Het is dinsdag, dus tijd voor een nieuwe Q & A. Met veel plezier heb ik weer vijf vragen voor jullie beantwoord.
Zit jouw vraag er niet bij, stuur me dan gerust een mailtje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik wens jullie weer veel leesplezier en uiteraard ook veel kookplezier.
De feestdagen komen in zicht, dus de meesten zullen wel al druk bezig zijn met de voorbereidingen. Vaak levert dat helaas ook de nodige stress op, maar probeer er vooral van te genieten!

Als kind ging ik ieder jaar met mijn ouders en broer op vakantie naar Frankrijk. De keren dat we niet naar Frankrijk gingen zijn denk ik op één hand te tellen. De liefde voor Frankrijk is er dus wel een beetje met de paplepel in gegoten. Het is toch een soort van thuis komen iedere keer.

Ook voor mijn vriend en mij heeft Frankrijk een speciaal plekje en dan in het bijzonder Lille. Ons eerste weekendje weg was namelijk naar Lille. De reden waarom Lille is misschien wel een beetje bijzonder.

Voor ik mijn vriend leerde kennen ging ik ongeveer één keer per jaar met mijn broer naar Lille.

Zoals ik vorige week al aangaf zullen de Q&A's tot het eind van het jaar nog wekelijks verschijnen. Dat wil zeggen dat na deze Q&A er nog drie volgen dit jaar. Daarna zullen ze maandelijks verschijnen.

Dat betekent meer tijd voor andere leuke blogs, want dat er leuke dingen op de planning staan dat is een ding wat zeker is! Maar wat dat precies gaat zijn, dat verklap ik natuurlijk nog niet.

Nu eerst weer vijf door jullie gestelde vragen en mijn antwoorden daarop.

Met mijn inzending voor het Foodblogevent van november met als thema Voedselverspilling van Foodbloggers Benelux, werd ik uitgekozen als winnaar door de host Culinea. Hoe leuk is dat!

Daarom aan mij de taak om het event van december te hosten en een nieuw thema te bedenken. Met de feestdagen op de loer kan het natuurlijk niet missen dat het thema daar iets mee te maken heeft.

Als ik aan de gezelligheid van de feestdagen denk, denk ik al snel aan lekkere hapjes en drankjes die daarbij horen. Voor mij is dat onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaar dat ik voor het thema 'Bubbles & Bites' gekozen heb.

In Nederland verspillen we per persoon gemiddeld 70 kg per jaar, waarvan bijna 50 kg aan producten waarvan de verspilling vermijdbaar is. Dat is natuurlijk ontzettend veel. Het is onnodig en gewoon hartstikke zonde. Van het geld èn van het product.

In de top 10 aan meest verspilde producten staan melk(producten) op de eerste plaats met 992 kg per jaar. De tweede plaats met 680 kg wordt ingenomen door brood en groenten staan op de derde plaats met 408 kg (cijfers Voedingscentrum 2012)