Paprika's roosteren klinkt als een heel ingewikkeld klusje, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Er zijn diverse methodes die je kunt gebruiken. Zo kun je ze eenvoudig roosteren op de bbq of in de oven. Je kunt ze in hun geheel grillen of eerst ontdoen van steeltje en zaadlijsten.

Welke techniek ik kies, hangt vooral af van de hoeveelheid paprika's. Als ik er maar eentje hoef te roosteren doe ik dat op het gasfornuis, maar heb ik er een aantal dan schuif ik ze meestal in de oven.

Barbecue
Zoals gezegd kun je paprika eenvoudig roosteren op de barbecue. Leg de paprika in zijn geheel op het rooster boven de kolen en laat het velletje zwart blakeren. Ben niet bang dat ze verbranden, want het velletje halen we er straks toch vanaf. Vind je het teveel werk om de barbecue aan te maken om alleen wat paprika's te roosteren, dan kun je zo ook prima in de oven roosteren.

Oven
Het gebruik van de oven vind ik vooral geschikt bij grotere hoeveelheden. Verhit de oven tot ongeveer 200 graden. Leg de paprika's op een bakplaat en schuif deze net boven de helft in de oven. Je zult zien dat de velletjes van de paprika's vanzelf gaan opbollen en vervolgens zwart zullen worden. Keer de paprika's regelmatig zodat ze overal mooi kleuren. Het zal ongeveer 30-40 minuten duren.

Op onderstaande foto's zie je dat ik de paprika's schoongemaakt hebt en heb klaarliggen om in de oven te gaan. Op de tweede foto komen ze net uit de oven.Gasfornuis
De laatste methode is ook de methode waarover veel verschil van mening is. De een zweert erbij, de ander vindt het helemaal niets.
Zet een klein pitje van je gasfornuis aan en leg de paprika midden op je gaspit (zorg er dus wel voor dat hij goed schoon is!). De vlammen zullen ervoor zorgen dat de paprika zwart blakert. Keer de paprika regelmatig zodat hij aan alle kanten blaren gaat vormen.

Ontvellen
Na het roosteren van de paprika gaan we ze ontvellen. Je kunt ze het beste meteen na het grillen in een hittebestendige zak doen. Ook kun je ze in een bakje/schaaltje doen en deze afsluiten met huishoudfolie en laat ze ongeveer een kwartiertje liggen. Zo wordt het velletje los gestoomd en kun je het er makkelijk vanaf halen.