Op de Appelplukdagen van de Philipsfruittuin mochten naast appels ook peren geplukt worden. Hoe kan het ook anders dan dat die dus ook een aantal mee naar huis moesten. In de koelkast had ik nog een blok geitenkaas liggen. Tja, 1 + 1= 2 dus een combinatie van deze twee kon dan ook echt niet missen.

Ik besloot er een lekker lunchgerecht van te maken. Ik had nog afbakstokbrood liggen dus daarom gebruikte ik die, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een vers stokbrood halen. Wat heb ik zitten smullen!

De courgetteplanten in de tuin zijn weer heel fanatiek in het aanleveren van courgettes. Vorige week zag ik er eentje over het hoofd waardoor die erg groot geworden was. Zeg maar gerust formaatje HUGE. Hoe groter de courgette hoe wateriger en dus hoe minder smaak. Daarom verwerk ik ze dan het liefst in de soep.

Vaak wordt er in courgettesoep room verwerkt. Erg lekker hoor, maar al die room is natuurlijk niet erg gezond. Daarom maakte ik deze variant zonder room, maar met heel veel smaak.

De beenham met honing, mosterd en/of sinaasappel kennen we inmiddels wel. Daarom besloot ik er eens een andere draai aan te geven. Ik hou zelf enorm van de Oosterse keuken, dus dat het een beenham teriyaki werd is niet zo gek. Je kunt er natuurlijk een kant-en-klare teriyaki saus voor kopen, maar je hebt hem in een handomdraai zelf gemaakt. Voordeel van zelf maken is dat je hem naar je eigen smaak kunt aanpassen. Want smaak is en blijft heel persoonlijk.

Hoe lang de beenham in de oven moet is afhankelijk van de grootte. Reken per 100 gram ongeveer 10 minuten.

Als ik me niet zo fit voel, dan gaat een kippensoep er altijd wel in. Het is weinig werk en toch erg voedzaam. Ik maak altijd een flinke pan, zodat we er de volgende dag ook nog van kunnen eten. Je kunt het ook in porties invriezen, zodat je altijd wat achter de hand hebt mocht je een keer geen zin of tijd hebben om te koken. Eventueel kun je er dan nog wat brood bij serveren om de maaltijd compleet te maken.

Geen liefhebber van kip? Vervang de kippenbouillon dan voor groentebouillon en laat de kip achterwege. Zo heb je een heerlijke groentesoep!

Dat je voor een heerlijke maaltijd niet altijd veel ingrediënten nodig hebt, bewijst dit recept wel. Voor de marinade heb je maar vier ingrediënten nodig: ketjap, chilisaus, knoflook en peper. Bovendien staat het ook nog eens in een kwartiertje op tafel!

Ik raad aan de biefstukpuntjes minimaal een uur te laten marineren, maar liever twee uur of langer. Dan zijn alle smaken er goed ingetrokken en is het nog meer genieten. Je kunt de biefstuk aan de spiesjes bakken of eerst bakken en daarna aan de spiesjes rijgen als ze anders niet in de pan passen.