In de originele stroganoff zit geen tomaat, maar in Nederland gebruiken we dat eigenlijk vrijwel altijd in een stroganoff. Waarom? Geen idee, maar lekker is het wel. Dus ook in mijn stroganoff zit tomaat.
Vaak wordt er gebruik gemaakt van wodka of cognac, maar ik maakte mijn stroganoff met worchestersaus. Let op met doseren, want het kan snel overheersen!

Ik maakte er runderreepjes en gebakken aardappeltjes bij. Eenvoudig, maar wel heel lekker. En het past wat mij betreft ook heel goed bij dit gure herstweer.

Pompoen, ik word er blij van ik kan niet anders zeggen. Zeker nu het weer echt omgeslagen is naar herstweer eet ik het heel graag.

Je kunt vrijwel alles van de pompoen gebruiken. De bloemen kun je op dezelfde manier gebruiken als de courgettebloemen (dat heb ik overigens nog nooit zelf geprobeerd), de pitten kun je roosteren en met het vruchtvlees kun je ook alle kanten op. Van sommige pompoenen kun je zelfs de schil gebruiken.

Ik maakte voor jou drie recepten met pompoen. Ik heb alleen de flespompoen gebruikt, omdat ik deze soort zo heerlijk zoet en vol van smaak vindt. Maar dat is natuurlijk gewoon een kwestie van smaak.

Dat chips niet erg gezond is, dat is bij iedereen wel bekend. Het bevat veel kcal, zelfs de light variant (want ondanks dat daar minstens 30% minder vet in zit, wordt dit vervangen door iets anders - koolhydraten en eiwitten - waardoor het uiteindelijk maar zo'n 10% in kcal verschilt met 'gewone' chips).

Daarom vond ik het weleens tijd worden voor een veel gezondere variant: pompoenchips uit de oven. Ze zullen niet super knapperig worden, maar dat doet echt niks af aan de smaak. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt heel erg lekker!

Toen ik inspiratie opdeed voor pompoenrecepten kwam ik rösti van aardappel en ui tegen met daarin een klein beetje pompoen verwerkt. Klonk goed, maar ik vond dat pompoen daardoor toch wat te weinig eer kreeg. Daarom maakte ik er mijn eigen variatie van zònder aardappel maar mèt veel pompoen.
Doordat er geen aardappel verwerkt is in deze rösti is hij heel geschikt wanneer je koolhydraatarm eet. Of wanneer je, net zoals ik, gewoon heel erg van pompoen houdt.

Lekker met bieslookkwark gemaakt van jawel.. een beetje kwark met daar verse bieslook doorheen geschept.

Als ik iets lekker vind, dan is het wel pizza. Uiteraard wel zelfgemaakte, want van die diepvriespizza's word ik alles behalve blij. Maar erg gezond is pizza natuurlijk niet. De pizza met een bodem van bloemkool is daarom al tijden een hit, omdat er veel minder kcal in zitten dan in een gebruikelijke pizza. (Al blijft de kaas natuurlijk wel het caloriebommetje van de pizza....)

Maar... dat moet toch ook met pompoen kunnen, dacht ik bij mezelf. En dus dook ik de keuken in om dit eens uit te proberen. Het resultaat mag er zeker zijn! De zoete smaak van de pompoen combineert heerlijk met het hartige van de kaas. Uiteraard kun je naar hartelust variëren wat je er op doet.