Het is weer een mooi lijstje met recepten geworden deze maand al zeg ik het zelf. Ik kwam er achter dat de vlaflip uit Oss komt, dat heb ik dus nooit geweten terwijl Oss hier zo ontzettend dichtbij is. En ik bakte eindelijk eens goede worstenbroodjes. Aan het lijstje ontbrak nog één recept, waarvan de oorsprong waarschijnlijk in Veghel ligt. Ook al zo dicht bij huis! Lees gauw verder om te ontdekken wat dat is.

Naast mooie recepten heb ik ook weer mooie plekjes mogen ontdekken, zoals Bean Brothers en Down Town Gourmet Market in Eindhoven. Het bezoekje aan de abdij waar La Trappe gebrouwen wordt was ook meer dan de moeite waard.
En natuurlijk mocht de Bossche bol van Jan de Groot ook niet vergeten worden deze maand.

1. Hachee
Tot een paar maanden geleden waagde ik me niet aan stoofpotjes. Slechte ervaringen uit het verleden (taai vlees) weerhielden me er lange tijd van om het weer te proberen. Maar omdat ik het eigenlijk gewoon niet uit kon staan dat het me niet lukte, ben ik het toch weer gaan proberen. Deze keer met een flinke dosis geduld en dat heeft zijn nut gehad: een heerlijke hachee was het resultaat! Wil je deze heerlijke hachee ook maken, kijk dan hier voor het recept.2. Vlaflip
Ik heb echt nooit geweten dat dit zo vlakbij waar ik woon 'ontdekt' is, namelijk in Oss. Ik heb hem een beetje opgefluft door zelf vanillevla te maken van custardpoeder. Daarnaast heb ik de gewone yoghurt vervangen door Griekse yoghurt en de siroop door gepureerde verse aardbeien. Hoe je hem precies maakt lees je hier.3. Worstenbroodjes
Het heeft enkele pogingen gekost, maar eindelijk ben ik tevreden over mijn worstenbroodjes. Om ze net wat meer pit te geven heb ik er mosterd en een heel klein beetje sambal aan toegevoegd. Het recept vind je hier.4. Eierkoeken
Deze eierkoeken worden dan misschien niet zo hoog en bruin zoals je ze in de winkel koopt, maar lekker zijn ze des te meer. Voor het recept kun je hier terecht.5. Anijskrollen
De anijskrol is ook al zo'n fantastische ontdekking bij mij uit de buurt, namelijk uit Veghel. Het schijnt zo te zijn dat deze slechts in een gebied van ongeveer 20 km rondom Veghel bekend zijn, maar ik kan me haast niet voorstellen dat je er niet van gehoord hebt als je verder weg woont. En als je ze niet kent, dan heb je echt wat gemist want ze zijn zooo lekker! Wat boter en een speculaasje er op en het is feest! Het recept vind je hier.