Deze stamppot is lekker fris door de appel, maar ook zoet door de honing en kruidig door de tijm. Ik vind het een heerlijke combinatie. Ik heb er voor gekozen de stamppot vegetarisch te houden, maar je zou er ook prima wat spekjes doorheen kunnen doen of er een stukje verse worst bij kunnen serveren.

Voor twee personen heb je nog geen halve kool nodig, dus misschien vind je het praktischer om al gesneden rode kool te kopen. Dat kan natuurlijk ook prima en het scheelt je tijd.

Je kunt de slagroom eventueel ook vervangen door melk, maar dan wordt hij wat minder romig.

‘Waarom ga je niet foodbloggen?’ Sommige -op het oog- simpele vragen, kunnen je diep raken.  Zo ook deze vraag, die mijn vriend me stelde toen ik weer eens op de bank lag te mijmeren over mijn toekomst en wat ik graag zou willen doen.

Als ik niet aan het werk ben, is de kans groot dat je me in de keuken zult vinden. Zet mij in de keuken en ik ben gelukkig.  Zo simpel is het. En of het dan gaat om het maken van een lunch, warme maaltijd of heerlijke taart, dat maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. 

Mijn kast puilt uit van de kookboeken, maar meestal geef ik toch mijn eigen draai aan de recepten. Je weet zelf tenslotte het beste wat je lekker vindt. Ik schrijf ook heel graag mijn eigen recepten. Inspiratie daarvoor doe ik op tijdens vakanties, heerlijk snuffelen op de lokale markten, of door lekker te gaan uiteten. Maar ook door urenlang rond te surfen op internet.

Panzanella is een typisch Italiaans voorgerecht en is ontstaan in de volkskeukens van Toscane en Umbrië. Het wordt gemaakt van oud brood en was met name vroeger bedoeld om de restjes op te maken. Je kunt er daarom eigenlijk alle kanten mee op.

De basis is oud brood, tomaat, basilicum en een vinaigrette, maar op internet zijn inmiddels talloze versies van panzanella te vinden. Zie je ingrediënten die je niet lekker vindt, dan kun je ze er natuurlijk gewoon uit laten of vervangen voor iets wat je wel lekker vindt.

Wil je de salade vegetarisch houden, dan kun je de ansjovis weg laten.

In de zomer zijn er courgettes in overvloed. Wij hebben ze ieder jaar in ons groentetuintje staan, dus deze groente staat hier regelmatig op het menu. Het leuke aan courgettes is dat ze ontzettend veelzijdig zijn. Je kunt er soep van maken, maar ze zijn ook heerlijk in de pasta of in een salade.

Dit is een recept voor gevulde courgette. Het bevat heel veel groenten en een klein beetje vlees, dus het is ook nog eens heel gezond (op de kaas na...). Het past ook prima in een koolhydraat arm dieet.

Het is ook lekker om er rijst of pasta bij te serveren.

Voor frites kun je veel mensen 's nachts wakker maken. Zelf ben ik helemaal niet zo'n groot liefhebber van frites, maar zo nu en dan kan ik het wel waarderen.
Zeker als het gaat om frites met een twist, in dit geval met cajunkruiden.

De cajun-keuken is een smeltkroes van smaken: een Franse basis met Spaanse en Creoolse invloeden. De meest bekende gerechten zijn toch wel de gumbo en de jambalaya. Die gaan zeker ook nog aan bod komen.

Frites met cajunkruiden is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het is echt de moeite waard om eens te proberen!