Salades zijn heerlijk als bijgerecht voor bijvoorbeeld een bbq, maar doen het ook goed als voorgerecht. Met salades kun je echt uitpakken, want eigenlijk kun je er alle kanten mee op.

Deze salade is lekker zoet door de perziken, maar heeft ook een knapperige bite door de paprika. Het zoete wordt mooi gecombineerd met het pittige van de chilivlokken en het zure van het limoensap.

Je kunt de perziken ook vervangen door mango. Doe er dan ook nog een beetje verse koriander bij. Heerlijk!

Witlof, je houdt er van of je vindt het helemaal niks. Ik hou er van, zelfs als klein kind al. Bij ons thuis werd de witlof altijd gekookt. Later leerde ik pas hoe lekker witlof rauw is. De eerste keer dat ik witlof rauw at, moest ik wel even wennen aan de smaak. Dat is toch wel anders dan gekookte witlof, maar wat mij betreft zeker zo lekker.

Deze witlofsalade is super eenvoudig te maken en is heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij aardappelpuree en een stukje zalm. Maar ook als koolhydraatarme maaltijdsalade doet deze het prima. De hoeveelheden zou ik dan wel verdubbelen, anders is het erg weinig. Je kunt de garnaaltjes ook vervangen door gerookte zalm of tonijn. En ook met gerookte kip is deze salade heerlijk!

Deze spaghetti gemaakt van courgette, oftewel courghetti, is bij uitstek geschikt als koolhydraatarme maaltijd. Zo kun je min of meer toch met de pot mee eten als er spaghetti op het menu staat. Bovendien is het super snel klaar, dus daar hoef je het ook niet voor te laten.

Je kunt de courghetti zowel warm als koud eten. Daardoor is hij ook heel gemakkelijk mee te nemen naar je werk als lunch.

En als je niet van garnaaltjes houdt, laat je deze er gewoon uit of vervang je ze door kipfilet of een beetje rundergehakt.

Deze stamppot is lekker fris door de appel, maar ook zoet door de honing en kruidig door de tijm. Ik vind het een heerlijke combinatie. Ik heb er voor gekozen de stamppot vegetarisch te houden, maar je zou er ook prima wat spekjes doorheen kunnen doen of er een stukje verse worst bij kunnen serveren.

Voor twee personen heb je nog geen halve kool nodig, dus misschien vind je het praktischer om al gesneden rode kool te kopen. Dat kan natuurlijk ook prima en het scheelt je tijd.

Je kunt de slagroom eventueel ook vervangen door melk, maar dan wordt hij wat minder romig.

‘Waarom ga je niet foodbloggen?’ Sommige -op het oog- simpele vragen, kunnen je diep raken.  Zo ook deze vraag, die mijn vriend me stelde toen ik weer eens op de bank lag te mijmeren over mijn toekomst en wat ik graag zou willen doen.

Als ik niet aan het werk ben, is de kans groot dat je me in de keuken zult vinden. Zet mij in de keuken en ik ben gelukkig.  Zo simpel is het. En of het dan gaat om het maken van een lunch, warme maaltijd of heerlijke taart, dat maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. 

Mijn kast puilt uit van de kookboeken, maar meestal geef ik toch mijn eigen draai aan de recepten. Je weet zelf tenslotte het beste wat je lekker vindt. Ik schrijf ook heel graag mijn eigen recepten. Inspiratie daarvoor doe ik op tijdens vakanties, heerlijk snuffelen op de lokale markten, of door lekker te gaan uiteten. Maar ook door urenlang rond te surfen op internet.