Als ik me niet zo fit voel, dan gaat een kippensoep er altijd wel in. Het is weinig werk en toch erg voedzaam. Ik maak altijd een flinke pan, zodat we er de volgende dag ook nog van kunnen eten. Je kunt het ook in porties invriezen, zodat je altijd wat achter de hand hebt mocht je een keer geen zin of tijd hebben om te koken. Eventueel kun je er dan nog wat brood bij serveren om de maaltijd compleet te maken.

Geen liefhebber van kip? Vervang de kippenbouillon dan voor groentebouillon en laat de kip achterwege. Zo heb je een heerlijke groentesoep!

Dat je voor een heerlijke maaltijd niet altijd veel ingrediënten nodig hebt, bewijst dit recept wel. Voor de marinade heb je maar vier ingrediënten nodig: ketjap, chilisaus, knoflook en peper. Bovendien staat het ook nog eens in een kwartiertje op tafel!

Ik raad aan de biefstukpuntjes minimaal een uur te laten marineren, maar liever twee uur of langer. Dan zijn alle smaken er goed ingetrokken en is het nog meer genieten. Je kunt de biefstuk aan de spiesjes bakken of eerst bakken en daarna aan de spiesjes rijgen als ze anders niet in de pan passen.

Waar anders dan in het Zwarte Woud vind je de beste Schwarzwalder kirschtorte ever! Je komt ze daar in vrijwel iedereen restaurant of cafeetje tegen., maar de allerallerallerlekkerste eet je bij Café Schäfer! Dat is een taart met de wauwfactor. En eindelijk is het dit jaar gelukt om hem eens zelf te gaan proeven.

Twee jaar geleden waren wij op vakantie in het Zwarte Woud. Van te voren hadden we al op internet opgezocht waar in het Zwarte Woud je de lekkerste Schwarzwalder kirschtorte zou moeten kunnen eten. Want tja... als je in het Zwarte Woud bent, moet je die toch op minst één keer eten en het liefst meteen goed!
Na het lezen van veel internet recensies kwamen we steeds weer bij hetzelfde cafeetje uit: Café Schäfer in Triberg. Onze verwachtingen waren hooggespannen. We besloten die dag een combinatiebezoekje te doen aan het café en de hoogste waterval van Duitsland: Triberger Wasserfälle.

Gehaktbroodjes zijn pure verwennerij als lunch. Ik maak ze met mijn bolognesesaus (uitgelekt, zodat ze niet klef worden). Daarom heb ik die altijd wat op voorraad in mijn vriezer. Je kunt deze broodjes ook maken als lekkere snack als je visite krijgt. Als je de broodjes voor het bakken halveert krijg je een mooi snack-formaat.

Je kunt ook de broodjes ook invriezen. Mocht je dan een keer zin hebben in wat lekkers, hoef je ze alleen even in de oven te doen en smullen maar!

Bolognesesaus is ideaal om in een grote hoeveelheid te maken. Het kost namelijk wel even wat tijd om te maken (en dan is dit nog een snelle variant!), maar wat over is vries je gemakkelijk in in porties. Heb je een keer geen zin of weinig tijd om te koken, dan heb je alsnog snel wat lekkers op tafel staan.

Het meest bekende gerecht met bolognesesaus is toch wel de spaghetti bolognese. Maar wist je dat er nog veel meer mee kunt doen? Zo maakte ik er bijvoorbeeld gehaktbroodjes van!

Je kunt aan dit gerecht ook nog 100 gram spekblokjes toevoegen. Let dan wel op met zout toevoegen, want spekblokjes zijn van zichzelf al erg zout.