Er gaat niks boven zelfgemaakte tomatensaus. Het lijkt misschien veel werk, maar dat is het zeker niet en het is echt de moeite waard! Je kunt ook heel goed meteen een grote hoeveelheid maken en wat je over hebt invriezen of wecken. Dat laatste ga ik me binnenkort eens aan wagen!
Ook het maken van aubergineballetjes lijkt misschien veel werk, maar het kost niet veel meer tijd dan zelf gehaktballetjes draaien. De meeste tijd zit in het wachten tot ze uit de oven komen, terwijl de keuken zich zal vullen met een heerlijke geur!
Lees verder: Spaghetti met aubergineballetjes en tomatensaus
Deze gefrituurde mozzarellaballetjes zijn niet moeilijk te maken, maar je moet ze wel goed in de gaten houden bij het frituren. Voor je weet is de kaas te ver gesmolten en kruipt hij door zijn krokante jasje naar buiten. Maar als ze lukken zijn ze verrukkelijk.
Het enige wat je nodig hebt zijn kleine bolletjes mozzarella, bloem, ei, paneermeel en naar smaak Italiaanse kruiden.
Je kunt ze als voorgerecht opdienen bij een Italiaanse maaltijd. Eventueel met een kleine rucola salade erbij of wat tomatensaus. Maar bij de borrel of op een feestje is het ook een heerlijk hapje. Ze moeten wat mij betreft wel warm geserveerd worden.
Ja hoor daar zijn ze weer! De jalapenos waar ik zo gek op ben! Maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen die mening met me deelt, dus is dat het geval, laat ze dan vooral achterwege. Je kunt ze eventueel vervangen door rode ui, dat combineert ook heel goed met de ananas en kaas. Maar zelfs met alleen ananas en kaas is dit al smullen, zeker als je verse ananas gebruikt.
Het is bovendien ook nog eens een goede manier om een oud stuk stokbrood nog te gebruiken. Na een dag vind ik het vaak niet meer lekker om het zo te eten, maar maak je er een pizzabroodje van dan is het nog heel goed te gebruiken. Tenzij het echt zo hard geworden is dat je er een ruit mee in zou kunnen gooien. In dat geval zou ik zeggen: enkeltje prullenbak.
Dit vegetarische gerecht is zo lekker dat je er bijna je vingers bij op zou eten! De Mexicaanse kruidenmix geeft heel veel smaak aan de anders toch een beetje saaie kidneybonen (als je het mij vraagt...)
Ik vind de Mexicaanse keuken een feestje op zich. Van de smaakvolle en vooral ook kleurige gerechten moet je toch wel blij worden.
Een beetje rijst erbij en je maaltijd is compleet!
Als ik aan barbecueën denk, denk ik meteen aan quesadillas. Ik vind deze zo ontzettend lekker! Onlangs hebben we ze ook gemaakt op een feestje en daar vonden ze gretig aftrek. Bijkomend voordeel is dat ze heel snel klaar zijn, dus je hoeft er nooit lang op te wachten.
Ik doe er graag véél pepers in, maar als je daar geen liefhebber van bent zijn ze ook heel lekker met wat rode paprika en mais.