Er is alweer een week voorbij sinds de laatste Q&A. Wat vliegt de tijd! Het voelt alsof ik hem nog maar gisteren online zette. Gelukkig hebben jullie me weer enthousiast bestookt met de nodige vragen.

Ik eet graag zo nu en dan een eitje. Lekker gebakken op brood of gekookt bij de warme maaltijd. Dat jullie ook regelmatig ei gebruiken, blijkt wel uit het aantal vragen dat ik gekregen heb over eieren. Daarom gaat deze Q&A helemaal over eieren.

Ondanks dat er nog een aantal vragen op de stapel liggen, vind ik het toch heel erg leuk als jullie de vragen die jullie hebben gewoon weer aan mij doorsturen!

Zoals beloofd voortaan op dinsdag een Q&A!

Ik was blij verrast met het aantal vragen dat ik toegezonden kreeg. Het kan daardoor zijn dat je jouw vraag er nog niet tussen staat. Niet getreurd, ik ga ze allemaal nog beantwoorden!

En intussen mag je natuurlijk gewoon weer nieuwe vragen insturen.
Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pompoen, ik word er blij van ik kan niet anders zeggen. Zeker nu het weer echt omgeslagen is naar herstweer eet ik het heel graag.

Je kunt vrijwel alles van de pompoen gebruiken. De bloemen kun je op dezelfde manier gebruiken als de courgettebloemen (dat heb ik overigens nog nooit zelf geprobeerd), de pitten kun je roosteren en met het vruchtvlees kun je ook alle kanten op. Van sommige pompoenen kun je zelfs de schil gebruiken.

Ik maakte voor jou drie recepten met pompoen. Ik heb alleen de flespompoen gebruikt, omdat ik deze soort zo heerlijk zoet en vol van smaak vindt. Maar dat is natuurlijk gewoon een kwestie van smaak.

Ik krijg regelmatig vragen over het bereiden en bewaren van voedingsmiddelen of over welke voedingsmiddelen nou wel en niet gezond zijn. Er gebeurt zoveel op het gebied van voeding, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Ik geef antwoord op enkele vragen, die mij onlangs gesteld zijn.

Heb jij ook nog een vraag die je graag beantwoord wil hebben, stuur me dan een mailtje en wie weet vind je het antwoord terug in de volgende Q&A!

Vanaf nu iedere dinsdag een nieuwe Q&A, dus hou het in de gaten...

Op 10 september bezochten we de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin in Eindhoven. 21.000 bomen vol met heerlijke appels en peren, die je zelf naar hartelust mag plukken. Wat een feestje!

Het weer was ook fantastisch, dat zal er ongetwijfeld ook aan bijgedragen hebben dat het er gezellig druk was. Het terras van het Pannenkoekenhuis zat zo goed als vol toen we aankwamen. Dat maakte ons overigens niets uit, wij kwamen er alleen om onze tas te vullen.

Ruim een uur en een goed gevulde tas later, begaven we ons weer richting auto. Dat was nog wel even een stukje lopen vanwege de drukte. Stiekem was ik erg blij dat ik niet met die zware tas hoefde te sjouwen.