Deze kaasstengels heb je in no time gemaakt en ze zijn ook nog eens ontzettend lekker. Zeker als ze net uit de oven komen en de kaas nog lekker warm en gesmolten is. Maar mocht je ze niet in één keer allemaal op eten (haha..) dan zijn ze koud ook nog altijd de moeite waard. Heel erg gezond zijn ze niet, maar ik vind dat je jezelf best weleens mag trakteren op wat lekkers (waarmee ik overigens niet wil zeggen dat gezond eten niet lekker is, want dat is alles behalve waar).

Ze zijn lekker voor bij de soep of om zo weg te knabbelen. Ik maakte deze kaasstengels bij mijn Zwolse mosterdsoep. Ik vind mosterd en kaas sowieso een goede combinatie en ik vind het altijd lekker om iets met een bite bij de soep te serveren.

Deze maiskoekjes maakte ik als onderdeel van een Mexicaans tapas buffet. Maar ook als borrelhapje of als lunch zijn ze een echte aanrader. Erg lekker met chilisaus of met verse guacemole.

Ik heb een beetje een Mexicaanse tint aan de koekjes gegeven, maar als je de komijn en koriander vervangt door bijvoorbeeld oregano en tijm zou je er ook een Italiaanse twist aan kunnen geven. Dat is het leuke van koken... een paar kleine dingetjes veranderen en je hebt meteen een heel ander smaakbeleving.

Eigenlijk zijn het geen koekjes, want ze worden niet zo hard en krokant als een echt koekje. Het doet meer denken aan rösti maar dan met groenten die niet geraspt worden. Misschien moet je ze gewoon maar eens proberen, dan weet je wat ik bedoel.

Humkessoep is een soep uit Twente die zijn naam dankt aan de stukjes bonen in de soep. Afhankelijk van de streek wordt deze soep ook wel brokkebonensoep, sniebonensoep of stompesoep genoemd. Ook in de Achterhoek wordt deze soep al van oudsher gemaakt.

Er zijn tegenwoordig heel veel variaties op internet te vinden. Zo beweert de één dat er alleen snijbonen in horen, terwijl de ander zegt dat er juist sperziebonen in horen. Ook de vleessoorten die er in verwerkt worden, verschilt per recept dat je tegenkomt. Zo heb ik schouderkarbonades, klapstuk en spekjes voorbij zien komen. Wat er oorspronkelijk precies in ging? Ik heb geen idee, maar ik weet wel dat deze goedgevulde maaltijdsoep zo in ieder geval erg lekker is.

Wil je deze soep als voorgerecht serveren, geef dan slechts een kleine portie. De soep is namelijk erg machtig doordat hij zo rijkelijk gevuld is.

De laatste tijd maak ik heel vaak quiche. Ik vind het lekker, het is over het algemeen snel klaar en je kunt er ontzettend veel mee variëren. Eerder deelde ik met julile al mijn recept voor een vegetarische quiche met geitenkaas en kastanjechampignons en een quiche met ham en paprika.

Maar ook op andere foodblogs komen overheerlijke recepten van quiches voorbij. Daarvan wil ik er enkele graag met jullie delen en dus zette ik tien heerlijke quiches van andere foodbloggers voor jullie (in willekeurige volgorde) op een rij.

Welke quiche jij?

Maart stond in het teken van Flevoland. Ik heb weer allerlei nieuwe plekken en gerechten ontdekt. Zo had ik nog nooit van Schokland en zijn Schokker moppen gehoord. Bovendien was ik zelfs nog nooit in Urk geweest, terwijl dat bij uitstek een vissersdorp is en ik al ga glunderen bij de gedachte aan heerlijke visjes.
Ook proefde ik voor het eerst Dronter Drupje en ik was meteen verkocht. Dat en nog veel meer lees je terug in de eerste vier delen van deze reeks over Flevoland.

Het laatste deel staat zoals gebruikelijk in het teken van de streekgerechten die ik afgelopen maand gemaakt heb en voeg ik er een laatste aan toe. Ik zet ze dus alle vijf nog even op een rijtje. Het was wederom een feestje!