Terwijl vrijwel heel het zuiden van het land zich onderdompelt in het feestgedruis van carnaval, kiezen wij er meestal voor om het carnavalsweekend even er tussenuit te gaan. Meestal gaan we dan naar Winterberg. Voor de meesten betekent dat skiën, snowboarden en misschien vooral après-skiën. Voor ons betekent dat een flink stuk wandelen en even helemaal tot rust komen.

Ik en skiën of snowboarden is sowieso een slechte combinatie vrees ik, al moet ik toegeven me aan beide sporten nog nooit gewaagd te hebben. Uit voorzorg zou je wel kunnen zeggen. Ten eerste ben ik alles behalve sportief aangelegd en ten tweede heb ik een behoorlijk 'kwetsbaar gestel' om het zo maar even te zeggen. Desalniettemin staat leren skiën toch nog wel op mijn wishlist, want als je al die mensen (en zelfs super jonge kinderen!) zo soepel van die bergen af ziet komen, dan lijkt het zo simpel en heerlijk haha. (Ik weet dat de werkelijkheid iets anders is maar toch...)

Op dagen dat ik werk, is het meestal mijn vriend die kookt. Maar mocht het dan toch een keer zo uit komen dat ik toch kook dan is dit een gerecht wat ik graag klaar maak. Je hebt er weinig werk aan dus het is ideaal na een drukke dag.

Pesto aardappeltjes maak je met slechts vijf ingrediënten. Ik heb ze deze keer gemaakt met groene pesto, maar het kan natuurlijk ook met rode pesto. Dat is een kwestie van smaak. Uiteraard kun je pesto ook zelf maken, maar ik wilde het deze keer lekker eenvoudig houden en heb dus gekozen voor kant-en-klare pesto.

De één vindt Valentijn commerciële onzin, de ander vindt het een mooi moment om een geliefde te laten weten hoeveel diegene voor iemand betekent. Ben jij iemand die op Valentijn graag de keuken in duikt voor een persoonlijke verrassing, dan kun je met deze recepten wellicht nog wat inspiratie op doen.

En mocht je nou niets aan Valentijn doen, dan bewaar je ze toch gewoon voor een andere keer. Want eerlijk is eerlijk, of het nou Valentijn is of niet, iets lekkers maken is altijd leuk toch.

Deze vijf recepten verschenen vorig jaar al op mijn blog, maar ik had ze nog niet eerder op een rijtje gezet.

Op zaterdag 27 januari organiseerde Thuisafgehaald een THT-diner. Thuisafgehaald is een community van thuiskoks, afhalers en samenwerkingspartners. De kern van het concept is het geloof dat er meer bereikt kan worden als we samen delen. Zelf ben ik al enkele jaren als thuiskok verbonden aan Thuisafgehaald. Met regelmaat kook ik voor mensen uit mijn dorp of omgeving en dat doe ik met heel veel plezier. Maar goed, dat terzijde.

Gisteren organiseerden zij dus, met behulp van Duurzaamheidsfonds Houten, een THT-diner. Dit, om aandacht te vragen voor voedselverspilling. Jaarlijks gooien we met zijn allen namelijk nog steeds véél te veel voedsel weg en dat is zo zonde! Vaak zijn deze producten echt nog prima te gebruiken.

Afgelopen week heb ik weer een heerlijk stoofpotje gemaakt: Vlaamse stoof. Het kenmerkende aan Vlaamse stoof is dat deze bereid wordt met (trappisten)bier en mosterd. Meestal wordt er een dubbel voor gebruikt, maar ik heb deze keer een tripel genomen, omdat ze de Westmalle dubbel waar ik op zoek naar was, niet hadden in de winkel waar ik toen mijn boodschappen deed. De tripel van Westmalle hadden ze wel dus op goed geluk heb ik deze meegebracht. En dat is zeker niet verkeerd bevallen moet ik zeggen.

Wanneer ik stoofvlees maak, maak ik altijd extra veel. Of we eten er twee dagen van (de tweede dag is ie eigenlijk nog lekkerder), of ik vries wat in zodat we altijd wat achter de hand hebben, of ik maak er anderen blij mee. Ik denk altijd maar zo, als ik dan toch die pan 6 uur op het vuur moet hebben staan, dan kan ik net zo goed meteen een heleboel maken.