Wanneer wij barbecuen maken we graag allerlei kleine gerechtjes. Eén van deze gerechtjes zijn tomaatjes met pesto en mozzarella. Ik gebruik er het liefst kleine trostomaten voor. Ik vind deze smaakvoller en qua formaat vind ik ze ook praktischer om te eten.
Je bereidt de tomaten met de indirecte methode, omdat ze anders te snel verbranden en ze in principe alleen warm gemaakt hoeven worden. Het verschil tussen direct en indirect barbecuen leg ik uit in het artikel 'Wat is het verschil tussen direct en indirect grillen?'.
Aantal: 6
Bereidingstijd: 5 minuten + 15 minuten bbq tijd
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
6 kleine trostomaten
3 theelepels pesto
1/2 bolletje mozzarella
Keukenbenodigdheden:
barbecue
aluminium schaaltje
En zo maak je het:
- Snijd de kapjes van de tomaten en haal er vervolgens het vruchtvlees uit met een lepeltje
- Snijd de mozzarella in kleine blokjes en vul de tomaten hiermee
- Doe daarop een half theelepeltje pesto
- Zet de tomaten op het alumium schaaltje en bereid deze via de indirecte methode in ongeveer 15 minuten
- Eet smakelijk!