Op 10 september bezochten we de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin in Eindhoven. 21.000 bomen vol met heerlijke appels en peren, die je zelf naar hartelust mag plukken. Wat een feestje!

Het weer was ook fantastisch, dat zal er ongetwijfeld ook aan bijgedragen hebben dat het er gezellig druk was. Het terras van het Pannenkoekenhuis zat zo goed als vol toen we aankwamen. Dat maakte ons overigens niets uit, wij kwamen er alleen om onze tas te vullen.

Ruim een uur en een goed gevulde tas later, begaven we ons weer richting auto. Dat was nog wel even een stukje lopen vanwege de drukte. Stiekem was ik erg blij dat ik niet met die zware tas hoefde te sjouwen.

Waar anders dan in het Zwarte Woud vind je de beste Schwarzwalder kirschtorte ever! Je komt ze daar in vrijwel iedereen restaurant of cafeetje tegen., maar de allerallerallerlekkerste eet je bij Café Schäfer! Dat is een taart met de wauwfactor. En eindelijk is het dit jaar gelukt om hem eens zelf te gaan proeven.

Twee jaar geleden waren wij op vakantie in het Zwarte Woud. Van te voren hadden we al op internet opgezocht waar in het Zwarte Woud je de lekkerste Schwarzwalder kirschtorte zou moeten kunnen eten. Want tja... als je in het Zwarte Woud bent, moet je die toch op minst één keer eten en het liefst meteen goed!
Na het lezen van veel internet recensies kwamen we steeds weer bij hetzelfde cafeetje uit: Café Schäfer in Triberg. Onze verwachtingen waren hooggespannen. We besloten die dag een combinatiebezoekje te doen aan het café en de hoogste waterval van Duitsland: Triberger Wasserfälle.

‘Waarom ga je niet foodbloggen?’ Sommige -op het oog- simpele vragen, kunnen je diep raken.  Zo ook deze vraag, die mijn vriend me stelde toen ik weer eens op de bank lag te mijmeren over mijn toekomst en wat ik graag zou willen doen.

Als ik niet aan het werk ben, is de kans groot dat je me in de keuken zult vinden. Zet mij in de keuken en ik ben gelukkig.  Zo simpel is het. En of het dan gaat om het maken van een lunch, warme maaltijd of heerlijke taart, dat maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. 

Mijn kast puilt uit van de kookboeken, maar meestal geef ik toch mijn eigen draai aan de recepten. Je weet zelf tenslotte het beste wat je lekker vindt. Ik schrijf ook heel graag mijn eigen recepten. Inspiratie daarvoor doe ik op tijdens vakanties, heerlijk snuffelen op de lokale markten, of door lekker te gaan uiteten. Maar ook door urenlang rond te surfen op internet.