Op 8 en 9 april vond de Asian Food Market in de Kaaihallen in Den Bosch plaats. Ik bezocht deze op zaterdag 8 april. Het weer zat gelukkig heel erg mee, sterker nog het was echt prachtig weer. Daardoor hadden ook buiten diverse foodtrucks en eetkraampjes hun plaats in genomen.

De entree was 2,50, wat ik een prima prijs vond. Op deze manier blijft het laagdrempelig genoeg om even een kijkje te gaan nemen. In de aankondiging van het event werd gezegd dat er naast de vele eetkraampjes ook een flea market zou zijn met mooie producten en bijzondere spulletjes. Dat viel wel erg tegen. Maar eerlijk is eerlijk, ik kwam eigenlijk toch wel echt voor het eten dus wat mij betreft kon dat de pret niet drukken.

Ik vind de Aziatische keuken namelijk fantastisch. De overvloed aan kruiden en specerijen maken de gerechten altijd erg bijzonder. De Asian Food Market kon ik daarom ook niet aan mij voorbij laten gaan.
Bij aankomst, rond 16.45u, was het al redelijk druk. Zoals gebruikelijk liep ik eerst even een rondje langs alle foodtrucks en kraampjes om alvast een indruk op te doen van wat er allemaal voor lekkers aangeboden werd.

Ik vond de prijzen van de gerechtjes overigens bij veel kraampjes aan de hoge kant. 7 euro voor een klein broodje met wat vlees gaat mij echt te ver. Ik begrijp dat er natuurlijk winst gemaakt moet worden, maar zo laagdrempelig als de entreeprijs was, zo hoogdrempelig vond ik de prijzen bij sommige kramen.
De drankjes vond ik overigens dan wel weer zeer schappelijk geprijsd. Een flesje fris van 330 ml voor 2,50.

Ook binnen was het al vrij druk, maar ik denk dat de meesten het zonnetje verkozen boven de benauwde hal. Een verkoelend flesje drinken was daarom ook wel heel erg fijn.We hadden ons ingeschreven voor een sushi workshop om half acht. Daarom aten we van te voren niet al te veel, want er moest uiteraard nog wel ruimte over blijven voor de sushi.

 Uiteindelijk koos ik voor tom kha kai en mijn vriend voor boemboe bali bij Danny's Asian Food Area. In november kocht ik zijn boek 'Zoals alleen oma dat kan' op de Tasty en sindsdien ben ik stiekem een beetje fan van zijn manier van koken. Daarom was het min of meer eigenlijk vanzelfsprekend dat we daar een hapje zouden eten (ook al was de boemboe bali volgens zijn eigen zeggen niet zijn recept). En natuurlijk even een fotootje mee pikken, als we er dan toch zijn.Daarna was het tijd voor de workshop Sushi. De workshop werd gegeven door Delja Blom van Kookeshi. We kregen eerst uitleg over de belangrijkste voorwaarden van goede sushi en daarna liet ze ons zien hoe je de sushi rolt. Ik maak thuis regelmatig sushi, maar het was wel leuk om te zien hoe het nu echt moet. Conclusie: ik doe het zo slecht nog niet.En toen was het onze beurt. Eerst even het matje in folie verpakken en daarna konden we echt aan de slag. We maakten ieder twee maki rollen. Ik koos voor een maki komkommer (omdat ik die het makkelijkst vind rollen) en voor zoete pompoen. Daar was ik heel erg nieuwsgierig naar, want dat had ik nog nooit geproefd. Ik vond het echt heel erg lekker dus binnenkort maar eens op zoete pompoen-jacht. Na de workshop besloten we buiten nog pisang goreng (gebakken banaan) te halen. Als ik ergens dol op ben... Als er afhaal-chinees gehaald wordt, wordt er voor mij altijd een portie pisang goreng meegenomen, dat zegt wel genoeg denk ik. Het is voor iedereen vanzelfsprekend dat die er voor mij bij moet zitten.

Ik dacht in eerste instantie geluk te hebben. Bij de desbetreffende kraam was de saté al uitverkocht (voor twee dagen nota bene! En het was pas 19.45u op zaterdag...) Maar dat was niet erg want ik wilde toch pisang goreng. Na enige tijd mochten we bestellen. Omdat het erg druk was bij de kraam wisten we dat het even ging duren, maar dat vonden we niet erg.

Op een gegeven moment werd het nummer na mij geroepen en aangegeven dat de pisang goreng uitverkocht was en hij mis gerekend had. Het was er dus niet meer... Hmm toch maar even vragen dan of mijn portie er nog wel in zat. Het bonnetje van mijn bestelling had hij even over het hoofd gezien, maar nee dus. Aiiii dat wilde ik niet horen! Het zou ongeveer 15 minuutjes duren voor de nieuwe levering er zou zijn. Tja, ik had mijn zinnen er op gezet en een kwartiertje wachten is zo lang nou ook weer niet. We besloten dus even wat te gaan drinken en een kwartier later terug te komen.

Een kwartier laten begaven we ons weer naar de kraam maar helaas... nog geen pisang goreng. Wat doe je dan... geld terug of maar gewoon geduldig afwachten. Dat laatste dus.

De kraam er naast had deze twee gelukskatten, oftwel maneki neko staan. Het zou dus toch echt wel goed moeten komen met die pisang goreng niet dan?En ja hoor na 45 minuten wachten was het dan eindelijk zo ver! Ooooh wat was hij lekker! Echt zó veel lekkerder dan bij de afhaal-chinees! Was het het wachten gelukkig dubbel en dwars waard. Eind goed al goed al zeg ik het zelf!