Deze kipwraps met Heksenkaas zijn echt verrassend lekker en ja ook deze staan weer in mum van tijd op tafel. Natuurlijk zou je ook zelf je eigen versie op Heksenkaas kunnen maken, maar in dit geval ga ik voor lekker snel. Ook ik heb tenslotte niet altijd zin om lang in de keuken te staan.

Ik heb deze wraps nu al enkele keren geserveerd op een feestje en ze vinden altijd gretig aftrek. Het is weer eens wat anders dan de gebruikelijke wrap met zalm en roomkaas. Al blijf ik die ook nog steeds ontzettend lekker vinden, moet ik toegeven.

Als wij wraps gegeten hebben als warme maaltijd, dan blijven er altijd wel een paar liggen. Op deze manier kun je die gemakkelijk verwerken. Ik vind het namelijk altijd ontzettend zonde om eten weg te gooien. En als je jezelf eens extra wil verwennen, dan neem je deze wraps lekker mee als lunch naar je werk. Dan heb je toch echt iets om naar uit te kijken!

Het idee voor deze twizzlers is ontstaan nadat ik mijn kaasstengels met zeezout gemaakt had. Ik vroeg me af of ik daar ook een lekkere zoete variant op kon verzinnen. Of dat gelukt is mag je zelf beslissen, maar ik denk van wel!
Nou maak je me over het algemeen toch blijer met iets hartigs dan met iets zoets, maar deze chocoladestengels vind ik toch wel erg geslaagd.

Een tijdje terug heb ik ze uitgeprobeerd op een feestje en ook daar vielen ze goed in de smaak. Ze werden geserveerd in plaats van gebak bij de koffie, omdat er gedurende de avond nog meer kleine hapjes geserveerd zouden worden. Het mocht daarom wel wat luchtiger en lichter blijven bij de koffie.

Perfect Tortilla is een bakvorm om krokante tortillabakjes mee te maken in de oven. Ik kreeg deze thuisgestuurd om uit te proberen.

De gebruiksaanwijzing die er bij zit is alleen in het Engels. Voor mij geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen handig is. Ook moet je zelf even omrekenen op hoeveel graden je de oven moet zetten, want deze wordt alleen in Fahrenheit aangegeven.

Maar goed, is dat eenmaal gebeurd dan kun je aan de slag. Het werkt echt super eenvoudig. Je neemt kant-en-klare tortilla's en duwt deze voorzichtig in de vorm. Ik moet zeggen, dat ging een stuk gemakkelijker dan ik gedacht had.

Deze plaattaart met gerookte kip en balsamico champignons heb je binnen 20 minuten in de oven staan. Ik rook bij voorkeur mijn kip zelf, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon zo in de winkel kopen als je geen rookoventje hebt. Die kan ik je overigens wel echt van harte aanbevelen als je graag in de keuken staat. Niets zo lekker als zelf je kip of vis roken!

De pijnboompitten uit het recept kun je ook zonder roosteren op de plaattaart doen, maar door het roosteren komt er extra veel smaak vrij. Roosteren doe je in een droge koekenpan. Zorg er wel voor dat je de pijnboompitten in beweging houdt en verlies ze niet uit het oog. Voor je het weet zijn ze namelijk aangebrand.

Deze Oosterse kipgehaktballetjes smaken heerlijk bij de noedels met soja- en chilisaus, waar ik het recept eerder deze maand van plaatste.
Deze gehaktballetjes zijn overigens ook heerlijk als borrelhapje, net als deze Indonesische gehaktballetjes. Wist je trouwens dat je deze ook prima met kipgehakt kunt maken?!

Ik heb gekozen voor kipgehakt, omdat ik dat zelf lekkerder vind dan runder- of varkensgehakt. Ben je echter niet zo'n liefhebber van kip dan kun je dat natuurlijk ook prima gebruiken. De smaak van kip is wat milder, waardoor de Oosterse smaken extra goed naar voren komen. En dat kunnen deze gehaktballetjes echt prima hebben.