Als ik aan lekkernijen van Brabant denk dan staat de Bossche bol denk ik toch wel met stip op 1. Daarom kon een bezoek aan Den Bosch ook echt niet ontbreken, want Bossche bollen eet je tenslotte bij Jan de Groot.

Ik kwam er achter dat Den Bosch nog meer lekkernijen heeft zoals de Bossche koek en Koekwaus. Genoeg om uit te proberen dus.

En natuurlijk dan ook even bij de Sint Jan naar binnen, want wat een prachtige kerk is dat toch. Ik ben er al vaak geweest, maar blijf het op de één of andere manier altijd een indrukwekkend gebouw vinden.

Bossche koek en Koekwaus
Bij de Broodspecialist worden de Bossche koek en Koekwaus verkocht. De Bossche koek is een variant op de ontbijtkoek met kandijsuiker. Ze verkopen ze ook in een portieverpakking. Omdat we al zoveel te proeven en proberen hebben, besloten we daar voor te gaan. Ik vond hem qua smaak niet heel bijzonder moet ik eerlijk zeggen. Nu vind ik ontbijtkoek met kandijsuiker erg lekker, dus hij smaakte me goed maar ik had denk ik iets anders verwacht.De Koekwaus (kuukske mee 'n gat d'rin) verkopen ze in zakjes met 5 stuks er in. En natuurlijk moesten we ook die proberen. Ze vielen erg goed in de smaak. Een lekkere krokante bite en heerlijk van smaak.

Sint Jans broodjesOmdat het inmiddels bijna lunchtijd was, zochten we bij de Broodspecialist ook nog iets uit om meteen op te kunnen eten. Mijn oog viel op Sint Jans broodjes. Ja dat kan eigenlijk niet anders dan dat ik die wilde proberen. De Sint Jan ligt net achter de broodwinkel, dus we vonden het wel toepasselijk om hem daar op te eten.

Aspergewinkel
De Aspergewinkel in Den Bosch is een pop-up store die nog geopend is t/m 24 juni. Je vindt er werkelijk vanalles.
Uiteraard verkopen ze er verse asperges die ze desgewenst voor je schillen. Ze verkopen ook diverse pakketten om bijvoorbeeld aspergesoep te maken, of aspergesalade of pasta. Er zijn zelfs asperge-worstenbroodjes te vinden.Toen ik dit aspergelikeurtje zag was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Aspergelikeur... zou dat echt lekker kunnen zijn? Je moet er van houden, zullen we het daar op houden?

Bossche bollen van Jan de Groot
Ja en last but not least: de Bossche bollen van Jan de Groot! Toen we aan kwamen lopen stond er een flinke rij buiten te wachten om Bossche bollen af te halen. Wij wilden echter binnen gaan zitten met een kopje koffie, waardoor we langs de rij naar binnen konden lopen. We moesten wel even wachten tot er een tafeltje vrij kwam maar dat vonden we geen probleem.We bestelden ieder een grote koffie en een Bossche bol. En terwijl iedereen om me heen die Bossche bol in recordtijd naar binnen werkte, had ik er nog behoorlijk wat moeite mee. Die dingen zijn gróót! (Maar wat wil je ook... je bent tenslotte bij Jan de Groot....) Ik kreeg hem helaas niet helemaal op, want hij was echt erg machtig. Ze verkopen er ook maar één maat dus voor de kleinere eters is het of proppen of delen of een stuk laten staan. Maar lekker dat ie was! Niet gek dat de Bossche bollen van Jan de Groot zo populair zijn.

Eierkoeken
Dit recept komt dan wel niet uit Den Bosch, Brabants is het wel: de eierkoek. En echt zoveel lekkerder dan wanneer je ze in de winkel koopt.Misschien heb je het recept inmiddels al bekeken, want deze staat al enkele dagen online. Mocht dat niet zo zijn en wil jij ook eens proberen zelf eierkoeken te maken, kijk dan hier voor het recept.