Gisteren plaatste ik een recept voor lauwwarme paprikasalade met tomaat en burrata. Deze burrata kocht ik op Buffalo Farm Twente. De buffels werden op het moment dat wij er waren net gemolken en aangezien buffels ontzettend stressgevoelig zijn, konden we daarom helaas geen kijkje nemen. Dus wanneer de buffels de wei weer in mogen gaan we zeker nog een keertje terug. En niet alleen om de buffels te zien, maar ook om nog meer lekkers te kopen. De burrata was namelijk héérlijk. Daarover zomteen meer.

Eerst neem ik je nogmaals mee naar Zwolle. Daar schreef ik eerder al over, maar wat ik je nog niet vertelde is dat we op die dag ook zijn gaan lunchen bij Bij Hartje Zwolle.

Bij Hartje Zwolle
Voor we naar Zwolle gingen had ik al research gedaan waar we lekker zouden kunnen lunchen. Uiteindelijk viel de keuze op Bij Hartje Zwolle, enerzijds vanwege de goede recensies en anderzijds omdat het concept me erg aan sprak. Je bestelt van de menukaart ongeveer 3-4 kleine hapjes per persoon. Ideaal voor mij, want ik kan altijd ontzettend moeilijk kiezen en op deze manier kun je vanalles wat proberen.

We arriveerden rond half één. Op dat moment begon het net te miezeren dus iedereen die op het terras zat zocht binnen een plekje. Het was er dan ook erg druk. Gelukkig hadden wij nog plaats, diversen anderen die na ons kwamen moesten enige tijd wachten.Na het bestuderen van de menukaart liet ik mijn oog vallen op een uiensoep, eggs benedict on a waffle en een mini broodje met een garnalenkroketje. Mijn vriend koos een broodje warm vlees, een broodje club en een Italiaanse tosti. Daarbij bestelden we ieder een kopje koffie.

De koffie werd al snel gebracht en daarbij kregen we een klein koektrommeltje met wat koekjes er in. Je kunt dus zelf een koekje er bij uit kiezen, of meer als je zou willen. Dat vond ik wel echt een erg leuk idee. Het geeft ook meteen wat huiselijks.

Op het eten moesten we helaas wel heel erg lang wachten. Na 45 minuten kregen we onze hapjes en deze vielen na dat lange wachten ook nog eens een beetje tegen. Jammer! De uitgebreide recensie komt binnenkort online. Daarin vertel ik je meer over onze ervaring bij Bij Hartje Zwolle.

Buffalo Farm Twente
Het bezoek aan de winkel van Buffalo Farm Twente stond gepland op een donderdagavond, omdat dat deze alleen op donderdagavond en zaterdag geopend is. En aangezien we op zaterdag al andere dingen gepland hadden werd het dus donderdagavond.Bij aankomst hing er een bordje 'Gesloten' op de deur. Enigszins teleurgesteld wilden we al teruglopen naar de auto toen de deur ineens open ging. We waren toch van harte welkom. Ze hadden de winkel gewoon nog niet open gemaakt. Het winkeltje is maar heel klein, maar er is genoeg lekkers te vinden. Diverse kazen, buffelbiefstuk, buffelworstjes, ijs van buffelmelk... je kunt het bijna zo gek niet bedenken!

Uiteindelijk besloten we gerookte mozzarella, burrata en buffelbiefstuk te kopen. De gerookte mozzarella is echt een aanrader! Super lekker in plaats van de gebruikelijke mozzarella in een salade.

Ook de burrata was echt onbeschrijfelijk lekker. Ik maakte er een heerlijke lauwwarme paprikasalade met tomaat en burrata mee. Wat een verschil met de producten die je in de reguliere winkels vindt. Echt, als je dit geproefd heb wil je geen mozzarella of burrata uit de supermarkt meer. Het is een eindje rijden naar Denekamp vanuit Brabant, maar ik zou het er zo voor over hebben.

Boeskool met spekjes
En uiteraard sluit ik ook deze keer weer af met een streekgerecht. Deze keer boeskool met spekjes. Boeskool, oftewel witte kool, kun je ook verwerken in een stamppot. Daar heb ik deze keer niet voor gekozen. Het is weer een eenvoudig maar voedzaam recept.En ook deze keer zeg ik weer: eet smakelijk!