De laatste tijd maak ik heel vaak quiche. Ik vind het lekker, het is over het algemeen snel klaar en je kunt er ontzettend veel mee variëren. Eerder deelde ik met julile al mijn recept voor een vegetarische quiche met geitenkaas en kastanjechampignons en een quiche met ham en paprika.

Maar ook op andere foodblogs komen overheerlijke recepten van quiches voorbij. Daarvan wil ik er enkele graag met jullie delen en dus zette ik tien heerlijke quiches van andere foodbloggers voor jullie (in willekeurige volgorde) op een rij.

Welke quiche jij?1. Cécile van de blog De smaak van Cécile maakte een eenvoudige maar heerlijke makreeltaart voor tijdens een picknick. Daar zijn quiches natuurlijk echt ideaal voor, dus mocht je picknick-plannen hebben houdt deze dan in het achterhoofd!2. Lisette van Happy Little Kitchen is stiekem een beetje verliefd op haar courgettetaart met mascarpone en pecorino. Zij omschrijft deze als volgt: knisperend bladerdeeg, romige mascarpone, frisse groenten en pittige pecorino = heaven. Er zit dus maar één ding op, uitproberen deze quiche!

3. Deze goedgevulde quiche met broccoli, paprika en cashewnoten is van Deb's Bakery & Kitchen. Ondanks dat zij niet zo vaak quiche maakt, is het volgens haar wel de ideale manier om restjes op te maken en daar ben ik het helemaal mee eens. 4. De quiche met gerookte zalm, avocado en fetakaas van Cultfood wordt gemaakt met vers filodeeg. De quiche is daardoor super snel klaar en je krijgt toch net even een ander resultaat dan wanneer je korstdeeg of bladerdeeg gebruikt. Leuke tip.5. Doperwtenquiche met feta en dille van Johanneke van de blog Bijna net zo lekker als thuis staat daar regelmatig op tafel. Zij maakt het deeg zelf en maakt dan vaak een dubbele portie om de andere helft in te vriezen. Super handig!

6. De gekaramelliseerde knoflooktaart met spinazie van Culinea is gemaakt naar een recept van Yotom Ottolenghi. In het originele recept wordt geen spinazie gebruikt, maar omdat Hanneke er een volledige maaltijd van wilde maken heeft zij deze er wel in verwerkt.7. Deze miniquiches met kip en feta van Ellouisa van de blog Ellouisa Cooking maakte zij voor een feestje en ze waren in no time op. Als ze net zo lekker smaken als ze er uit zien, vind ik dat helemaal niet gek.8. Deze quiche met groene asperges is afkomstig van de blog Uit de keuken van Levine. Zij geeft als variatietip het toevoegen van hamsnippers aan de vulling.

9. Stéphanie omschrijft de quiche met tomaat en geitenkaas van haar blog Great Little Kitchen als onweerstaanbaar lekker. Dat klinkt veelbelovend. Één ding is zeker, hij ziet er verrukkelijk uit.10. Joyce en Tom van Koks in Frankrijk maakten deze quiche met courgette van courgettes uit eigen tuin. Er wordt van courgette vaak gezegd dat deze smakeloos is, zo vertellen zij op hun blog, maar met de juiste bereiding en ingrediënten komt deze goed tot zijn recht.

Ik zeg eet smakelijk!