Eerlijk is eerlijk, van een biefstuk op mijn bord word ik absoluut niet blij. Maar van deze biefreepjes in een saus van honing, soja en oestersaus word ik wèl blij. De knapperige peultjes passen er perfect bij en de sesamzaadjes geven er ook nog net wat extra bite aan.

Laat het vlees tijdens het marineren uit de koelkast. Zo kan het vlees alvast op kamertemperatuur komen, wat er voor zorgt dat je heerlijk malse reepjes op je bord krijgt. Erg lekker met rijst, maar het combineert ook super met noedels of wat kroepoek.

Op mijn werk heb ik een ontzettend hectische periode afgesloten en ik mocht van mezelf de maand september daarom een beetje bijkomen en dus vooral niet teveel doen. Dat leverde reacties op als: jij en niks doen? Dat gaat ons benieuwen... Juist, dat werd hem dus ook niet.

Zo bezochten we de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin. Zelf je appels en peren plukken in de boomgaard, ik had het eerlijk gezegd nog nooit gedaan maar het was echt ontzettend leuk om te doen. Volgende keer zeker weer van de partij! Van het gekochte fruit maakte ik onder andere zelf appelmoes en bruschetta met peer.

Lounge 8 - Nijnsel

Als ik aan sushi denk, denk ik al snel aan Lounge 8. Iedere keer wanneer we daar gaan eten zorg ik er voor dat ik véél honger heb èn iedere keer denk ik: die vijf rondes ga ik deze keer wel halen! Om dan in ronde 2 alvast hier en daar wat dingen richting mijn vriend te schuiven, ronde 3 toch weer vijf dingen te bestellen omdat het allemaal zo lekker is en uiteindelijk daarvan ook ruim de helft naar de overkant te schuiven... Met een beetje mazzel is er dan tegen de tijd dat alles op is aan mijn kant weer net genoeg ruimte voor een bolletje ijs in ronde 4.

De lunch wil er bij mij nog weleens inschieten. Dan ben ik lekker druk bezig met vanalles en realiseer ik me ineens dat ik nog niet gegeten heb. Het komt dan heel vaak voor dat ik maar snel even wat naar binnen werk. Maar in het weekend probeer ik er wel altijd tijd voor te maken en een momentje van rust te nemen.

Deze broodjes met mozzarella en tomaat uit de oven zijn snel gemaakt en het hoeft maar een minuutje of vijf de oven in. Veel tijd kost het niet, dus zelfs voor doordeweeks is dit een smakelijk lunchreceptje.

Op 10 september bezochten we de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin in Eindhoven. 21.000 bomen vol met heerlijke appels en peren, die je zelf naar hartelust mag plukken. Wat een feestje!

Het weer was ook fantastisch, dat zal er ongetwijfeld ook aan bijgedragen hebben dat het er gezellig druk was. Het terras van het Pannenkoekenhuis zat zo goed als vol toen we aankwamen. Dat maakte ons overigens niets uit, wij kwamen er alleen om onze tas te vullen.

Ruim een uur en een goed gevulde tas later, begaven we ons weer richting auto. Dat was nog wel even een stukje lopen vanwege de drukte. Stiekem was ik erg blij dat ik niet met die zware tas hoefde te sjouwen.