Een simpel schaaltje rijst? Ja zo ziet het er wel uit, maar nee het is het niet! Dit is bloemkool...

In een koolhydraat arm menu past geen rijst, daarom is deze variant super geschikt. De bloemkool is fijngemalen in een keukenmachine waardoor de structuur erg lijkt op die van rijst. Ideaal dus als het gezin een rijstmaaltijd eet en jij toch een beetje mee wil doen. En misschien vindt de rest van het gezin dit ook wel heel erg lekker.

Heel erg lekker met gewokte groenten en kip of omelet. Met een beetje ketjap of sojasaus kun je het nog wat extra smaak geven.

Balsamico champignons zijn heerlijk als voorgerecht op toast, maar ze doen het ook heel goed als tapas of als koolhydraat arm voor- of bijgerecht (zonder de toast dus).

Eigenlijk kan ik me allerlei situaties voorstellen waarin deze heerlijk zijn. Zo zijn ze ook heel geschikt om op een feestje te serveren of voor 's avonds als je lekker voor de tv hangt en iets lekkers erbij wil knabbelen.

De tijm combineert echt perfect met de champignons en balsamico, dus dat moet je zeker niet achterwege laten.

Zin in pizza maar geen zin om eerst nog aan de slag te moeten met deeg? Maak dan eens een tortillapizza. Tortilla's kun je prima gebruiken als bodem. Ze zijn natuurlijk wel heel dun, dus even oppassen als je hem van de bakplaat haalt!

Wij hebben een rookoventje dus ik rook mijn zalm zelf, maar je kunt natuurlijk ook gerookte zalm bij de visboer of in de supermarkt halen. In de beschrijving ga ik voor het gemak uit van kant en klaar gerookte zalm. De rucola doe je er pas op als de pizza uit de oven is en geeft net even dat extraatje!

Je kunt natuurlijk alles er op doen wat je lekker vindt. Ik heb gekozen voor gerookte zalm, courgette en champignons.

Ik maak van mijn lunchgerechten graag een feestje. Een simpele boterham met kaas zul je mij dan ook niet zo heel snel zien eten.
Deze sandwich met kipfilet en avocado heb je in een handomdraai gemaakt. Hij ziet er niet alleen heel lekker uit, hij is het ook!

Ik heb het brood deze keer niet geroosterd, maar zeker als het brood een dag oud is doe ik dat meestal wel. Dat geeft het nog meer bite. Je zou ook alleen de crème van avocado en crème fraîche er op kunnen doen en de plakjes avocado kunnen vervangen voor plakjes ei.

Ik heb al veel gerechten met pompoen gemaakt, maar pompoencurry had ik nog nooit geprobeerd. Daarom werd het toch weleens tijd om deze uit te proberen.

Ik heb in dit recept panang currypasta gebruikt. Deze curry wordt vaak in combinatie met rundvlees gebruikt, maar hij combineert ook heerlijk met pompoen. Let er op dat panang currypasta gemaakt is van onder andere garnalenpasta, dus als je vegetarisch eet kun je beter voor een andere variant kiezen. Je kunt natuurlijk ook zelf je currypasta maken. Het is redelijk bewerkelijk en kost wat tijd, maar je kunt het weken bewaren in de koelkast (in een goed gesteriliseerd potje).

Deze pompoencurry is heerlijk met witte rijst of met wat naanbrood.