peper. Hou je niet van pittig, laat de rode peper dan weg. Of hou je juist van heel pittig, gebruik dan juist nog wat meer rode peper.

Als je niet van kluiven houdt of geen vieze vingers wil krijgen, kun je natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken. Maar persoonlijk vind ik die kipkluifjes er ook gewoon heel gezellig uit zien.


Aantal stuks: 20
Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur marineren + 45 minuten bbq tijd

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
20 kipkluifjes
25 gram boter
3 eetlepels honing
1 eetlepel olijfolie
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
versgemalen zwarte peper
zout

En zo maak je het:

  • Snijd de rode peper en de knoflook fijn
  • Meng alle ingrediĆ«nten (op de kipkluifjes na) met elkaar zodat je een soort pasta krijgt
  • Wrijf de kipkluifjes in met deze pasta en laat ze minimaal twee uur marineren zodat de smaken er goed in trekken
  • Bereid de kluifjes d.m.v. de indirecte methode in ongeveer 45 minuten tot ze helemaal gaar, maar nog wel sappig zijn (de tijd is afhankelijk van de grootte van de kluifjes dus test er eerst eentje voordat je ze allemaal van de bbq haalt)
  • Eet smakelijk!