In juni staat de provincie Zuid Holland in de schijnwerpers. Natuurlijk mag een bezoek aan de Markthal in Rotterdam niet ontbreken. Maar Rotterdam heeft meer te bieden dan alleen de Markthal. Zo ontdekte ik ook nog een heel leuk initiatief: Fenix Food Factory. Daarover lees je later deze maand meer.

Ook een bezoek aan Den Haag en Scheveningen is zeker de moeite waard. Den Haag heeft diverse lokale specialiteiten, waar ik natuurlijk één en ander van hebt geproefd. Ook bevindt zich in Den Haag een vestiging van Frites Atelier Amsterdam van Sergio Herman. Weer iets afgevinkt op mijn to do lijstje! En een andere op mijn lijstje, een bezoek aan de kaasmarkt in Gouda, mag ik inmiddels ook afvinken.

Maar daar hield het niet bij op, dus er is weer genoeg te lezen komende maand. En natuurlijk ook deze keer weer vijf streekgerechten.

Één van de eerste dingen die in me op kwam was Haagse bluf. Die zul je dus zeker nog tegen gaan komen deze maand. Maar ook de kapsalon komt aan bod. Want als je het over Rotterdam hebt, dan hoort de kapsalon daar natuurlijk ook bij.

Maar ik begin met Gorkumse zoute bolletjes. Ze zijn lekker knapperig doordat ze op basis van zanddeeg gemaakt worden. Ik raad ze overigens niet aan voor mensen met een hoge bloedddruk, want er gaat best wel veel zout in. Ik zou sowieso aanraden om er niet teveel van te eten, want een hoge zoutinname is voor (vrijwel) niemand goed.Kijk hier voor het recept. Binnenkort plaats ik nog een leuke variant op deze bolletjes.