Gisteren plaatste ik een recept voor lauwwarme paprikasalade met tomaat en burrata. Deze burrata kocht ik op Buffalo Farm Twente. De buffels werden op het moment dat wij er waren net gemolken en aangezien buffels ontzettend stressgevoelig zijn, konden we daarom helaas geen kijkje nemen. Dus wanneer de buffels de wei weer in mogen gaan we zeker nog een keertje terug. En niet alleen om de buffels te zien, maar ook om nog meer lekkers te kopen. De burrata was namelijk héérlijk. Daarover zomteen meer.

Eerst neem ik je nogmaals mee naar Zwolle. Daar schreef ik eerder al over, maar wat ik je nog niet vertelde is dat we op die dag ook zijn gaan lunchen bij Bij Hartje Zwolle.

Het was je misschien al opgevallen dat ik deze maand een beetje achter loop met 'Uit in eigen land, de 12 provincies'. Dat is niet omdat ik niets op de plank heb liggen, maar juist omdat het zo druk is door alle uitstapjes dat ik er bijna niet aan toe kom om alles uit te werken!

Daarom gaan we de laatste dagen van april nog even een sprintje trekken. Deze keer gaat dat sprintje naar Deventer en Heeten. Ik bezocht Deventer voor een bezoekje aan Jb. Bussink koekwinkel om echte Deventer koek te proeven. Daarna bezochten we Landwinkel de Maathoeve in Heeten.

Ik moet je eerlijk zeggen, ik heb nog nooit zoveel Landwinkels bezocht als in de afgelopen maanden. Ik vind het echt een aanrader, want iedere keer weer kom ik allerlei lekkers tegen waarvan ik denk: 'Oh dat wil ik proberen!'. Dus kom je een Landwinkel of andere boerderijwinkel tegen, loop gewoon eens binnen!

Ik kan me niet heugen dat ik ooit eerder in Zwolle geweest ben. En dat terwijl er eigenlijk zoveel leuks te doen is op culinair gebied! Vooral Librije's Winkel was er toch wel eentje hoog op mijn lijstje.

Ook het Zwolse balletjeshuis en Schuttelaar Delicatessen en Wijnen zijn een bezoek waard. Eigenlijk stond een bezoek aan het Hanze Huis ook nog op de planning, maar bij aankomst bleek de winkel een week eerder zijn deuren gesloten te hebben. Jammer!

Het Hanze Huis in Groningen is nog wel geopend, dus dan daar maar naar toe wanneer we Groningen gaan bezoeken.

Ik heb vorige week al verklapt dat deze maand in het teken van Overijssel zal staan. Overijssel staat bekend om zijn vele hanzesteden zoals Zwolle, Ommen, Deventer en Kampen. Leuk feitje is dat Zwolle dan wel de hoofdstad is van Overijssel, maar Enschede is de grootste stad.

Even zoeken op internet leerde mij dat Overijssel best veel streekgerechten kent zoals Deventer koek, kampersteur en Zwolse mosterdsoep.
Dat betekent dat er weer genoeg te proeven en uitproberen valt deze maand.

Het eerste recept wat ik gemaakt heb is een echt ouderwetse Twentse soep: humkessoep. De soep dankt zijn naam aan de humkes, oftewel stukjes snijbonen in de soep. Overigens wordt deze soep ook in de Achterhoek al van oudsher gemaakt.

De laatste tijd maak ik heel vaak quiche. Ik vind het lekker, het is over het algemeen snel klaar en je kunt er ontzettend veel mee variëren. Eerder deelde ik met julile al mijn recept voor een vegetarische quiche met geitenkaas en kastanjechampignons en een quiche met ham en paprika.

Maar ook op andere foodblogs komen overheerlijke recepten van quiches voorbij. Daarvan wil ik er enkele graag met jullie delen en dus zette ik tien heerlijke quiches van andere foodbloggers voor jullie (in willekeurige volgorde) op een rij.

Welke quiche jij?