Ik maak van mijn lunchgerechten graag een feestje. Een simpele boterham met kaas zul je mij dan ook niet zo heel snel zien eten.
Deze sandwich met kipfilet en avocado heb je in een handomdraai gemaakt. Hij ziet er niet alleen heel lekker uit, hij is het ook!

Ik heb het brood deze keer niet geroosterd, maar zeker als het brood een dag oud is doe ik dat meestal wel. Dat geeft het nog meer bite. Je zou ook alleen de crème van avocado en crème fraîche er op kunnen doen en de plakjes avocado kunnen vervangen voor plakjes ei.

Ik heb al veel gerechten met pompoen gemaakt, maar pompoencurry had ik nog nooit geprobeerd. Daarom werd het toch weleens tijd om deze uit te proberen.

Ik heb in dit recept panang currypasta gebruikt. Deze curry wordt vaak in combinatie met rundvlees gebruikt, maar hij combineert ook heerlijk met pompoen. Let er op dat panang currypasta gemaakt is van onder andere garnalenpasta, dus als je vegetarisch eet kun je beter voor een andere variant kiezen. Je kunt natuurlijk ook zelf je currypasta maken. Het is redelijk bewerkelijk en kost wat tijd, maar je kunt het weken bewaren in de koelkast (in een goed gesteriliseerd potje).

Deze pompoencurry is heerlijk met witte rijst of met wat naanbrood.

Coming soon....

Avocado's, je houdt er van of je houdt er juist echt niet van. Persoonlijk vind ik ze heerlijk.

Het meest bekende gerecht met avocado moet toch wel de guacemole zijn. Maar ook op de boterham of in een salade vind ik de avocado een heerlijke smaakmaker.

In koolhydraat arme gerechten kom je avocado tegenwoordig ook best vaak tegen. Deze avocadomousse zou ook in die categorie op zijn plaats zijn. Ik heb hem in de categorie voorgerechten geplaatst, omdat ik dit gerecht ook heel mooi vind passen in een meergangenmenu.

In dit recept gebruik ik een bakring om de mooie vorm te creëren. Heb je deze niet dan kun je het natuurlijk ook in een mooi glaasje opdienen.

Rigatoni is een buisvormige pasta. Het lijkt een beetje op penne, maar is wat groter en de buitenkant is vaak geribbeld. Bovendien is rigatoni aan de zijkanten recht afgesneden in tegenstelling tot penne, die schuin is afgesneden.
Rigatoni is afgeleid van het Italiaanse woord rigati, wat geribbeld betekent.

Ik gebruik zelf altijd een pasta die gemaakt is van durum tarwe. Dit is een tarwesoort met een grote en harde korrel. Pasta die van deze tarwesoort gemaakt wordt is extra stevig en plakt minder. Daarom vind ik hem ideaal.

Ook als je zelf pasta wil maken zou ik aanraden meel te gebruiken van durum tarwe. Het wordt ook wel grano duro genoemd.