Op dagen dat ik werk, is het meestal mijn vriend die kookt. Maar mocht het dan toch een keer zo uit komen dat ik toch kook dan is dit een gerecht wat ik graag klaar maak. Je hebt er weinig werk aan dus het is ideaal na een drukke dag.

Pesto aardappeltjes maak je met slechts vijf ingrediënten. Ik heb ze deze keer gemaakt met groene pesto, maar het kan natuurlijk ook met rode pesto. Dat is een kwestie van smaak. Uiteraard kun je pesto ook zelf maken, maar ik wilde het deze keer lekker eenvoudig houden en heb dus gekozen voor kant-en-klare pesto.

De één vindt Valentijn commerciële onzin, de ander vindt het een mooi moment om een geliefde te laten weten hoeveel diegene voor iemand betekent. Ben jij iemand die op Valentijn graag de keuken in duikt voor een persoonlijke verrassing, dan kun je met deze recepten wellicht nog wat inspiratie op doen.

En mocht je nou niets aan Valentijn doen, dan bewaar je ze toch gewoon voor een andere keer. Want eerlijk is eerlijk, of het nou Valentijn is of niet, iets lekkers maken is altijd leuk toch.

Deze vijf recepten verschenen vorig jaar al op mijn blog, maar ik had ze nog niet eerder op een rijtje gezet.

Op zaterdag 27 januari organiseerde Thuisafgehaald een THT-diner. Thuisafgehaald is een community van thuiskoks, afhalers en samenwerkingspartners. De kern van het concept is het geloof dat er meer bereikt kan worden als we samen delen. Zelf ben ik al enkele jaren als thuiskok verbonden aan Thuisafgehaald. Met regelmaat kook ik voor mensen uit mijn dorp of omgeving en dat doe ik met heel veel plezier. Maar goed, dat terzijde.

Gisteren organiseerden zij dus, met behulp van Duurzaamheidsfonds Houten, een THT-diner. Dit, om aandacht te vragen voor voedselverspilling. Jaarlijks gooien we met zijn allen namelijk nog steeds véél te veel voedsel weg en dat is zo zonde! Vaak zijn deze producten echt nog prima te gebruiken.

Afgelopen week heb ik weer een heerlijk stoofpotje gemaakt: Vlaamse stoof. Het kenmerkende aan Vlaamse stoof is dat deze bereid wordt met (trappisten)bier en mosterd. Meestal wordt er een dubbel voor gebruikt, maar ik heb deze keer een tripel genomen, omdat ze de Westmalle dubbel waar ik op zoek naar was, niet hadden in de winkel waar ik toen mijn boodschappen deed. De tripel van Westmalle hadden ze wel dus op goed geluk heb ik deze meegebracht. En dat is zeker niet verkeerd bevallen moet ik zeggen.

Wanneer ik stoofvlees maak, maak ik altijd extra veel. Of we eten er twee dagen van (de tweede dag is ie eigenlijk nog lekkerder), of ik vries wat in zodat we altijd wat achter de hand hebben, of ik maak er anderen blij mee. Ik denk altijd maar zo, als ik dan toch die pan 6 uur op het vuur moet hebben staan, dan kan ik net zo goed meteen een heleboel maken.

Ik kook regelmatig warme maaltijden voor anderen. Kip kerrie is daar een voorbeeld van. Ik gebruikte altijd een recept dat ik op internet vond, maar eigenlijk was ik er niet helemaal tevreden over. Daarom besloot ik mijn eigen versie te maken van kip kerrie, lekker met ananas voor een zoete toon in het gerecht. Dat kan hij wat mij betreft heel goed hebben. Lekker om te serveren met bijvoorbeeld rijst en doperwtjes.

Wist je trouwens dat kerriepoeder een kruidenmengsel is. Er bestaan echt talloze varianten van. Het kerriepoeder van het ene merk is dus vaak totaal niet vergelijkbaar met die van een ander merk. En welke jij lekker vindt, dat is toch echt een kwestie van uitproberen.
Ik ben in dit recept uitgegaan van een mild kerriepoeder. Je hebt bijvoorbeeld ook kerrie massala, maar dat geeft echt een compleet andere smaak dan de kerrie zoals we die in Nederland kennen. Hij is vaak ook redelijk pittig. Daar heb ik me nog weleens in vergist bij het maken van een kerriesoepje hahaha.