Als ik aan barbecuen denk, denk ik meteen aan quesedillas. Ik vind deze zo ontzettend lekker! Onlangs hebben we ze ook gemaakt op een feestje en daar vonden ze gretig aftrek. Bijkomend voordeel is dat ze heel snel klaar zijn, dus je hoeft er nooit lang op te wachten.

Ik doe er graag véél pepers in, maar als je daar geen liefhebber van bent zijn ze ook heel lekker met wat rode paprika en mais.

De cherrytomaatjes met mozzarella en basilicum kennen we inmiddels wel. Erg lekker, daar niet van, maar soms wil je gewoon net wat anders. Deze cherrytomaatjes met roomkaas en basilicum is daar een voorbeeld van.

Je hebt ze in een handomdraai gemaakt en zijn daardoor ideaal als hapje bij de borrel of voor op een feestje.

Je zou de halve tomaatjes natuurlijk ook weer op elkaar kunnen doen, maar ik vind dit leuker presenteren omdat je zo de roomkaas en basilicum beter ziet.

Ik vind zoete aardappels een heerlijke variatie op de gewone aardappel. Zoals de naam al zegt zijn ze wat zoeter van smaak. Ze zijn verkrijgbaar in een roze (oranje na het schillen) en een witte variant. In dit gerecht heb ik de witte zoete aardappel gebruikt.

In Canada worden er vaak frietjes van gemaakt en met Thanksgiving staan ze in de VS op het traditionele menu. Maar de zoete aardappel wordt met name in de Surinaamse keuken gebruikt. Ze worden ook wel bataat genoemd.

Je kunt er, net als met de gewone aardappel, veel kanten mee op. In dit recept zijn ze bereid in de oven en op smaak gebracht met tijm, peper en zout. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook koken of er een puree van maken.

Het aspergeseizoen is alweer in volle gang. En natuurlijk mag een lekker recept met asperges dan zeker niet ontbreken! Ik heb gekozen voor een simpele, gezonde salade met witte asperges. Lekker als voorgerecht of als lunch.

Wist je trouwens dat, ondanks dat in Nederland met name de witte asperge gegeten wordt, wereldwijd gezien de groene asperge juist veel populairder is? Deze is in Nederland wel bezig met een opmars. Niet gek, gezien groene asperges ook ontzettend lekker zijn!

De komkommerlinten in dit recept heb ik gemaakt met een zesteur. Hiermee kun je fijne draadjes schaven. Je kunt ze natuurlijk ook met een mesje zelf snijden of er gewoon blokjes van maken.

Deze kipkluifjes zijn om je vingers bij af te likken! Ze zijn zoet door de honing, maar ook pittig door de rode peper. Hou je niet van pittig, laat de rode peper dan weg. Of hou je juist van heel pittig, gebruik dan juist nog wat meer rode peper.

Als je niet van kluiven houdt of geen vieze vingers wil krijgen, kun je natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken. Maar persoonlijk vind ik die kipkluifjes er ook gewoon heel gezellig uit zien.