Halloween is de laatste jaren steeds meer in opkomst in Nederland. Zo komen ook sinds een aantal jaar de kindjes hier in groepjes aan de deur om een liedje te zingen en natuurlijk vooral om snoepjes op te halen.

Er zullen genoeg mensen zijn die het commerciƫle onzin vinden, maar ik vind het eigenlijk wel heel erg leuk. Net als met Kerst vind ik het gezellig om het huis wat te versieren. En ook net als met Kerst vind ik het leuk om de keuken in te duiken voor bijpassende recepten.

Op internet kom je echt de leukste ideeƫn tegen. Deze mummies van knakworstjes doen denken aan de verjaardagstraktaties die we op de basisschool weleens kregen: de worstjes in een flapje van bladerdeeg. Alleen zien deze er veel grappiger uit! De oogjes heb ik gemaakt van kruidnagel, maar die moet je wel even verwijderen voordat je ze opeet. Zo'n hap kruidnagel in je mond is niet echt een aanrader...Of als je echt iets griezeligs wil maken, dan zijn deze broodjes afgehakte vinger natuurlijk helemaal top. Misschien een beetje eng voor de allerkleinsten, maar heel leuk om samen met de kids te maken als ze al wat groter zijn. En ook zonder kids zijn ze leuk om te maken. Ik heb er in ieder geval het grootste plezier in gehad!