Hachee is een traditioneel stoofgerecht op basis van rundvlees, uien en azijn. Vaak wordt het geserveerd in combinatie met rode kool en aardappelpuree of met hutspot. De azijn is een essentieel onderdeel van dit gerecht, want het zuur zorgt er voor dat het vlees mooi zacht wordt.

De laatste tijd maak ik naast hachee ook regelmatig andere stoofpotjes. Dat is iets wat ik voorheen eigenlijk nooit deed. In het verleden heb ik het weleens geprobeerd, maar ik kreeg het vlees toen niet zacht genoeg. Waarschijnlijk heb ik gewoon te weinig geduld gehad. Ik trek nu altijd minimaal 6 uur uit voor de bereiding en dan komt het eigenlijk altijd wel goed.

Het is alweer bijna Moederdag en dat betekent dat menigeen de keuken weer in duikt om iets lekkers voor mama te maken. Want zeg nou zelf, er gaat toch niets boven een zelfgemaakte traktatie!

Misschien heb je al lang bedacht wat je voor lekkers wil gaan maken. Twijfel je nog steeds of moet je nog snel iets bedenken? Dan vind je hier misschien nog wel wat inspiratie!

Vijf foodbloggers delen graag hun hartverwarmende recept(en) met jou! Welke ga jij maken?


Het aspergeseizoen is half april begonnen en eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Witte asperges worden ook wel het witte goud genoemd, maar persoonlijk vind ik de groene asperge veel lekkerder.

Ik vind altijd dat je er vooral niet al te veel mee moet doen. Even grillen, een vleugje citroen en wat Parmezaanse kaas er over en je hebt wat mij betreft een heerlijk bijgerecht! Ik heb de asperges ingevet met knoflookolie, maar met een eenvoudige olijfolie is het eigenlijk bijna net zo lekker. Zorg er overigens altijd voor dat je niet de grillpan, maar het product dat je in de grillpan wil bereiden invet. Laat daarnaast het product met rust, zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Natuurlijk moet je de asperges wel af en toe omdraaien, maar doe dat vooral niet te vaak.

Oeps... het is alweer mei en ik heb deel vijf nog niet eens gepost! Nou vooruit, één dagje te laat dat moet wel kunnen voor een keertje toch.

In april stond de provincie Overijssel centraal. Zo vertoefde ik een dagje in Zwolle waar ik onder andere Librije's Winkel en het Zwolse balletjeshuis bezocht.
Ook at ik de originele Deventer Koek van Jb. Bussink in, uiteraard, Deventer. En het bezoek aan de winkel van Bufalo Farm Twente was ook zeker de moeite waard. Ik kocht daar héérlijke burrata en gerookte mozzarella en dat zal zeker de laatste keer niet zijn!

Uiteraard maakte ik ook deze maand weer vijf streekgerechten uit de provincie. Ik zet de vier eerder geplaatste recepten nogmaals op een rij en voeg daar nummer vijf aan toe.

Staphorster fleeren zijn wafels die mij sterk doen denken aan taai taai. Dat is ook niet zo heel vreemd, want in deze wafels gaat anijszaad en dat wordt ook in taai taai gebruikt. Er wordt ook wel gezegd dat het qua smaak op kruidkoek lijkt, maar ik blijf er bij dat het meer van taai taai weg heeft.

Ik hou van de smaak van anijs dus ik heb twee theelepels anijs toegevoegd. Wil je een wat subtielere anijssmaak voeg dan 1 theelepel toe.

De Staphorster fleeren worden traditioneel gegeten met oud & nieuw. Ze worden koud gegeten, dus je kunt ze eenvoudig van te voren bakken. Om de mooie wafelvorm te krijgen, bak je ze in een wafelijzer.