Heb je na Den Haag en Scheveningen nog wat tijd over, dan is het erg leuk om ook Leiden of Gouda te bezoeken.

Leiden wordt ook wel de Sleutelstad genoemd, wat verwijst naar het wapen van de stad. De sleutels kom je overal tegen in Leiden. Zo zijn er bijvoorbeeld de bekende sleutelkoekjes en boeren Leidse sleutelkaas.

Gouda staat natuurlijk ook bekend om zijn kaas, de Goudse kaas. Natuurlijk is ook de Goudse kaasmarkt erg bekend en heel geliefd bij toeristen. De siroopwafels mag je overigens ook echt niet overslaan.

Met een bezoek aan Den Haag en Scheveningen kun je gemakkelijk een dag vullen, want er is meer dan genoeg te doen.

't Bakkertje
Al sinds 1838 zit op dezelfde locatie 't Bakkertje en deze bakkerij is daarmee de oudste van Den Haag. De nostalgische uitstraling neemt je mee terug in de tijd. Je kunt er terecht voor brood en banket, maar ook voor vers belegde broodjes en koffie.

In juni staat de provincie Zuid Holland in de schijnwerpers. Natuurlijk mag een bezoek aan de Markthal in Rotterdam niet ontbreken. Maar Rotterdam heeft meer te bieden dan alleen de Markthal. Zo ontdekte ik ook nog een heel leuk initiatief: Fenix Food Factory. Daarover lees je later deze maand meer.

Ook een bezoek aan Den Haag en Scheveningen is zeker de moeite waard. Den Haag heeft diverse lokale specialiteiten, waar ik natuurlijk één en ander van hebt geproefd. Ook bevindt zich in Den Haag een vestiging van Frites Atelier Amsterdam van Sergio Herman. Weer iets afgevinkt op mijn to do lijstje! En een andere op mijn lijstje, een bezoek aan de kaasmarkt in Gouda, mag ik inmiddels ook afvinken.

Het is weer een mooi lijstje met recepten geworden deze maand al zeg ik het zelf. Ik kwam er achter dat de vlaflip uit Oss komt, dat heb ik dus nooit geweten terwijl Oss hier zo ontzettend dichtbij is. En ik bakte eindelijk eens goede worstenbroodjes. Aan het lijstje ontbrak nog één recept, waarvan de oorsprong waarschijnlijk in Veghel ligt. Ook al zo dicht bij huis! Lees gauw verder om te ontdekken wat dat is.

Naast mooie recepten heb ik ook weer mooie plekjes mogen ontdekken, zoals Bean Brothers en Down Town Gourmet Market in Eindhoven. Het bezoekje aan de abdij waar La Trappe gebrouwen wordt was ook meer dan de moeite waard.
En natuurlijk mocht de Bossche bol van Jan de Groot ook niet vergeten worden deze maand.

Als ik aan lekkernijen van Brabant denk dan staat de Bossche bol denk ik toch wel met stip op 1. Daarom kon een bezoek aan Den Bosch ook echt niet ontbreken, want Bossche bollen eet je tenslotte bij Jan de Groot.

Ik kwam er achter dat Den Bosch nog meer lekkernijen heeft zoals de Bossche koek en Koekwaus. Genoeg om uit te proberen dus.

En natuurlijk dan ook even bij de Sint Jan naar binnen, want wat een prachtige kerk is dat toch. Ik ben er al vaak geweest, maar blijf het op de één of andere manier altijd een indrukwekkend gebouw vinden.