Coming soon....

Avocado's, je houdt er van of je houdt er juist echt niet van. Persoonlijk vind ik ze heerlijk.

Het meest bekende gerecht met avocado moet toch wel de guacemole zijn. Maar ook op de boterham of in een salade vind ik de avocado een heerlijke smaakmaker.

In koolhydraat arme gerechten kom je avocado tegenwoordig ook best vaak tegen. Deze avocadomousse zou ook in die categorie op zijn plaats zijn. Ik heb hem in de categorie voorgerechten geplaatst, omdat ik dit gerecht ook heel mooi vind passen in een meergangenmenu.

In dit recept gebruik ik een bakring om de mooie vorm te creƫren. Heb je deze niet dan kun je het natuurlijk ook in een mooi glaasje opdienen.

Rigatoni is een buisvormige pasta. Het lijkt een beetje op penne, maar is wat groter en de buitenkant is vaak geribbeld. Bovendien is rigatoni aan de zijkanten recht afgesneden in tegenstelling tot penne, die schuin is afgesneden.
Rigatoni is afgeleid van het Italiaanse woord rigati, wat geribbeld betekent.

Ik gebruik zelf altijd een pasta die gemaakt is van durum tarwe. Dit is een tarwesoort met een grote en harde korrel. Pasta die van deze tarwesoort gemaakt wordt is extra stevig en plakt minder. Daarom vind ik hem ideaal.

Ook als je zelf pasta wil maken zou ik aanraden meel te gebruiken van durum tarwe. Het wordt ook wel grano duro genoemd.

Kibbeling, ik vind het heerlijk. Als je denkt dat het veel werk is om het zelf te maken, dan heb je het helemaal mis. In een handomdraai maak je zelf heerlijke kibbeling!

In dit recept gebruik ik een vrij grote hoeveelheid kabeljauw voor twee personen. Ik ben er hierbij vanuit gegaan dat er naast de kibbeling hooguit nog een salade gegeten wordt. Wil je de kibbeling onderdeel van een hoofdgerecht maken, dan zou ik de hoeveelheid verminderen tot 300-350 gram.

Bij kibbeling eet ik het liefst een eenvoudige salade gemaakt van kropsla of ijsbergsla. Eventueel met wat tomaat en komkommer er door en een friszure dressing.

Bloemkoolsoep maak ik eigen bijna nooit. Geen idee waarom, want het is heerlijk! Bovendien is het ook nog eens hartstikke gezond en snel klaar.

Dit recept is ontstaan doordat ik nog bloemkoolroosjes had liggen die op moesten. Voor de avondmaaltijd had ik al plannen, maar voor de lunch nog niet. Een lekkere soep gaat er bij mij met de lunch altijd wel in, dus zo gezegd zo gedaan.

Wil je van deze soep een vegetarische variant maken, dan kun je de kippenbouillon natuurlijk eenvoudigweg vervangen door groentebouillon. Het ontbijtspek kun je ook prima weglaten, hoewel ik het zoute wel heel lekker vind combineren met relatief neutrale smaak van de bloemkool. Wil je het graag ergens mee vervangen probeer dan eens gerookte tofu.