Waar anders dan in het Zwarte Woud vind je de beste Schwarzwalder kirschtorte ever! Je komt ze daar in vrijwel iedereen restaurant of cafeetje tegen., maar de allerallerallerlekkerste eet je bij Café Schäfer! Dat is een taart met de wauwfactor. En eindelijk is het dit jaar gelukt om hem eens zelf te gaan proeven.

Twee jaar geleden waren wij op vakantie in het Zwarte Woud. Van te voren hadden we al op internet opgezocht waar in het Zwarte Woud je de lekkerste Schwarzwalder kirschtorte zou moeten kunnen eten. Want tja... als je in het Zwarte Woud bent, moet je die toch op minst één keer eten en het liefst meteen goed!
Na het lezen van veel internet recensies kwamen we steeds weer bij hetzelfde cafeetje uit: Café Schäfer in Triberg. Onze verwachtingen waren hooggespannen. We besloten die dag een combinatiebezoekje te doen aan het café en de hoogste waterval van Duitsland: Triberger Wasserfälle.

Gehaktbroodjes zijn pure verwennerij als lunch. Ik maak ze met mijn bolognesesaus (uitgelekt, zodat ze niet klef worden). Daarom heb ik die altijd wat op voorraad in mijn vriezer. Je kunt deze broodjes ook maken als lekkere snack als je visite krijgt. Als je de broodjes voor het bakken halveert krijg je een mooi snack-formaat.

Je kunt ook de broodjes ook invriezen. Mocht je dan een keer zin hebben in wat lekkers, hoef je ze alleen even in de oven te doen en smullen maar!

Bolognesesaus is ideaal om in een grote hoeveelheid te maken. Het kost namelijk wel even wat tijd om te maken (en dan is dit nog een snelle variant!), maar wat over is vries je gemakkelijk in in porties. Heb je een keer geen zin of weinig tijd om te koken, dan heb je alsnog snel wat lekkers op tafel staan.

Het meest bekende gerecht met bolognesesaus is toch wel de spaghetti bolognese. Maar wist je dat er nog veel meer mee kunt doen? Zo maakte ik er bijvoorbeeld gehaktbroodjes van!

Je kunt aan dit gerecht ook nog 100 gram spekblokjes toevoegen. Let dan wel op met zout toevoegen, want spekblokjes zijn van zichzelf al erg zout.

Deze chocolade pannekoeken met vanilleroom en kersensaus zijn een ware traktatie. De kersensaus is gemaakt van verse kersen en dus extra lekker.
De combinatie chocolade en kersen is een klassieke combinatie en dat is niet voor niets!

De hoeveelheid geleisuiker die je nodig hebt voor de kersensaus hangt onder andere af van de zoetheid van de kersen en de sappigheid. Hoe meer sap vrij komt bij het koken, des te meer suiker heb je nodig om het in te binden.
Je kunt het beste beginnen met één eetlepel en zo nodig nog wat meer toevoegen.

Zo'n kipcocktail is altijd een leuke opening van een etentje. Het is snel klaar, ziet er mooi uit en niet onbelangrijk het is ontzettend lekker!

Ik vind het het allerlekkerst om kipfilet zelf te roken in mijn rookoventje, maar je kunt ook prima gerookte kipfilet uit de winkel gebruiken. Ik vind de buitenkant altijd aan de droge kant, dus die zou ik er af snijden. In plaats van verse ananas kun je ook een blikje ananas gebruiken. Je hebt dan voldoende aan de helft van een klein blikje.

De komkommer kun je in leuke lintjes bovenop de cocktail doen zoals op de foto, maar het is ook heel lekker om er blokjes van te snijden en deze in de cocktail zelf te verwerken. Persoonlijk vind ik het er met de lintjes bovenop wel heel leuk uit zien.