Oeps... het is alweer mei en ik heb deel vijf nog niet eens gepost! Nou vooruit, één dagje te laat dat moet wel kunnen voor een keertje toch.

In april stond de provincie Overijssel centraal. Zo vertoefde ik een dagje in Zwolle waar ik onder andere Librije's Winkel en het Zwolse balletjeshuis bezocht.
Ook at ik de originele Deventer Koek van Jb. Bussink in, uiteraard, Deventer. En het bezoek aan de winkel van Bufalo Farm Twente was ook zeker de moeite waard. Ik kocht daar héérlijke burrata en gerookte mozzarella en dat zal zeker de laatste keer niet zijn!

Uiteraard maakte ik ook deze maand weer vijf streekgerechten uit de provincie. Ik zet de vier eerder geplaatste recepten nogmaals op een rij en voeg daar nummer vijf aan toe.

1. Humkessoep
De soep dankt zijn naam aan de humkes, oftewel stukjes snijbonen in de soep. Overigens wordt deze soep ook in de Achterhoek al van oudsher gemaakt.
Mijn versie van humkessoep vind je hier.2. Zwolse mosterdsoep
Een typisch Zwols gerecht is mosterdsoep. Door toevoeging van kookroom krijg je een heerlijk romige soep. De hoeveelheid mosterd die je gebruikt moet je vooral af laten hangen van je eigen smaak, veel proeven tussendoor dus. Het recept vind je hier.3. Kamper steur
Kamper steur is een gerecht met een bijzonder verhaal. Of het waar is, geen idee, maar een grappig verhaal is het wel. Nieuwsgierig naar het verhaal en het recept? Klik hier!4. Boeskool met spekjes
Dit recept voor boeskool, oftewel witte kool, komt uit Oldenzaal. Oldenzaal wordt dan ook wel boeskoolstad genoemd. Kijk hier voor het recept.5. Staphorster fleeren
En last but not least: Staphorster fleeren. Qua smaak lijken deze wafels nog het meest op taai taai door het gebruik van anijszaad. Het recept vind je hier.Het was dus weer een heerlijke maand. Volgende maand, of eigenlijk deze maand dus aangezien het al de eerste van de nieuwe maand is, staat 'mijn' provincie in het zonnetje: Noord Brabant! Dat wordt gegarandeerd kei gezellig :-)