Het barbecueweer laat nog even op zich wachten, maar als het dan zover is heb je in ieder geval alvast een heerlijke salade gevonden om er bij te serveren.

Deze rode coleslaw is een variant op de traditionele coleslaw. Zelf vind ik hem met rode kool lekkerder dan met witte kool, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Ben je toch meer liefhebber van witte kool, dan vervang je de rode kool simpelweg.

In de traditionele versie wordt veel mayonaise gebruikt in de dressing. Nu heb ik hem zelf liever wat frisser en daarom heb ik de mayonaise grotendeels vervangen door zure room.

Een typisch Zwols gerecht is mosterdsoep. Door toevoeging van kookroom krijg je een heerlijk romige soep. De hoeveelheid mosterd die je gebruikt moet je vooral af laten hangen van je eigen smaak, veel proeven tussendoor dus. De ene mosterd is bovendien de andere niet, dus ook daarom is proeven erg belangrijk. Als er eenmaal te veel in zit is het lastig de juiste smaakbalans terug te vinden, wat extra toevoegen kan altijd. Begin daarom altijd voorzichtig.

Ik serveerde heerlijke kaasstengels met zeezout bij deze soep. Mosterd en kaas vind ik namelijk een erg goede combinatie. Bovendien vind ik het erg lekker om iets knapperigs bij de soep te serveren, zeker omdat er verder weinig textuur in de soep zelf zit.

Op 8 en 9 april vond de Asian Food Market in de Kaaihallen in Den Bosch plaats. Ik bezocht deze op zaterdag 8 april. Het weer zat gelukkig heel erg mee, sterker nog het was echt prachtig weer. Daardoor hadden ook buiten diverse foodtrucks en eetkraampjes hun plaats in genomen.

De entree was 2,50, wat ik een prima prijs vond. Op deze manier blijft het laagdrempelig genoeg om even een kijkje te gaan nemen. In de aankondiging van het event werd gezegd dat er naast de vele eetkraampjes ook een flea market zou zijn met mooie producten en bijzondere spulletjes. Dat viel wel erg tegen. Maar eerlijk is eerlijk, ik kwam eigenlijk toch wel echt voor het eten dus wat mij betreft kon dat de pret niet drukken.

Ik vind de Aziatische keuken namelijk fantastisch. De overvloed aan kruiden en specerijen maken de gerechten altijd erg bijzonder. De Asian Food Market kon ik daarom ook niet aan mij voorbij laten gaan.

Afgelopen week kreeg ik van Van Beekum Specerijen foodpost met daarin onder andere pumpkin spice mix.

Bij pumpkin spice denk ik altijd terug aan de eerste date van mij en mijn vriend. Ik zal jullie het hele verhaal besparen, maar het komt er op neer dat het niet helemaal liep zoals we in gedachten hadden en mijn vriend uiteindelijk ongeveer 4 uur later dan gepland arriveerde. Maar wel mèt pumpkin spice latte van Starbucks. En uiteindelijk is het dus allemaal heel erg goed gekomen en heeft pumpkin spice voor ons een beetje een symbolische betekenis gekregen.

Ik heb vorige week al verklapt dat deze maand in het teken van Overijssel zal staan. Overijssel staat bekend om zijn vele hanzesteden zoals Zwolle, Ommen, Deventer en Kampen. Leuk feitje is dat Zwolle dan wel de hoofdstad is van Overijssel, maar Enschede is de grootste stad.

Even zoeken op internet leerde mij dat Overijssel best veel streekgerechten kent zoals Deventer koek, kampersteur en Zwolse mosterdsoep.
Dat betekent dat er weer genoeg te proeven en uitproberen valt deze maand.

Het eerste recept wat ik gemaakt heb is een echt ouderwetse Twentse soep: humkessoep. De soep dankt zijn naam aan de humkes, oftewel stukjes snijbonen in de soep. Overigens wordt deze soep ook in de Achterhoek al van oudsher gemaakt.