Deze chocolade pannekoeken met vanilleroom en kersensaus zijn een ware traktatie. De kersensaus is gemaakt van verse kersen en dus extra lekker.
De combinatie chocolade en kersen is een klassieke combinatie en dat is niet voor niets!

De hoeveelheid geleisuiker die je nodig hebt voor de kersensaus hangt onder andere af van de zoetheid van de kersen en de sappigheid. Hoe meer sap vrij komt bij het koken, des te meer suiker heb je nodig om het in te binden.
Je kunt het beste beginnen met één eetlepel en zo nodig nog wat meer toevoegen.

Zo'n kipcocktail is altijd een leuke opening van een etentje. Het is snel klaar, ziet er mooi uit en niet onbelangrijk het is ontzettend lekker!

Ik vind het het allerlekkerst om kipfilet zelf te roken in mijn rookoventje, maar je kunt ook prima gerookte kipfilet uit de winkel gebruiken. Ik vind de buitenkant altijd aan de droge kant, dus die zou ik er af snijden. In plaats van verse ananas kun je ook een blikje ananas gebruiken. Je hebt dan voldoende aan de helft van een klein blikje.

De komkommer kun je in leuke lintjes bovenop de cocktail doen zoals op de foto, maar het is ook heel lekker om er blokjes van te snijden en deze in de cocktail zelf te verwerken. Persoonlijk vind ik het er met de lintjes bovenop wel heel leuk uit zien.

Ik kreeg afgelopen weekend de vraag of ik nog een lekker hapje wist voor op een feestje. Nou, ideeën genoeg. Uiteindelijk werden de bladerdeeghapjes uitgekozen. Het leuke aan deze hapjes vind ik dat je er heel veel mee kunt variëren en er dus zo voor iedereen wel wat lekkers bij zit.

Ik heb drie varianten gemaakt: zalm, kip en salami. Met onderstaande hoeveelheid maak je van ieder 6 stuks.

Paprika's roosteren klinkt als een heel ingewikkeld klusje, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Er zijn diverse methodes die je kunt gebruiken. Zo kun je ze eenvoudig roosteren op de bbq of in de oven. Je kunt ze in hun geheel grillen of eerst ontdoen van steeltje en zaadlijsten.

Welke techniek ik kies, hangt vooral af van de hoeveelheid paprika's. Als ik er maar eentje hoef te roosteren doe ik dat op het gasfornuis, maar heb ik er een aantal dan schuif ik ze meestal in de oven.

Het was prachtig weer op zondag 19 juni, dus besloten we eens een kijkje te gaan nemen op Foodtruck Festival Trek in Eindhoven. We waren toch in de buurt en hadden ook wel zin in wat lekkers.

De locatie was perfect gekozen. Toen we in de (korte) rij voor de ingang stonden, hoorden we een aantal mensen zeggen dat ze toevallig voorbij kwamen, het festival zagen en dus maar even besloten te gaan kijken. Het was er dan ook gezellig druk.

We zijn eerst even een rondje over het terrein gelopen uit nieuwsgierigheid. Gewoon even kijken wat er allemaal te krijgen was en of we foodtrucks tegen kwamen die we al eerder op andere festivals gespot hadden. Er was echt voor ieder wat wils. Mexicaans, Italiaans, Indiaas, maar ook aardappeltwisters, burgers van de bbq, worst, ijs en toetjes. Keuze genoeg dus!