Zelf appelmoes maken is echt zo super simpel dat het bijna de moeite niet is om er een recept van te maken. Maar als je het nog nooit eerder gemaakt hebt, dan wil je toch weten waar je moet beginnen niet dan?

Het voordeel van zelf appelmoes maken is dat je hem zo zoet kunt maken als je zelf wil. Van mij hoeft hij niet zo super zoet te zijn, maar ik proef wel graag wat kaneel er in. Hoeveel suiker je erbij doet hangt ook af van welke appel je gebruikt. Heb je een zoete appel dan hoeft er vanzelfsprekend minder suiker bij. Het toverwoord is ook hier PROEVEN! Je kunt beter steeds beetje bij beetje wat toevoegen, want eenmaal teveel toegevoegd kun je het er niet meer uithalen...

Belofte maakt schuld! In augustus liet ik jullie ingrediƫnten opnoemen om een recept mee te maken en het lot bepaalde dat ik zoete aardappel, champignons en gember zou gaan combineren. Op zich niet echt een heel lastige combinatie, maar het heeft toch even wat tijd gekost voordat ik tevreden was!

En dit is het dus geworden: spiesjes met zoete aardappel, champignons gevuld met ricotta met gember, omwikkelt met ontbijtspek. Ik zeg bon appetit!

Op de Appelplukdagen van de Philipsfruittuin mochten naast appels ook peren geplukt worden. Hoe kan het ook anders dan dat die dus ook een aantal mee naar huis moesten. In de koelkast had ik nog een blok geitenkaas liggen. Tja, 1 + 1= 2 dus een combinatie van deze twee kon dan ook echt niet missen.

Ik besloot er een lekker lunchgerecht van te maken. Ik had nog afbakstokbrood liggen dus daarom gebruikte ik die, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een vers stokbrood halen. Wat heb ik zitten smullen!

De courgetteplanten in de tuin zijn weer heel fanatiek in het aanleveren van courgettes. Vorige week zag ik er eentje over het hoofd waardoor die erg groot geworden was. Zeg maar gerust formaatje HUGE. Hoe groter de courgette hoe wateriger en dus hoe minder smaak. Daarom verwerk ik ze dan het liefst in de soep.

Vaak wordt er in courgettesoep room verwerkt. Erg lekker hoor, maar al die room is natuurlijk niet erg gezond. Daarom maakte ik deze variant zonder room, maar met heel veel smaak.

De beenham met honing, mosterd en/of sinaasappel kennen we inmiddels wel. Daarom besloot ik er eens een andere draai aan te geven. Ik hou zelf enorm van de Oosterse keuken, dus dat het een beenham teriyaki werd is niet zo gek. Je kunt er natuurlijk een kant-en-klare teriyaki saus voor kopen, maar je hebt hem in een handomdraai zelf gemaakt. Voordeel van zelf maken is dat je hem naar je eigen smaak kunt aanpassen. Want smaak is en blijft heel persoonlijk.

Hoe lang de beenham in de oven moet is afhankelijk van de grootte. Reken per 100 gram ongeveer 10 minuten.