Zalm spinazie quiche

Het eerste recept van het nieuwe jaar is meteen één van mijn persoonlijke favorieten: zalm spinazie quiche. Het is een recept wat heel makkelijk te maken is en niet veel tijd kost.

Ik ben ongetwijfeld niet de enige met een volle agenda en dan wil je niet altijd veel tijd in de keuken doorbrengen. Je zult het dan ook vast wel herkennen, dat je het eigenlijk voor je gevoel te druk hebt om lekker te koken. Dan is deze zalm spinazie quiche echt een aanrader. De meeste tijd zit hem in de periode dat hij in de oven staat, maar dan kun jij ondertussen nog heel veel andere dingen doen. Ideaal toch. En daarna is het alleen nog maar aanschuiven.

Heb je nog wat over, dan kun je dat ook heel goed invriezen. Handig als je agenda weer eens uitpuilt!

De Kerstmarkt in Keulen, daar kijk ik nou echt ieder jaar naar uit! Hij staat bekend als één van de grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland en daar is niks aan gelogen. Wat mij betreft is het echt DE kerstmarkt van Duitsland. We hebben er meerdere bezocht inmiddels, maar er is er geen één die hier aan kan tippen. Diverse pleinen zijn omgetoverd tot sfeervolle kerstmarkten. Ik weet niet hoe ze het doen maar de sfeer zoals je die daar treft, daar kunnen ze in Nederland nog een puntje aan zuigen.

Eigenlijk gaan we vooral voor de glühwein en het eten, maar natuurlijk is er nog veel meer te zien op zo'n kerstmarkt. Er worden vooral veel handgemaakte artikelen verkocht, van zeepjes tot sjaals tot kerstversiering. Eigenlijk ieder cliché wordt wel aangetikt. Maar dat geeft niet, dat maakt het alleen maar leuk. Ik hou er van.

Op mijn Instagrampagina heb je misschien al voorbij zien komen dat ik vorige week gekookt heb voor ongeveer 25 collega's. Dat koken mijn grote passie is, is al lang geen geheim meer onder mijn collega's. Dit jaar maakte ik voor mijn verjaardag hartige wraphapjes, dus ze hadden al een klein voorproefje gehad. Ik ben namelijk meer liefhebber van hartig dan van zoet. En je wil echt niet weten hoeveel taart, snoep en chocolade er bij ons op de afdeling door gaat. Een keer wat hartigs leek me daarom een leuke afwisseling.

Deze champignonsaus staat bij ons regelmatig op het menu. Soms met varkenshaas en soms, zoals vandaag, met pasta. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 4 personen. Daarom eten wij er twee dagen van, of ik gebruik wat over is voor mijn lunch. Dat was overigens ook vandaag zo. Mijn vriend is namelijk geen fan van pasta, zoals ik al vaker verteld heb. Ik maak daarom regelmatig een pastagerecht als lunch. Soms moet je jezelf een beetje verwennen. Zeker op maandagen als je een druk weekend achter de rug hebt.

Ik hou van kaasbroodjes! En dan het liefst met een romige kaasragout in plaats van een stukje kaas er in wat je laat smelten. Want als die weer afgekoeld zijn, heb je weer een blok kaas. Bij kaasragout heb je, ook wanneer ze koud zijn, nog een lekkere zachte structuur. Jup ik hou er van.

Tot nu toe maakte ik eigenlijk altijd alleen een standaard kaasbroodje zonder toevoegingen. Maar de laatste keer dat ik ze maakte bedacht ik me ineens dat ze met een beetje mosterd vast ook heel lekker moesten zijn. Maar een chili-cheese broodje klinkt ook wel heel lekker... en ham-kaas, zou dat ook niet lekker zijn?
Uiteindelijk besloot ik ze gewoon alle drie te maken. Want je weet het pas als het uitprobeert. Experiment geslaagd!