Met een bezoek aan Den Haag en Scheveningen kun je gemakkelijk een dag vullen, want er is meer dan genoeg te doen.

't Bakkertje
Al sinds 1838 zit op dezelfde locatie 't Bakkertje en deze bakkerij is daarmee de oudste van Den Haag. De nostalgische uitstraling neemt je mee terug in de tijd. Je kunt er terecht voor brood en banket, maar ook voor vers belegde broodjes en koffie.Bij binnenkomst valt ons oog direct op de Haagse poffâh. Dat is een luxe krentenbrood gevuld met amandelspijs, noten en diverse kruiden. Het doet me denken aan de Brabantse broeder. Op de toonbank staan ook enkele flesjes Haagse poffâhlikeur. Dat wordt weer lastig kiezen. En omdat dat dus niet echt lukte kochten we een Haags pakketje met uiteraard de Haagse poffâh, de likeur en daarnaast nog Haagse hopjes (uiteráárd) en ooievaarskoekjes. Dat zijn roomboterkoekjes met de afbeelding van een ooievaar, het wapen van Den Haag.Frites Atelier Amsterdam
Al sinds de opening van Frites Atelier Amsterdam van Sergio Herman wilde ik daar een keer naar toe. Ik kom werkelijk nooit in de snackbar en eet sowieso niet vaak frietjes, maar naar deze frietjes was ik wel heel nieuwsgierig.

Voor het atelier werden frietjes uitgedeeld om te proberen, maar ik wist toch al zeker dat ik hier naar binnen wilde dus dat was voor ons overbodig. Er stond best een flinke rij, maar de bediening was erg snel dus in no time had ik mijn frietje bemachtigd. De servetjes vond ik zo grappig dat daar ook even een foto van gemaakt moest worden.We kozen voor het frietje met 2 sauzen naar keuze. Die sauzen werden Indian curry en andalouse. Beide erg lekker. Ook echt heel erg leuk dat je zelf je mayo mag tappen. En ze zijn natuurlijk allemaal vers gemaakt.
Kroket Loket
Wil je na je frietjes ook nog een lekkere snack eten, dan ga je naar Het Kroket Loket. Het is de eerste krokettenwinkel van Nederland en alle kroketten worden handgemaakt.Er is keuze uit verschillende soorten kroketten. Natuurlijk staat de traditionele rundvleeskroket op de kaart, maar wil je eens wat anders dan kun je ook denken aan een Peking eend kroket of chorizo kroket. Ook aan de vegetariërs is gedacht want er zijn ook groente- en kaaskroketten.

Kun je niet kiezen dan kun je ook een proeverijtje van 6 kroketjes bestellen.

Scheveningen
En dan is daar natuurlijk nog het prachtige Scheveningen. Je waant je bijna aan de Middellandse Zee als het zonnetje heerlijk schijnt.
Het Kurhaus is een groot hotel aan de boulevard van Scheveningen. Het is werkelijk een prachtig gebouw.Op het strand bevinden zich diverse strandtentjes waar je kunt genieten van een mooi uitzicht en lekker eten. Op bijna iedere menukaart staat vis, dus als je daar van houdt dan kun je je lol op.Het reuzenrad en de bungee jump toren zijn gevestigd op de pier van Scheveningen. Beiden zijn niet aan mij besteed. Ik kijk er liever vanaf een afstandje naar.Ook op de boulevard zijn heel veel restaurants te vinden, met vooral veel vis op het menu. Voor de foodbarbaren is er uiteraard ook een Mc Donalds te vinden. Wat mij betreft een doorn in het oog.

Haagse bluf
En ja hoe kan het eigenlijk ook anders, dan af te sluiten met een Haagse klassieker: Haagse bluf. Het is een nagerecht op basis van stijfgeklopte eiwitten, suiker en bessensiroop. Ondanks dat ik altijd een beetje nerveus word als ik eiwitten stijf moet kloppen (want als dat mislukt, kun je het hele gerecht wegkieperen), is het eigenlijk een fluitje van een cent. De truc zit hem er in dat je er voor zorgt dat je kom (geen plastic!) goed vetvrij is en dat doe je eenvoudig door er wat citroensap in te spuiten en met een keukenpapiertje de hele kom in te wrijven.Durf je het aan dit recept te proberen, kijjk dan hier hoe je het maakt.