Al een tijdje ben ik me er van bewust dat Do Me a Flavour eigenlijk helemaal niet past bij wie ik ben en wat ik belangrijk vind in het leven. In de loop van de tijd ben ik een beetje uit het oog verloren waar mijn blog om moest draaien. Onlangs heb ik twee cursussen over duurzame en gezonde voeding gevolgd. Dit heeft me goed wakker geschud en me laten realiseren dat ik dit meer wil uitdragen.
Daarom zal mijn blog de komende tijd in een wat ander jasje gestoken worden. De oude recepten blijven er voor nu op staan. In de loop van de tijd ga ik ze wel onder de loep nemen om te bekijken of ik vind dat ze hun plekje mogen behouden of dat ik ze niet meer bij Do Me a Flavour vind passen.
De eerste courgette die ik dit jaar geoogst heb is op mijn bordje beland als gegrilde courgette met rozemarijn en citroen. Ik kan dus wel zeggen dat het courgette seizoen weer is geopend!
Ik heb inmiddels al vijf courgettes kunnen oogsten (in drie dagen) en daar komen er morgen nog twee bij. Ik heb dit jaar extra veel planten gezet (10 in totaal: 5x gewone groene courgette en 5x bolcourgette).
Dat betekent veel en vaak courgettes eten en dan ook nog een heleboel uitdelen. Dat laatste doe ik graag. Stiekem hoop ik anderen daarmee te enthousiasmeren om ook een groentetuintje te beginnen.
Libanees platbrood koop ik regelmatig in de Turkse supermarkt. Er gaat eigenlijk altijd wel een zak mee, ook als ik er niet persé op korte termijn iets mee wil maken. Het is namelijk ook heel goed in te vriezen, dus super handig om altijd op voorraad te hebben.
Van het Libanees brood wat ik onlangs kocht maakte ik een soort goedgevulde wrap, lekker gezond met veel groenten, hummus en pittige paprikapuree. Zo kom ik dagelijks gemakkelijk aan 250 gram. Het is eigenlijk bijna geen recept te noemen, omdat het alleen smeren en snijden is. Maar het is echt zo lekker dat ik het jullie ook niet wilde onthouden.
Lees verder: Libanees platbrood met hummus en pittige paprikapuree
Deze champignons gevuld met knoflook roomkaas zijn geïnspireerd op een recept van Tessa van de foodblog I am Cooking with Love. Helaas is Tessa enige tijd geleden overleden. Ze stak veel liefde in haar blog en gelukkig is deze nog steeds online zodat haar recepten niet verloren gaan. Neem zeker even een kijkje op haar blog!
De pittige knoflookboter waar dit recept op geïnspireerd is trok meteen mijn aandacht toen ik deze voorbij zag komen op haar blog. Ik hou namelijk veel van pittig en van knoflook. En gecombineerd is het natuurlijk nog beter.
Ik heb in plaats van boter en olie roomkaas gebruikt. De hoeveelheden van de ingrediënten heb ik ook iets moeten aanpassen, omdat ik bij de eerste poging alleen maar héél scherpe knoflook proefde. Dat was zelfs mij té! Als je knoflookboter maakt moet je er zeker veel in doen, bij roomkaas mag het dus iets minder.
Prei stamppot is een stamppot die ik eigenlijk niet zo vaak maak. Meestal ga ik toch voor de standaard hutspot of boerenkool stamppot. Een beetje uit gemak en gewoonte denk ik, want prei stamppot is echt wel heel lekker.
In de moestuin staat op het moment alleen nog wat prei. Het wordt tijd dat deze geoogst wordt, want ik wil de moestuin weer voorbereiden voor het nieuwe moestuin-jaar. Dus dat betekent dat we nu even extra veel prei eten. Natuurlijk vries ik ook wat in, want ik heb graag veel variatie aan groenten op voorraad. En dan is invriezen toch de makkelijkste manier. Zo kan ik steeds net zoveel uit de vriezer halen als ik nodig heb.