Aardappelen poffen is echt super eenvoudig èn heel erg lekker. Meestal gebruik ik gewone aardappelen om te poffen, maar ik had nog zoete aardappels liggen dus besloot ik deze te gebruiken.

Je hebt slechts een oven, wat aluminiumfolie, olie, zeezout en rozemarijn nodig om deze gepofte zoete aardappels te maken. En een beetje geduld, dat dan weer wel want ze moeten ongeveer 45 minuten in de oven. Voordeel is wel dat je ze er alleen maar in hoeft te leggen en vervolgens dus drie kwartier de tijd hebt om andere dingen te doen. Bijvoorbeeld om er lekkere zure room met bieslook en bosui bij te maken.

Ik leg de aardappels altijd voor de zekerheid in een ovenschaal. Mocht er dan wat olie uit druppen dan beland het in ieder geval niet onder in de oven, maar in de schaal. Die is een stuk eenvoudiger schoon te maken dan de oven.

Noord Brabant is de provincie waar ik geboren en getogen ben. Toen ik begin twintig was heb ik een jaar in Nijmegen gewoond en later nog enkele jaren in Kranenburg (D) en Kleve (D). Maar in 2008 ben ik toch weer teruggekeerd naar het Brabantse land.

Als ik aan Noord Brabant denk qua eten, dan komen toch al gauw de Bossche bol en de worstenbroodjes naar voren.
Ik heb me er nog nooit aan gewaagd om zelf een Bossche bol te maken. Sommige dingen moet je ook gewoon niet zelf willen maken denk ik. Of misschien ben ik gewoon een beetje huiverig voor het soezendeeg, wat ik nog nooit zelf gemaakt heb.

Hachee is een traditioneel stoofgerecht op basis van rundvlees, uien en azijn. Vaak wordt het geserveerd in combinatie met rode kool en aardappelpuree of met hutspot. De azijn is een essentieel onderdeel van dit gerecht, want het zuur zorgt er voor dat het vlees mooi zacht wordt.

De laatste tijd maak ik naast hachee ook regelmatig andere stoofpotjes. Dat is iets wat ik voorheen eigenlijk nooit deed. In het verleden heb ik het weleens geprobeerd, maar ik kreeg het vlees toen niet zacht genoeg. Waarschijnlijk heb ik gewoon te weinig geduld gehad. Ik trek nu altijd minimaal 6 uur uit voor de bereiding en dan komt het eigenlijk altijd wel goed.

Het is alweer bijna Moederdag en dat betekent dat menigeen de keuken weer in duikt om iets lekkers voor mama te maken. Want zeg nou zelf, er gaat toch niets boven een zelfgemaakte traktatie!

Misschien heb je al lang bedacht wat je voor lekkers wil gaan maken. Twijfel je nog steeds of moet je nog snel iets bedenken? Dan vind je hier misschien nog wel wat inspiratie!

Vijf foodbloggers delen graag hun hartverwarmende recept(en) met jou! Welke ga jij maken?


Het aspergeseizoen is half april begonnen en eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Witte asperges worden ook wel het witte goud genoemd, maar persoonlijk vind ik de groene asperge veel lekkerder.

Ik vind altijd dat je er vooral niet al te veel mee moet doen. Even grillen, een vleugje citroen en wat Parmezaanse kaas er over en je hebt wat mij betreft een heerlijk bijgerecht! Ik heb de asperges ingevet met knoflookolie, maar met een eenvoudige olijfolie is het eigenlijk bijna net zo lekker. Zorg er overigens altijd voor dat je niet de grillpan, maar het product dat je in de grillpan wil bereiden invet. Laat daarnaast het product met rust, zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Natuurlijk moet je de asperges wel af en toe omdraaien, maar doe dat vooral niet te vaak.