Panzanella is een typisch Italiaans voorgerecht en is ontstaan in de volkskeukens van Toscane en Umbrië. Het wordt gemaakt van oud brood en was met name vroeger bedoeld om de restjes op te maken. Je kunt er daarom eigenlijk alle kanten mee op.

De basis is oud brood, tomaat, basilicum en een vinaigrette, maar op internet zijn inmiddels talloze versies van panzanella te vinden. Zie je ingrediënten die je niet lekker vindt, dan kun je ze er natuurlijk gewoon uit laten of vervangen voor iets wat je wel lekker vindt.

Wil je de salade vegetarisch houden, dan kun je de ansjovis weg laten.

In de zomer zijn er courgettes in overvloed. Wij hebben ze ieder jaar in ons groentetuintje staan, dus deze groente staat hier regelmatig op het menu. Het leuke aan courgettes is dat ze ontzettend veelzijdig zijn. Je kunt er soep van maken, maar ze zijn ook heerlijk in de pasta of in een salade.

Dit is een recept voor gevulde courgette. Het bevat heel veel groenten en een klein beetje vlees, dus het is ook nog eens heel gezond (op de kaas na...). Het past ook prima in een koolhydraat arm dieet.

Het is ook lekker om er rijst of pasta bij te serveren.

Voor frites kun je veel mensen 's nachts wakker maken. Zelf ben ik helemaal niet zo'n groot liefhebber van frites, maar zo nu en dan kan ik het wel waarderen.
Zeker als het gaat om frites met een twist, in dit geval met cajunkruiden.

De cajun-keuken is een smeltkroes van smaken: een Franse basis met Spaanse en Creoolse invloeden. De meest bekende gerechten zijn toch wel de gumbo en de jambalaya. Die gaan zeker ook nog aan bod komen.

Frites met cajunkruiden is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het is echt de moeite waard om eens te proberen!

Ik ben dol op gerookte zalm en deze halen we dan ook iedere zaterdag trouw op de markt. Het is voor mij pure verwennerij. Met gerookte zalm kun je heel veel doen, maar ik vind het eigenlijk gewoon op een broodje of toastje het lekkerst.

Dat een lekker lunchgerecht niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn of veel tijd hoeft te kosten, laat dit broodje wel zien. Dit is een heel eenvoudig maar oh zo lekker broodje zalm. De mierikswortel en rode ui geven er een pittige bite aan, terwijl de kappertjes heerlijk zout zijn. De rucola voegt juist weer iets nootachtigs toe en het eitje is gewoon voor de lekker erbij. Die kun je natuurlijk ook prima weglaten, maar ik vind het net wat extra's geven.

Het Molenhuys – Rijkevoort

Het is vrijdagavond en je hebt allebei eigenlijk geen zin meer om nog te koken na een drukke dag. Wat doe je dan... Lekker ergens een hapje gaan eten! Via de AH restaurantactie kwamen we bij dit restaurant uit. Met een IENS score van 9,1 voor het eten, 9,2 voor de service en 8,9 voor het decor zijn de verwachtingen erg hoog.

Als we bij het restaurant arriveren valt ons meteen op dat het zijn naam eer aan doet. Pal naast het restaurant staat een schitterende molen en het restaurant zelf is gevestigd in het 100 jaar oude molenhuis.