Ik ben nog nooit in Thailand geweest, maar ik ben wel gek op de Thaise keuken. Een Thais recept kon dan ook echt niet ontbreken. In de originele tom ka kai gaan ook nog champignons, maar die heb ik in dit recept niet gebruikt.
Deze Thaise kippensoep is zo goed gevuld dat hij bij ons als maaltijdsoep dient. In kleinere porties kan hij echter ook heel goed als voorgerecht gebruikt worden. Wil je een wat lichtere soep dan zou je de kokosmelk er uit kunnen laten en deze hoeveelheid aan kunnen vullen met kippenbouillon.
De soep is ondanks het pepertje niet pittig. Wil je hem wel graag pittig hebben, dan kun je beter twee pepers gebruiken.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
2 mienestjes
300 gram kipfilet
1 paksoi
1 kleine winterwortel
50 gram taugé
1,5 liter kippenbouillon
400 ml kokosmelk
2 eetlepels vissaus
1 rode peper
1 cm gemberwortel
1 stengel sereh (citroengras)
verse koriander
En zo maak je het:
- Snijd de kipfilet in dunne repen
- Halveer de peper, haal de zaadjes er uit en snijd fijn
- Schil de gember en snijd deze fijn
- Kneus de sereh door hem enkele malen te knakken
- Breng in een pan de kippenbouillon met de kokosmelk aan de kook
- Voeg kipfilet, peper, gember en sereh toe en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken
- Was de paksoi en snijd fijn, schil de wortel en rasp deze
- Voeg 8 minuten voor het einde van de kooktijd van de soep de mienestjes, de witte stukken van de paksoi en de winterwortel toe
- Voeg 5 minuten later (3 minuten voor het einde van de kooktijd van de soep) de groene stukken van de paksoi en de taugé toe
- Als de soep 25 minuten gekookt heeft kan de sereh verwijderd worden
- Breng de soep op smaak met de vissaus en verse koriander
- Eet smakelijk!