Eindhoven verdient ook zeker een plekje als het gaat om leuke, lekkere culinaire things to do in Noord Brabant. Ongeveer een maand geleden opende Down Town Gourmet Market zijn deuren op de Smalle Haven. Echt een aanwinst voor de stad.

Daarnaast zijn de worstenbroodjes van Houben razend populair in Eindhoven en omstreken en ook de Woenselse Markt op zaterdag trek iedere week weer veel bezoekers voor de wekelijkse boodschappen en gezelligheid.

Een voor mij nieuwe ontdekking is stadsbranderij Bean Brothers. Een ontzettend leuk zaakje waar je het gevoel hebt ver van de drukte van de stad vandaan te zijn. Een typische hotspot waar 'de locals' vertoeven.

Down Town Gourmet Market
Op Facebook had ik al diverse berichten over deze nieuwe foodhal in Eindhoven gelezen. Eigenlijk alle berichten waren heel positief, dus dat maakte mij uiteraard erg nieuwsgierig.

We bezochten de Down Town Gourmet Market op een zaterdagavond. Het zal een uurtje of acht geweest zijn. Wat een drukte!! Praktisch ieder tafeltje was bezet. Maar wat een gezelligheid en wat een goede vibe.Er zijn in totaal 21 eettentjes waar je echt vanalles te vinden is. Van pizza tot frietje, van kip massala tot pintxos, van vlees tot vis en vegetarisch. En als afsluiter is er ook nog de mogelijkheid om een lekker ijsje te halen.De hal is 6 dagen in de week geopend van 12.00u-0.00u. Alleen op de maandag zijn ze gesloten. Echt een absolute aanrader en aanwinst voor Eindhoven!

Woenselse Markt
Als de tijd het enigszins toelaat gaan we graag op zaterdag naar de Woenselse Markt. Daar gaan we steevast vis halen bij vishandel Van Bakel. Zeetong is één van mijn favorieten en sowieso gerookte zalm. Die gaat altijd mee naar huis. Oh en garnalen. Een heleboel dus eigenlijk....Vaak plannen we het zo dat we rond lunchtijd op de markt zijn en dan eten we graag een lekker kippetje bij Fonnel's Grillkippen (of kibbeling bij Van Bakel). Ook halen we vaak groenten en olijven op de markt, die ter plekke voor je geschept worden.

Bean Brothers
Ik kende dit zaakje nog niet, maar wat een leuke ontdekking was dit. Stadsbranderij Bean Brothers is gevestigd in de Bergstraat. Eerst ga je een smalle gang door, waarna je op een soort binnenplaatsje terecht komt. Even twijfelden we of we hier wel goed waren, maar de tekst op de deur maakte duidelijk dat dat wel degelijk zo was.Als je binnenstapt bij Bean Brothers waan je je ineens op een andere plek. En de koffie, die is echt van top kwaliteit.

Ik nam een cappuccino en mijn vriend een doppio. Die laatste was zó sterk dat al het speeksel in je mond ineens verdwenen is, maar wat een smaak zat daar aan zeg. Mijn cappuccino had een heerlijke schuimlaag en was gewoon echt lekker.
Omdat we een beetje trek hadden besloten we ook nog wat te kiezen van de kleine menukaart: flammküchen. Heel eenvoudig, maar perfect in balans. Wat
wil je nog meer.Houben Worstenbrood
De worstenbroodjes mogen natuurlijk niet ontbreken als je het over Eindhoven hebt. Menig Eindhovenaar is vol lof over de worstenbroodjes van Houben. Ik had ze nog nooit geprobeerd, dus tijd om daar eens verandering in te brengen. Ze verkopen vier soorten: traditioneel, truffel, lam en vega. In het kader van vergelijkend warenonderzoek namen we van iedere soort wat mee.De vegetarische worstenbroodjes hadden mijn absolute voorkeur, maar dat is ook niet zo gek als je weet dat ik niet zo graag vlees eet. De truffel kwam voor mij op de tweede plaats, de traditionele op drie en lam op vier.
De top vier van mijn vriend zag er overigens heel anders uit: 1: traditioneel, 2: lam, 3: truffel, 4: vega. Zo zie je maar, wat de één lekker vindt, vindt de ander juist niet lekker.

Brabantse worstenbroodjes
Een tijd geleden had ik al eens een poging ondernomen om zelf worstenbroodjes te maken, maar eerlijk is eerlijk die waren het toch niet helemaal. Qua smaak best redelijk, maar ik had ze op te hoge temperatuur gebakken waardoor het brood te knapperig werd.
Daarom besloot ik het nogmaals te proberen en deze keer met het gewenste resultaat.Wil je zelf ook worstenbroodjes maken, kijk dan hier voor het recept. Enjoy!