Dat chips niet erg gezond is, dat is bij iedereen wel bekend. Het bevat veel kcal, zelfs de light variant (want ondanks dat daar minstens 30% minder vet in zit, wordt dit vervangen door iets anders - koolhydraten en eiwitten - waardoor het uiteindelijk maar zo'n 10% in kcal verschilt met 'gewone' chips).

Daarom vond ik het weleens tijd worden voor een veel gezondere variant: pompoenchips uit de oven. Ze zullen niet super knapperig worden, maar dat doet echt niks af aan de smaak. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt heel erg lekker!

Toen ik inspiratie opdeed voor pompoenrecepten kwam ik rösti van aardappel en ui tegen met daarin een klein beetje pompoen verwerkt. Klonk goed, maar ik vond dat pompoen daardoor toch wat te weinig eer kreeg. Daarom maakte ik er mijn eigen variatie van zònder aardappel maar mèt veel pompoen.
Doordat er geen aardappel verwerkt is in deze rösti is hij heel geschikt wanneer je koolhydraatarm eet. Of wanneer je, net zoals ik, gewoon heel erg van pompoen houdt.

Lekker met bieslookkwark gemaakt van jawel.. een beetje kwark met daar verse bieslook doorheen geschept.

Als ik iets lekker vind, dan is het wel pizza. Uiteraard wel zelfgemaakte, want van die diepvriespizza's word ik alles behalve blij. Maar erg gezond is pizza natuurlijk niet. De pizza met een bodem van bloemkool is daarom al tijden een hit, omdat er veel minder kcal in zitten dan in een gebruikelijke pizza. (Al blijft de kaas natuurlijk wel het caloriebommetje van de pizza....)

Maar... dat moet toch ook met pompoen kunnen, dacht ik bij mezelf. En dus dook ik de keuken in om dit eens uit te proberen. Het resultaat mag er zeker zijn! De zoete smaak van de pompoen combineert heerlijk met het hartige van de kaas. Uiteraard kun je naar hartelust variëren wat je er op doet.

Ik krijg regelmatig vragen over het bereiden en bewaren van voedingsmiddelen of over welke voedingsmiddelen nou wel en niet gezond zijn. Er gebeurt zoveel op het gebied van voeding, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Ik geef antwoord op enkele vragen, die mij onlangs gesteld zijn.

Heb jij ook nog een vraag die je graag beantwoord wil hebben, stuur me dan een mailtje en wie weet vind je het antwoord terug in de volgende Q&A!

Vanaf nu iedere dinsdag een nieuwe Q&A, dus hou het in de gaten...

Ondanks dat wij vaak kip eten, staan er op mijn foodblog nog maar weinig kiprecepten. Tijd om daar eens verandering in aan te brengen!

Ik gebruik vaak kipfilet, omdat het erg veelzijdig is en daarnaast is het natuurlijk een mager stukje 'vlees' wat ik ook niet onbelangrijk vind.
Een ander voordeel is dat kipfilet snel gaar is en je daardoor niet veel tijd nodig hebt om toch een volledige maaltijd op tafel te zetten.
Ook dit recept kost je maar 20 minuutjes!