In juni staat de provincie Zuid Holland in de schijnwerpers. Natuurlijk mag een bezoek aan de Markthal in Rotterdam niet ontbreken. Maar Rotterdam heeft meer te bieden dan alleen de Markthal. Zo ontdekte ik ook nog een heel leuk initiatief: Fenix Food Factory. Daarover lees je later deze maand meer.

Ook een bezoek aan Den Haag en Scheveningen is zeker de moeite waard. Den Haag heeft diverse lokale specialiteiten, waar ik natuurlijk één en ander van hebt geproefd. Ook bevindt zich in Den Haag een vestiging van Frites Atelier Amsterdam van Sergio Herman. Weer iets afgevinkt op mijn to do lijstje! En een andere op mijn lijstje, een bezoek aan de kaasmarkt in Gouda, mag ik inmiddels ook afvinken.

Het is weer een mooi lijstje met recepten geworden deze maand al zeg ik het zelf. Ik kwam er achter dat de vlaflip uit Oss komt, dat heb ik dus nooit geweten terwijl Oss hier zo ontzettend dichtbij is. En ik bakte eindelijk eens goede worstenbroodjes. Aan het lijstje ontbrak nog één recept, waarvan de oorsprong waarschijnlijk in Veghel ligt. Ook al zo dicht bij huis! Lees gauw verder om te ontdekken wat dat is.

Naast mooie recepten heb ik ook weer mooie plekjes mogen ontdekken, zoals Bean Brothers en Down Town Gourmet Market in Eindhoven. Het bezoekje aan de abdij waar La Trappe gebrouwen wordt was ook meer dan de moeite waard.
En natuurlijk mocht de Bossche bol van Jan de Groot ook niet vergeten worden deze maand.

Als ik aan lekkernijen van Brabant denk dan staat de Bossche bol denk ik toch wel met stip op 1. Daarom kon een bezoek aan Den Bosch ook echt niet ontbreken, want Bossche bollen eet je tenslotte bij Jan de Groot.

Ik kwam er achter dat Den Bosch nog meer lekkernijen heeft zoals de Bossche koek en Koekwaus. Genoeg om uit te proberen dus.

En natuurlijk dan ook even bij de Sint Jan naar binnen, want wat een prachtige kerk is dat toch. Ik ben er al vaak geweest, maar blijf het op de één of andere manier altijd een indrukwekkend gebouw vinden.

Eindhoven verdient ook zeker een plekje als het gaat om leuke, lekkere culinaire things to do in Noord Brabant. Ongeveer een maand geleden opende Down Town Gourmet Market zijn deuren op de Smalle Haven. Echt een aanwinst voor de stad.

Daarnaast zijn de worstenbroodjes van Houben razend populair in Eindhoven en omstreken en ook de Woenselse Markt op zaterdag trek iedere week weer veel bezoekers voor de wekelijkse boodschappen en gezelligheid.

Een voor mij nieuwe ontdekking is stadsbranderij Bean Brothers. Een ontzettend leuk zaakje waar je het gevoel hebt ver van de drukte van de stad vandaan te zijn. Een typische hotspot waar 'de locals' vertoeven.

Ik sta er iedere keer weer van te kijken wat er eigenlijk veel leuke dingen te doen of te bezichtigen zijn met een culinaire ondertoon.

Ik heb een jaar in Tilburg gewoond, maar nog nooit was ik bij de abdij en brouwerij van La Trappe geweest, terwijl dat toch zo dichtbij was. Had ik echt eerder moeten doen!

Van de lekkernij Brabantse Broeder had ik nog niet eerder gehoord. Het is bij mij in de regio niet zo bekend vermoed ik. In Udenhout en Oisterwijk is dat een heel ander verhaal.

Een bezoekje aan de winkel van Bij Robèrt was er nog eentje op mijn to-do lijstje, dus die is bij deze ook afgevinkt.