Ik kan me niet heugen dat ik ooit eerder in Zwolle geweest ben. En dat terwijl er eigenlijk zoveel leuks te doen is op culinair gebied! Vooral Librije's Winkel was er toch wel eentje hoog op mijn lijstje.

Ook het Zwolse balletjeshuis en Schuttelaar Delicatessen en Wijnen zijn een bezoek waard. Eigenlijk stond een bezoek aan het Hanze Huis ook nog op de planning, maar bij aankomst bleek de winkel een week eerder zijn deuren gesloten te hebben. Jammer!

Het Hanze Huis in Groningen is nog wel geopend, dus dan daar maar naar toe wanneer we Groningen gaan bezoeken.

Ik heb vorige week al verklapt dat deze maand in het teken van Overijssel zal staan. Overijssel staat bekend om zijn vele hanzesteden zoals Zwolle, Ommen, Deventer en Kampen. Leuk feitje is dat Zwolle dan wel de hoofdstad is van Overijssel, maar Enschede is de grootste stad.

Even zoeken op internet leerde mij dat Overijssel best veel streekgerechten kent zoals Deventer koek, kampersteur en Zwolse mosterdsoep.
Dat betekent dat er weer genoeg te proeven en uitproberen valt deze maand.

Het eerste recept wat ik gemaakt heb is een echt ouderwetse Twentse soep: humkessoep. De soep dankt zijn naam aan de humkes, oftewel stukjes snijbonen in de soep. Overigens wordt deze soep ook in de Achterhoek al van oudsher gemaakt.

De laatste tijd maak ik heel vaak quiche. Ik vind het lekker, het is over het algemeen snel klaar en je kunt er ontzettend veel mee variƫren. Eerder deelde ik met julile al mijn recept voor een vegetarische quiche met geitenkaas en kastanjechampignons en een quiche met ham en paprika.

Maar ook op andere foodblogs komen overheerlijke recepten van quiches voorbij. Daarvan wil ik er enkele graag met jullie delen en dus zette ik tien heerlijke quiches van andere foodbloggers voor jullie (in willekeurige volgorde) op een rij.

Welke quiche jij?

Maart stond in het teken van Flevoland. Ik heb weer allerlei nieuwe plekken en gerechten ontdekt. Zo had ik nog nooit van Schokland en zijn Schokker moppen gehoord. Bovendien was ik zelfs nog nooit in Urk geweest, terwijl dat bij uitstek een vissersdorp is en ik al ga glunderen bij de gedachte aan heerlijke visjes.
Ook proefde ik voor het eerst Dronter Drupje en ik was meteen verkocht. Dat en nog veel meer lees je terug in de eerste vier delen van deze reeks over Flevoland.

Het laatste deel staat zoals gebruikelijk in het teken van de streekgerechten die ik afgelopen maand gemaakt heb en voeg ik er een laatste aan toe. Ik zet ze dus alle vijf nog even op een rijtje. Het was wederom een feestje!

Je zou misschien zeggen een bezoekje aan Bataviastad mag niet ontbreken als je het over Flevoland hebt. Maar dit is tenslotte een foodblog en dus een heel goede en legitieme reden om Bataviastad lekker links te laten liggen.

Het enige wat we daar gedaan hebben is een lekkere espresso drinken op een terrasje (onder de paraplu bij de terrasverwarming, want het was op dat moment niet echt fantastisch weer). Maar dat mocht de pret niet drukken, die espresso gleed vlot naar binnen.