Het is alweer bijna Moederdag en dat betekent dat menigeen de keuken weer in duikt om iets lekkers voor mama te maken. Want zeg nou zelf, er gaat toch niets boven een zelfgemaakte traktatie!

Misschien heb je al lang bedacht wat je voor lekkers wil gaan maken. Twijfel je nog steeds of moet je nog snel iets bedenken? Dan vind je hier misschien nog wel wat inspiratie!

Vijf foodbloggers delen graag hun hartverwarmende recept(en) met jou! Welke ga jij maken?


Het aspergeseizoen is half april begonnen en eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Witte asperges worden ook wel het witte goud genoemd, maar persoonlijk vind ik de groene asperge veel lekkerder.

Ik vind altijd dat je er vooral niet al te veel mee moet doen. Even grillen, een vleugje citroen en wat Parmezaanse kaas er over en je hebt wat mij betreft een heerlijk bijgerecht! Ik heb de asperges ingevet met knoflookolie, maar met een eenvoudige olijfolie is het eigenlijk bijna net zo lekker. Zorg er overigens altijd voor dat je niet de grillpan, maar het product dat je in de grillpan wil bereiden invet. Laat daarnaast het product met rust, zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Natuurlijk moet je de asperges wel af en toe omdraaien, maar doe dat vooral niet te vaak.

Oeps... het is alweer mei en ik heb deel vijf nog niet eens gepost! Nou vooruit, één dagje te laat dat moet wel kunnen voor een keertje toch.

In april stond de provincie Overijssel centraal. Zo vertoefde ik een dagje in Zwolle waar ik onder andere Librije's Winkel en het Zwolse balletjeshuis bezocht.
Ook at ik de originele Deventer Koek van Jb. Bussink in, uiteraard, Deventer. En het bezoek aan de winkel van Bufalo Farm Twente was ook zeker de moeite waard. Ik kocht daar héérlijke burrata en gerookte mozzarella en dat zal zeker de laatste keer niet zijn!

Uiteraard maakte ik ook deze maand weer vijf streekgerechten uit de provincie. Ik zet de vier eerder geplaatste recepten nogmaals op een rij en voeg daar nummer vijf aan toe.

Gisteren plaatste ik een recept voor lauwwarme paprikasalade met tomaat en burrata. Deze burrata kocht ik op Buffalo Farm Twente. De buffels werden op het moment dat wij er waren net gemolken en aangezien buffels ontzettend stressgevoelig zijn, konden we daarom helaas geen kijkje nemen. Dus wanneer de buffels de wei weer in mogen gaan we zeker nog een keertje terug. En niet alleen om de buffels te zien, maar ook om nog meer lekkers te kopen. De burrata was namelijk héérlijk. Daarover zomteen meer.

Eerst neem ik je nogmaals mee naar Zwolle. Daar schreef ik eerder al over, maar wat ik je nog niet vertelde is dat we op die dag ook zijn gaan lunchen bij Bij Hartje Zwolle.

Onlangs kocht ik voor het eerst in mijn leven burrata. Burrata is een Italiaanse verse kaas die in principe op dezelfde wijze gemaakt wordt als mozzarella, maar toch net even anders is. Aan het einde van het proces wordt deze namelijk gevuld met room.

Je kunt deze kaas het beste op het laatste moment op het bord of aan tafel aansnijden, omdat de room er direct uit vloeit. Het zou zonde als de room per ongeluk op je snijplank achter blijft!

Ik serveer de salade op een groot bord zodat je na het aansnijden van de burrata zelf de gewenste hoeveelheid kunt pakken zonder iets van de room te verspillen. Het is ook lekker om er foccacia bij te serveren om in de laatste restjes te dippen.