Paprika's roosteren klinkt als een heel ingewikkeld klusje, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Er zijn diverse methodes die je kunt gebruiken. Zo kun je ze eenvoudig roosteren op de bbq of in de oven. Je kunt ze in hun geheel grillen of eerst ontdoen van steeltje en zaadlijsten.

Welke techniek ik kies, hangt vooral af van de hoeveelheid paprika's. Als ik er maar eentje hoef te roosteren doe ik dat op het gasfornuis, maar heb ik er een aantal dan schuif ik ze meestal in de oven.

Barbecuen is hartstikke hot op het moment. Heel begrijpelijk, want het is ontzettend lekker!
De barbecue gaat bij ons dan ook met enige regelmaat aan... sterker nog, afgelopen weekend is hij drie keer aangegaan en ik durf wel te zeggen dat hij dit jaar al minimaal 20 keer is aangegaan. En het is pas eind mei en het weer is wat je noemt niet heel denderend ...

Een beetje barbecuefan heeft ongetwijfeld weleens gehoord van direct en indirect grillen. Maar wat is het verschil nou precies? En wanneer gebruik je welke methode?