Met mijn inzending voor het Foodblogevent van november met als thema Voedselverspilling van Foodbloggers Benelux, werd ik uitgekozen als winnaar door de host Culinea. Hoe leuk is dat!

Daarom aan mij de taak om het event van december te hosten en een nieuw thema te bedenken. Met de feestdagen op de loer kan het natuurlijk niet missen dat het thema daar iets mee te maken heeft.

Als ik aan de gezelligheid van de feestdagen denk, denk ik al snel aan lekkere hapjes en drankjes die daarbij horen. Voor mij is dat onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaar dat ik voor het thema 'Bubbles & Bites' gekozen heb.

In Nederland verspillen we per persoon gemiddeld 70 kg per jaar, waarvan bijna 50 kg aan producten waarvan de verspilling vermijdbaar is. Dat is natuurlijk ontzettend veel. Het is onnodig en gewoon hartstikke zonde. Van het geld èn van het product.

In de top 10 aan meest verspilde producten staan melk(producten) op de eerste plaats met 992 kg per jaar. De tweede plaats met 680 kg wordt ingenomen door brood en groenten staan op de derde plaats met 408 kg (cijfers Voedingscentrum 2012)

Yes, daar is ie weer: de wekelijkse Q & A! Deel 6 inmiddels alweer. Wat vliegt de tijd! Tot eind van dit jaar zullen de Q & A's nog wekelijks verschijnen, daarna zullen ze voortaan maandelijks verschijnen. Niet omdat ik niet genoeg inspiratie heb om ze te vullen, maar omdat er nog zoveel andere leuke dingen op de plank liggen waar ik nu niet aan toe kom.

Input voor de komende Q & A's blijft van harte welkom!

Dat mag via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een berichtje op facebook. Ik kijk er naar uit!

Ik ben gek op kruiden en specerijen. Ik wist dat ik veel potjes in de keuken had staan, maar voor de gelegenheid heb ik ze eens geteld. Dat was wel even slikken: ruim 60 potjes/bakjes met kruiden en specerijen prijken in onze keuken.

En dan vraag je je misschien af, gebruik je die dan ook echt allemaal. Het antwoord is ja! Natuurlijk gebruik je van het één meer dan van het ander, maar ik zou geen van deze potjes kunnen missen.

Als je net begint met koken, dan vraag je je misschien af welke kruiden en specerijen je aan je basisvoorraad moet toevoegen.

Het is nog een beetje (heel erg) onwerkelijk, maar er liggen drie boeken bij Xenos in de schappen (en de webshop) waar ik aan meegewerkt heb. In opdracht van Miller Media & Concepts is een reeks van 10 kookboeken uitgebracht waar diverse foodbloggers aan meegewerkt hebben. Hoe tof is het, dat ik daar één van ben!

Donderdagavond kregen we op de bloggersborrel georganiseerd door Miller Media & Concepts, eindelijk het eindresultaat te zien. En dat was stiekem toch wel even héél erg spannend!

Er waren diverse hapjes uit de kookboeken gemaakt, dus we konden alvast even wat voorproeven. Ik kan je zeggen... er staan echt gruwelijk lekkere recepten in!