Pompoen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ondanks dat de recepten met pompoen je in deze tijd van het jaar om de oren vliegen, voeg ik er gewoon nog eentje aan toe. Mijn super simpele, maar oh zo lekkere pompoensoep. Die wil ik je gewoon niet onthouden.

Vaak wordt in pompoensoep wortel gebruikt, maar ik vind dat persoonlijk altijd afbreuk doen aan de smaak. Geef mij maar gewoon de èchte pompoensmaak. Ik eet niet voor niets pompoen...  Maar mocht je nou nog niet helemaal overtuigd zijn van de smaak van pompoen dan kun je ook de helft van de pompoen vervangen door wortel. De soep zal er iets zoeter door worden.

In de bereidingswijze heb ik de eenvoudigste manier beschreven om de pompoen te snijden. Wil je hem echter in de schil opdienen zoals op de foto dan ga je als volgt te werk: Snijd de bovenkant van de pompoen. Pak een lepel en verwijder alle pitten. Snijd vervolgens met een mes beetje bij beetje het vruchtvlees weg. Omdat je het in een soep verwerkt, maakt het niet uit dat alle stukken verschillend van formaat zullen zijn. Eventueel kun je met een lepel de laatste beetjes er uit scheppen.


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
500 gram pompoen
1 liter kippenbouillon
50 ml kookroom
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel sereh (citroengras)
1/2 rode peper (optioneel)
versgemalen zwarte peper
verse peterselie

Keukenbenodigdheden:
kookpan
staafmixer

En zo maak je het:

  • Snijd de pompoen door midden en verwijder de pitten
  • Snijd daarna iedere helft in vier parten
  • Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • Snijd de ui in grove stukken (we gaan de soep toch nog pureren dus dat komt niet zo precies) en de rode peper in ringetjes (verwijder wel de zaadjes anders wordt de soep veel te pittig)
  • Verhit de olie in de pan en fruit de ui hier in aan
  • Wanneer de ui glazig geworden is voeg je de pompoen, rode peper, gemberpoeder en sereh toe
  • Laat een paar minuutjes meebakken
  • Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en laat ongeveer 20 minuten koken
  • Pureer de soep met een staafmixer tot je een mooie gladde soep hebt
  • Doe de kookroom erbij en verwarm dit even mee
  • Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper
  • Schep de soep in een bord of in de pompoenschil en garneer met wat peterselie
  • Eet smakelijk!