Voor frites kun je veel mensen 's nachts wakker maken. Zelf ben ik helemaal niet zo'n groot liefhebber van frites, maar zo nu en dan kan ik het wel waarderen.
Zeker als het gaat om frites met een twist, in dit geval met cajunkruiden.

De cajun-keuken is een smeltkroes van smaken: een Franse basis met Spaanse en Creoolse invloeden. De meest bekende gerechten zijn toch wel de gumbo en de jambalaya. Die gaan zeker ook nog aan bod komen.

Frites met cajunkruiden is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het is echt de moeite waard om eens te proberen!

Ik ben dol op gerookte zalm en deze halen we dan ook iedere zaterdag trouw op de markt. Het is voor mij pure verwennerij. Met gerookte zalm kun je heel veel doen, maar ik vind het eigenlijk gewoon op een broodje of toastje het lekkerst.

Dat een lekker lunchgerecht niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn of veel tijd hoeft te kosten, laat dit broodje wel zien. Dit is een heel eenvoudig maar oh zo lekker broodje zalm. De mierikswortel en rode ui geven er een pittige bite aan, terwijl de kappertjes heerlijk zout zijn. De rucola voegt juist weer iets nootachtigs toe en het eitje is gewoon voor de lekker erbij. Die kun je natuurlijk ook prima weglaten, maar ik vind het net wat extra's geven.

Het Molenhuys – Rijkevoort

Het is vrijdagavond en je hebt allebei eigenlijk geen zin meer om nog te koken na een drukke dag. Wat doe je dan... Lekker ergens een hapje gaan eten! Via de AH restaurantactie kwamen we bij dit restaurant uit. Met een IENS score van 9,1 voor het eten, 9,2 voor de service en 8,9 voor het decor zijn de verwachtingen erg hoog.

Als we bij het restaurant arriveren valt ons meteen op dat het zijn naam eer aan doet. Pal naast het restaurant staat een schitterende molen en het restaurant zelf is gevestigd in het 100 jaar oude molenhuis.

Waddengenot aan zee - Lauwersoog

Tijdens een bezoekje van enkele dagen aan Leeuwarden besloten we dat het leuk zou zijn om nog even ergens te gaan eten aan zee. Via internet zagen we enkele restaurantjes die er wel leuk uit zagen. Dit restaurant was de eerste die we tegen kwamen. Van te voren hadden we de menukaart bekeken en die zag er goed uit, dus besloten we hier een hapje te gaan eten.

Dit recept is echt ontzettend eenvoudig om te maken en valt gegarandeerd in de smaak. Er zijn talloze variaties op crumbles, maar mijn favoriet blijft toch de appelcrumble. In dit recept gebruik ik ook rozijntjes en bruine basterdsuiker om de crumble nog wat zoeter te maken. De basterdsuiker is ook goed te vervangen door vanillesuiker. En je kunt eigenlijk alle fruitsoorten gebruiken die je maar wilt.

Het is heerlijk om er slagroom of (zelfgemaakt) vanilleroomijs bij te serveren, maar ook zonder is het smullen!