Het idee voor deze twizzlers is ontstaan nadat ik mijn kaasstengels met zeezout gemaakt had. Ik vroeg me af of ik daar ook een lekkere zoete variant op kon verzinnen. Of dat gelukt is mag je zelf beslissen, maar ik denk van wel!
Nou maak je me over het algemeen toch blijer met iets hartigs dan met iets zoets, maar deze chocoladestengels vind ik toch wel erg geslaagd.

Een tijdje terug heb ik ze uitgeprobeerd op een feestje en ook daar vielen ze goed in de smaak. Ze werden geserveerd in plaats van gebak bij de koffie, omdat er gedurende de avond nog meer kleine hapjes geserveerd zouden worden. Het mocht daarom wel wat luchtiger en lichter blijven bij de koffie.

Perfect Tortilla is een bakvorm om krokante tortillabakjes mee te maken in de oven. Ik kreeg deze thuisgestuurd om uit te proberen.

De gebruiksaanwijzing die er bij zit is alleen in het Engels. Voor mij geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen handig is. Ook moet je zelf even omrekenen op hoeveel graden je de oven moet zetten, want deze wordt alleen in Fahrenheit aangegeven.

Maar goed, is dat eenmaal gebeurd dan kun je aan de slag. Het werkt echt super eenvoudig. Je neemt kant-en-klare tortilla's en duwt deze voorzichtig in de vorm. Ik moet zeggen, dat ging een stuk gemakkelijker dan ik gedacht had.

Deze plaattaart met gerookte kip en balsamico champignons heb je binnen 20 minuten in de oven staan. Ik rook bij voorkeur mijn kip zelf, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon zo in de winkel kopen als je geen rookoventje hebt. Die kan ik je overigens wel echt van harte aanbevelen als je graag in de keuken staat. Niets zo lekker als zelf je kip of vis roken!

De pijnboompitten uit het recept kun je ook zonder roosteren op de plaattaart doen, maar door het roosteren komt er extra veel smaak vrij. Roosteren doe je in een droge koekenpan. Zorg er wel voor dat je de pijnboompitten in beweging houdt en verlies ze niet uit het oog. Voor je het weet zijn ze namelijk aangebrand.

Deze Oosterse kipgehaktballetjes smaken heerlijk bij de noedels met soja- en chilisaus, waar ik het recept eerder deze maand van plaatste.
Deze gehaktballetjes zijn overigens ook heerlijk als borrelhapje, net als deze Indonesische gehaktballetjes. Wist je trouwens dat je deze ook prima met kipgehakt kunt maken?!

Ik heb gekozen voor kipgehakt, omdat ik dat zelf lekkerder vind dan runder- of varkensgehakt. Ben je echter niet zo'n liefhebber van kip dan kun je dat natuurlijk ook prima gebruiken. De smaak van kip is wat milder, waardoor de Oosterse smaken extra goed naar voren komen. En dat kunnen deze gehaktballetjes echt prima hebben.

Noedels zijn echt ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want ze hebben maar een heel korte bereidingstijd. Ik maak ze graag met veel groenten, zeker als ik de noedels volledig vegetarisch hou. De hoeveelheid groenten is misschien op het eerste gezicht wat veel, maar zeg nou zelf groenten kun je eigenlijk nooit genoeg eten. Sterker nog, de meeste mensen in Nederland eten juist (veel) te weinig groenten.

En een keer geen vlees eten is ook zeker niet verkeerd. In Nederland eten we sowieso gemiddeld gezien erg veel vlees, meer dan we eigenlijk nodig hebben. Dus met deze noedels sla je twee vliegen in een klap: je eet voldoende groenten èn je eet wat minder vlees. Gewoon een keer maken dus!