Lounge 8 - Nijnsel

Als ik aan sushi denk, denk ik al snel aan Lounge 8. Iedere keer wanneer we daar gaan eten zorg ik er voor dat ik véél honger heb èn iedere keer denk ik: die vijf rondes ga ik deze keer wel halen! Om dan in ronde 2 alvast hier en daar wat dingen richting mijn vriend te schuiven, ronde 3 toch weer vijf dingen te bestellen omdat het allemaal zo lekker is en uiteindelijk daarvan ook ruim de helft naar de overkant te schuiven... Met een beetje mazzel is er dan tegen de tijd dat alles op is aan mijn kant weer net genoeg ruimte voor een bolletje ijs in ronde 4.

De lunch wil er bij mij nog weleens inschieten. Dan ben ik lekker druk bezig met vanalles en realiseer ik me ineens dat ik nog niet gegeten heb. Het komt dan heel vaak voor dat ik maar snel even wat naar binnen werk. Maar in het weekend probeer ik er wel altijd tijd voor te maken en een momentje van rust te nemen.

Deze broodjes met mozzarella en tomaat uit de oven zijn snel gemaakt en het hoeft maar een minuutje of vijf de oven in. Veel tijd kost het niet, dus zelfs voor doordeweeks is dit een smakelijk lunchreceptje.

Op 10 september bezochten we de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin in Eindhoven. 21.000 bomen vol met heerlijke appels en peren, die je zelf naar hartelust mag plukken. Wat een feestje!

Het weer was ook fantastisch, dat zal er ongetwijfeld ook aan bijgedragen hebben dat het er gezellig druk was. Het terras van het Pannenkoekenhuis zat zo goed als vol toen we aankwamen. Dat maakte ons overigens niets uit, wij kwamen er alleen om onze tas te vullen.

Ruim een uur en een goed gevulde tas later, begaven we ons weer richting auto. Dat was nog wel even een stukje lopen vanwege de drukte. Stiekem was ik erg blij dat ik niet met die zware tas hoefde te sjouwen.

Zelf appelmoes maken is echt zo super simpel dat het bijna de moeite niet is om er een recept van te maken. Maar als je het nog nooit eerder gemaakt hebt, dan wil je toch weten waar je moet beginnen niet dan?

Het voordeel van zelf appelmoes maken is dat je hem zo zoet kunt maken als je zelf wil. Van mij hoeft hij niet zo super zoet te zijn, maar ik proef wel graag wat kaneel er in. Hoeveel suiker je erbij doet hangt ook af van welke appel je gebruikt. Heb je een zoete appel dan hoeft er vanzelfsprekend minder suiker bij. Het toverwoord is ook hier PROEVEN! Je kunt beter steeds beetje bij beetje wat toevoegen, want eenmaal teveel toegevoegd kun je het er niet meer uithalen...

Belofte maakt schuld! In augustus liet ik jullie ingrediënten opnoemen om een recept mee te maken en het lot bepaalde dat ik zoete aardappel, champignons en gember zou gaan combineren. Op zich niet echt een heel lastige combinatie, maar het heeft toch even wat tijd gekost voordat ik tevreden was!

En dit is het dus geworden: spiesjes met zoete aardappel, champignons gevuld met ricotta met gember, omwikkelt met ontbijtspek. Ik zeg bon appetit!