Zoals beloofd voortaan op dinsdag een Q&A!

Ik was blij verrast met het aantal vragen dat ik toegezonden kreeg. Het kan daardoor zijn dat je jouw vraag er nog niet tussen staat. Niet getreurd, ik ga ze allemaal nog beantwoorden!

En intussen mag je natuurlijk gewoon weer nieuwe vragen insturen.
Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pompoen, ik word er blij van ik kan niet anders zeggen. Zeker nu het weer echt omgeslagen is naar herstweer eet ik het heel graag.

Je kunt vrijwel alles van de pompoen gebruiken. De bloemen kun je op dezelfde manier gebruiken als de courgettebloemen (dat heb ik overigens nog nooit zelf geprobeerd), de pitten kun je roosteren en met het vruchtvlees kun je ook alle kanten op. Van sommige pompoenen kun je zelfs de schil gebruiken.

Ik maakte voor jou drie recepten met pompoen. Ik heb alleen de flespompoen gebruikt, omdat ik deze soort zo heerlijk zoet en vol van smaak vindt. Maar dat is natuurlijk gewoon een kwestie van smaak.

Ik krijg regelmatig vragen over het bereiden en bewaren van voedingsmiddelen of over welke voedingsmiddelen nou wel en niet gezond zijn. Er gebeurt zoveel op het gebied van voeding, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Ik geef antwoord op enkele vragen, die mij onlangs gesteld zijn.

Heb jij ook nog een vraag die je graag beantwoord wil hebben, stuur me dan een mailtje en wie weet vind je het antwoord terug in de volgende Q&A!

Vanaf nu iedere dinsdag een nieuwe Q&A, dus hou het in de gaten...

Op 10 september bezochten we de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin in Eindhoven. 21.000 bomen vol met heerlijke appels en peren, die je zelf naar hartelust mag plukken. Wat een feestje!

Het weer was ook fantastisch, dat zal er ongetwijfeld ook aan bijgedragen hebben dat het er gezellig druk was. Het terras van het Pannenkoekenhuis zat zo goed als vol toen we aankwamen. Dat maakte ons overigens niets uit, wij kwamen er alleen om onze tas te vullen.

Ruim een uur en een goed gevulde tas later, begaven we ons weer richting auto. Dat was nog wel even een stukje lopen vanwege de drukte. Stiekem was ik erg blij dat ik niet met die zware tas hoefde te sjouwen.

Waar anders dan in het Zwarte Woud vind je de beste Schwarzwalder kirschtorte ever! Je komt ze daar in vrijwel iedereen restaurant of cafeetje tegen., maar de allerallerallerlekkerste eet je bij Café Schäfer! Dat is een taart met de wauwfactor. En eindelijk is het dit jaar gelukt om hem eens zelf te gaan proeven.

Twee jaar geleden waren wij op vakantie in het Zwarte Woud. Van te voren hadden we al op internet opgezocht waar in het Zwarte Woud je de lekkerste Schwarzwalder kirschtorte zou moeten kunnen eten. Want tja... als je in het Zwarte Woud bent, moet je die toch op minst één keer eten en het liefst meteen goed!
Na het lezen van veel internet recensies kwamen we steeds weer bij hetzelfde cafeetje uit: Café Schäfer in Triberg. Onze verwachtingen waren hooggespannen. We besloten die dag een combinatiebezoekje te doen aan het café en de hoogste waterval van Duitsland: Triberger Wasserfälle.