Deze kipkluifjes zijn om je vingers bij af te likken! Ze zijn zoet door de honing, maar ook pittig door de rode peper. Hou je niet van pittig, laat de rode peper dan weg. Of hou je juist van heel pittig, gebruik dan juist nog wat meer rode peper.

Als je niet van kluiven houdt of geen vieze vingers wil krijgen, kun je natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken. Maar persoonlijk vind ik die kipkluifjes er ook gewoon heel gezellig uit zien.

Afgelopen zaterdag (21 mei) waren wij op Rrrollend Foodtruck Festival in Nijmegen. Is het heel erg als ik zeg dat dit de eerste keer was, dat ik op een foodtruck festival was? Maar één ding is zeker... I'm hooked!

In eerste instantie wilden we op zondag gaan, omdat we op zaterdag al wat andere dingen op de planning hadden staan. Maar toen we de weersvoorspelling van het weekend bekeken, was het al snel duidelijk dat het een beter plan zou zijn om op zaterdag te gaan.

Taco's op de barbecue? Ja hoor, waarom niet? Uiteraard kun je ze vullen met waar je ook maar zin in hebt. Wij hadden nog kipfilet over, dus vandaar dat er bij ons kip in ging. Gehakt doet het natuurlijk ook altijd goed!

We hebben de kipfilet van te voren bereid op de barbecue en vervolgens in stukjes gesneden om de tubs mee te vullen. Op deze manier voorkom je kruisbesmetting en zijn ze lekker snel klaar. Je kunt de kip natuurlijk ook even in de pan bakken, maar als de barbecue toch al warm is is dat eigenlijk wel net zo handig.

Ananas is toch wel echt mijn favoriete fruit. Ik vind het zo lekker, zeker als hij goed rijp en vol van smaak is. Eigenlijk vind ik dat een ananas helemaal niets nodig heeft en dat hij puur het lekkerst is. Maar dit is een goede tweede!

De ananas wordt eerst enkele uren gemarineerd in rum en bruine suiker, zodat de smaken er goed in trekken. Dan nog even grillen op de barbecue en smullen maar! Ik word er al blij van als ik er alleen maar aan denk...

Wanneer wij barbecuen maken we graag allerlei kleine gerechtjes. Eén van deze gerechtjes zijn tomaatjes met pesto en mozzarella. Ik gebruik er het liefst kleine trostomaten voor. Ik vind deze smaakvoller en qua formaat vind ik ze ook praktischer om te eten.

Je bereidt de tomaten met de indirecte methode, omdat ze anders te snel verbranden en ze in principe alleen warm gemaakt hoeven worden. Het verschil tussen direct en indirect barbecuen leg ik uit in het artikel 'Wat is het verschil tussen direct en indirect grillen?'.