Dit keer wederom een pompoengerecht. Vanwege de veelzijdigheid van de pompoen, kun je er heerlijk mee variëren. De combinatie met salie en pijnboompitten maakt het tot een smaakvol geheel, terwijl de ricotta de vulling lekker romig maakt.

Ik heb er in dit geval voor gekozen om de cannelloni niet te omringen met een saus, maar dat kan natuurlijk wel heel goed. Een roomsaus met spinazie zou hier goed bij passen, maar ook een bechamelsaus zou het prima doen. Omdat ik het gerecht licht wilde houden, heb ik geen saus gebruikt.

Een lekkere variatie op brood zijn wraps. Ik heb ze deze keer gevuld met een eiersalade. Aan deze eiersalade is een pittige twist toegevoegd door het gebruik van mierikswortel. Hou je daar niet van, dan kun je deze ook prima achterwege laten.
In dit recept gebruik ik halvanaise om het net wat gezonder te houden, maar je kunt op mayonaise of eventueel fritessaus gebruiken. Je kunt er ook nog wat augurk aan toe voegen om het geheel wat frisser te maken.

Deze wraps zijn overigens ook heel geschikt voor op een feestje. Ze zijn heel eenvoudig te maken en je kunt ze prima van te voren maken, zodat je ze alleen nog maar op tafel hoeft te zetten.

De originele Indiase bhajis worden met kikkererwtenmeel gemaakt, maar dat had ik niet in huis. Daarom heb ik ze deze keer gemaakt met gewone bloem, ei en melk. De smaak is dan wel iets anders, maar zeker niet minder lekker!

Ik heb de bhajis op smaak gebracht met kurkuma, chilipoeder, paprikapoeder en verse koriander. Je zou ook kunnen kiezen voor korianderpoeder, maar persoonlijk vind ik dat afbreuk doen aan de smaak. Als het kan, zou ik dus zeker verse koriander gebruiken. In het originele recept gaan verse groene chilipepers. Ook die had ik helaas niet in huis en heb daarom chilipoeder gebruikt. Het gebruik van verse chilipepers boven chilipoeder heeft wel de voorkeur, omdat dat veel meer smaak geeft aan de bhajis.

De bhajis geven een maaltijd net even wat extra's, doordat ze lekker krokant zijn. Ze smaken heel goed bij een (groente)curry en basmatirijst.

Asperges zijn echte seizoensgroenten. 97% van de verkochte asperges in Nederland zijn witte asperges. Slechts 3% zijn groene asperges. In Engeland en Italië worden juist voornamelijk groene asperges gegeten.

Witte asperges moeten altijd goed geschild worden in tegenstelling tot de groene variant. Daarbij hoeven alleen de dikke asperges geschild te worden.
Als je asperges niet goed schilt, zijn ze enorm taai en echt niet lekker. Goed schillen is dus echt een vereiste voor een lekkere maaltijd!

Ik was deze appelroosjes al op diverse sites tegengekomen, maar het kwam er maar niet van om ze ook zelf eens te maken.

Ze zijn ontzettend eenvoudig te maken, terwijl het er uit ziet of je er heel veel werk aan gehad hebt.
Ik heb ze in de categorie 'desserts' gezet, maar eigenlijk zijn ze ook heel geslaagd als traktatie of voor op een feestje. Maak je ze als dessert, dan is het heel lekker om er vanille ijs bij te serveren.

Zoals op de foto te zien is, zijn mijn roosjes een beetje te donker geworden in de oven. Let dus heel goed op dat het niet te hard gaat!