Shakes en smoothies zijn razend populair als ontbijt. Ik ben er eerlijk gezegd over het algemeen niet zo'n fan van. Wat mij betreft gaat er niets boven vast voedsel als ontbijt om je spijsvertering lekker aan het werk te zetten. Maar deze yoghurtshake vind ik dan wel weer erg lekker!

Ik voeg aan de yoghurtshake een beetje melk toe om hem drinkbaar te maken, maar dat zou je ook prima met sinaasappelsap, appelsap of een andere vruchtensap kunnen doen.

Let op bij het toevoegen van de koekkruiden dat je dat met mate doet, want het gaat heel snel overheersen en dan is het echt niet lekker meer!

Deze burgers zijn gemaakt met kipgehakt. Je kunt ze natuurlijk ook met rundergehakt of een andere gehaktsoort naar keuze maken.

Ik heb ze een beetje een Grieks tintje gegeven, door het gebruik van feta. Een beetje tzatziki en een verse salade erbij is erg lekker. Eventueel kun je ze natuurlijk ook op een broodje doen.

Ik heb ze in de pan bereid, maar op de bbq zijn ze misschien wel nog lekkerder.

Dit recept is in een handomdraai gemaakt en bovendien is het ook nog heel gezond. Een prima ontbijtje om de dag mee te beginnen dus!

Ik heb de rauwe ham en de tomaat koud op het bord gelegd, maar je zou de ham en tomaat ook klein kunnen snijden en even meebakken met het roerei. Een sneetje geroosterd brood is er erg lekker bij.

Ter variatie zou je ook nog wat geraspte kaas en rucola kunnen toevoegen.

Deze supersnelle aardappelschotel bevat maar enkele ingrediënten en staat in een handomdraai op tafel. Ideaal als je weinig tijd hebt.

Chorizo is een worstsoort afkomstig uit Spanje en geef een pittig accent aan dit gerecht. Hou je niet van de uitgesproken smaak van chorizo, dan kun je het ook vervangen door gehakt.

Deze no bake chocolade cheesecake valt zeker in de categorie 'caloriebommetje' maar mocht je dat niks uitmaken, dan moet je hem echt eens proberen want hij is wel heel erg lekker.

Je moet er even geduld voor hebben, omdat hij nog twee uur moet opstijven in de koelkast maar verder kost het helemaal niet zoveel tijd om dit gerecht te maken.

Ik eet dit het liefst als dessert (hoewel daar 9 van de 10 keer geen ruimte meer voor is in mijn buik) met een kopje koffie erbij. Maar als verjaardagstaart is ie natuurlijk ook perfect!