Eindhoven verdient ook zeker een plekje als het gaat om leuke, lekkere culinaire things to do in Noord Brabant. Ongeveer een maand geleden opende Down Town Gourmet Market zijn deuren op de Smalle Haven. Echt een aanwinst voor de stad.

Daarnaast zijn de worstenbroodjes van Houben razend populair in Eindhoven en omstreken en ook de Woenselse Markt op zaterdag trek iedere week weer veel bezoekers voor de wekelijkse boodschappen en gezelligheid.

Een voor mij nieuwe ontdekking is stadsbranderij Bean Brothers. Een ontzettend leuk zaakje waar je het gevoel hebt ver van de drukte van de stad vandaan te zijn. Een typische hotspot waar 'de locals' vertoeven.

Ik sta er iedere keer weer van te kijken wat er eigenlijk veel leuke dingen te doen of te bezichtigen zijn met een culinaire ondertoon.

Ik heb een jaar in Tilburg gewoond, maar nog nooit was ik bij de abdij en brouwerij van La Trappe geweest, terwijl dat toch zo dichtbij was. Had ik echt eerder moeten doen!

Van de lekkernij Brabantse Broeder had ik nog niet eerder gehoord. Het is bij mij in de regio niet zo bekend vermoed ik. In Udenhout en Oisterwijk is dat een heel ander verhaal.

Een bezoekje aan de winkel van Bij Robèrt was er nog eentje op mijn to-do lijstje, dus die is bij deze ook afgevinkt.

Noord Brabant is de provincie waar ik geboren en getogen ben. Toen ik begin twintig was heb ik een jaar in Nijmegen gewoond en later nog enkele jaren in Kranenburg (D) en Kleve (D). Maar in 2008 ben ik toch weer teruggekeerd naar het Brabantse land.

Als ik aan Noord Brabant denk qua eten, dan komen toch al gauw de Bossche bol en de worstenbroodjes naar voren.
Ik heb me er nog nooit aan gewaagd om zelf een Bossche bol te maken. Sommige dingen moet je ook gewoon niet zelf willen maken denk ik. Of misschien ben ik gewoon een beetje huiverig voor het soezendeeg, wat ik nog nooit zelf gemaakt heb.

Oeps... het is alweer mei en ik heb deel vijf nog niet eens gepost! Nou vooruit, één dagje te laat dat moet wel kunnen voor een keertje toch.

In april stond de provincie Overijssel centraal. Zo vertoefde ik een dagje in Zwolle waar ik onder andere Librije's Winkel en het Zwolse balletjeshuis bezocht.
Ook at ik de originele Deventer Koek van Jb. Bussink in, uiteraard, Deventer. En het bezoek aan de winkel van Bufalo Farm Twente was ook zeker de moeite waard. Ik kocht daar héérlijke burrata en gerookte mozzarella en dat zal zeker de laatste keer niet zijn!

Uiteraard maakte ik ook deze maand weer vijf streekgerechten uit de provincie. Ik zet de vier eerder geplaatste recepten nogmaals op een rij en voeg daar nummer vijf aan toe.

Gisteren plaatste ik een recept voor lauwwarme paprikasalade met tomaat en burrata. Deze burrata kocht ik op Buffalo Farm Twente. De buffels werden op het moment dat wij er waren net gemolken en aangezien buffels ontzettend stressgevoelig zijn, konden we daarom helaas geen kijkje nemen. Dus wanneer de buffels de wei weer in mogen gaan we zeker nog een keertje terug. En niet alleen om de buffels te zien, maar ook om nog meer lekkers te kopen. De burrata was namelijk héérlijk. Daarover zomteen meer.

Eerst neem ik je nogmaals mee naar Zwolle. Daar schreef ik eerder al over, maar wat ik je nog niet vertelde is dat we op die dag ook zijn gaan lunchen bij Bij Hartje Zwolle.