Ik kreeg afgelopen weekend de vraag of ik nog een lekker hapje wist voor op een feestje. Nou, ideeën genoeg. Uiteindelijk werden de bladerdeeghapjes uitgekozen. Het leuke aan deze hapjes vind ik dat je er heel veel mee kunt variëren en er dus zo voor iedereen wel wat lekkers bij zit.

Ik heb drie varianten gemaakt: zalm, kip en salami. Met onderstaande hoeveelheid maak je van ieder 6 stuks.

Paprika's roosteren klinkt als een heel ingewikkeld klusje, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Er zijn diverse methodes die je kunt gebruiken. Zo kun je ze eenvoudig roosteren op de bbq of in de oven. Je kunt ze in hun geheel grillen of eerst ontdoen van steeltje en zaadlijsten.

Welke techniek ik kies, hangt vooral af van de hoeveelheid paprika's. Als ik er maar eentje hoef te roosteren doe ik dat op het gasfornuis, maar heb ik er een aantal dan schuif ik ze meestal in de oven.

Het was prachtig weer op zondag 19 juni, dus besloten we eens een kijkje te gaan nemen op Foodtruck Festival Trek in Eindhoven. We waren toch in de buurt en hadden ook wel zin in wat lekkers.

De locatie was perfect gekozen. Toen we in de (korte) rij voor de ingang stonden, hoorden we een aantal mensen zeggen dat ze toevallig voorbij kwamen, het festival zagen en dus maar even besloten te gaan kijken. Het was er dan ook gezellig druk.

We zijn eerst even een rondje over het terrein gelopen uit nieuwsgierigheid. Gewoon even kijken wat er allemaal te krijgen was en of we foodtrucks tegen kwamen die we al eerder op andere festivals gespot hadden. Er was echt voor ieder wat wils. Mexicaans, Italiaans, Indiaas, maar ook aardappeltwisters, burgers van de bbq, worst, ijs en toetjes. Keuze genoeg dus!

Er gaat niks boven zelfgemaakte tomatensaus. Het lijkt misschien veel werk, maar dat is het zeker niet en het is echt de moeite waard! Je kunt ook heel goed meteen een grote hoeveelheid maken en wat je over hebt invriezen of wecken. Dat laatste ga ik me binnenkort eens aan wagen!

Ook het maken van aubergineballetjes lijkt misschien veel werk, maar het kost niet veel meer tijd dan zelf gehaktballetjes draaien. De meeste tijd zit in het wachten tot ze uit de oven komen, terwijl de keuken zich zal vullen met een heerlijke geur!

Deze gefrituurde mozzarellaballetjes zijn niet moeilijk te maken, maar je moet ze wel goed in de gaten houden bij het frituren. Voor je weet is de kaas te ver gesmolten en kruipt hij door zijn krokante jasje naar buiten. Maar als ze lukken zijn ze verrukkelijk.

Het enige wat je nodig hebt zijn kleine bolletjes mozzarella, bloem, ei, paneermeel en naar smaak Italiaanse kruiden.

Je kunt ze als voorgerecht opdienen bij een Italiaanse maaltijd. Eventueel met een kleine rucola salade erbij of wat tomatensaus. Maar bij de borrel of op een feestje is het ook een heerlijk hapje. Ze moeten wat mij betreft wel warm geserveerd worden.