Bruschetta en tomaat is geen verrassende combinatie, maar wat mij betreft mag deze echt niet ontbreken op mijn blog. Want deze combinatie wordt niet voor niets al jááááren gebruikt.

Vooral in de zomer vind ik ze echt heerlijk, zeker met tomaatjes uit eigen tuin. Ik gebruik het vaak als bijgerecht bij pasta of de barbecue, maar eigenlijk is bruschetta van oorsprong een voorgerecht. Daarom heb ik hem toch bij voorgerechten geplaatst. Als voorgerecht zijn twee á drie sneetjes voldoende.

Ik vind het altijd extra lekker wanneer het brood ingesmeerd wordt met olijfolie en knoflook. Dat geeft het net even wat extra's. De tomatensalsa kun je prima enkele uren van te voren maken. Dat geeft het alleen maar extra tijd om alle smaken goed met elkaar te laten vermengen, dus mocht het kunnen dan zou ik dat zeker aanraden.

Met Moederdag plaatste ik enkele lekkere recepten van mede-foodbloggers. Maar ook papa houdt natuurlijk van lekker eten, dus een overzichtje met lekkere Vaderdagrecepten mag niet ontbreken.

Van sliders tot bierkippen, van broodjes pastrami tot borek en gepofte pompoen met feta. Ik heb gekozen voor veel variatie in de recepten, zodat er voor iedere papa wel iets lekkers staat. Wel ben ik voor hartige recepten gegaan, want papa is natuurlijk wel heel stoer.

Met welk recept ga jij de liefste vader van de wereld verrassen?

Met een bezoek aan Den Haag en Scheveningen kun je gemakkelijk een dag vullen, want er is meer dan genoeg te doen.

't Bakkertje
Al sinds 1838 zit op dezelfde locatie 't Bakkertje en deze bakkerij is daarmee de oudste van Den Haag. De nostalgische uitstraling neemt je mee terug in de tijd. Je kunt er terecht voor brood en banket, maar ook voor vers belegde broodjes en koffie.

Haagse bluf is een luchtig nagerecht op basis van bessensap, suiker en eiwitten. Als ik in een recept zie staan dat ik eiwitten stijf moet kloppen, dan begin ik al een beetje zenuwachtig te worden. Ik ben altijd bang dat het zal mislukken, terwijl dat eigenlijk niet nodig is.

De truc zit hem in het zorgen dat je geen plastic kom gebruikt en ervoor zorgt dat de kom die je gebruikt goed vetvrij is. Dit kun je eenvoudig voor elkaar krijgen door wat citroensap in de kom te spuiten en deze met een keukenpapiertje over de hele binnenkant van de kom te wrijven. Eventueel nog even naspoelen met water, maar vaak is dat niet eens nodig.

Ik vind het altijd een beetje een magisch iets om te zien hoeveel lucht je in eiwitten kunt kloppen en hoeveel volume je dus kunt creëren.

Deze aardappelsalade heb ik al vaak gemaakt als bijgerecht voor bij de barbecue. Het is een leuke variant op de traditionele aardappelsalade. Hoewel ik die ook erg lekker vind, is het ook weleens leuk om wat te variëren. Als er nog wat over blijft, dan vind ik dat helemaal niet erg want dan heb ik meteen een lekkere lunch voor de volgende dag. Het komt dus ook wel voor dat ik gewoon extra veel maak, zodat er zeker wat over blijft. 

De aardappelen kun je het beste al even van te voren koken, want die moeten volledig afkoelen. Het is tenslotte een koude aardappelsalade. Die tijd heb ik niet meegerekend in de bereidingstijd.

Natuurlijk kun je er naar keuze andere groenten in doen of er nog wat extra aan toevoegen.