De eerste week van maart is alweer voorbij en ik realiseer me dat ik jullie nog helemaal niet verteld heb welke provincie deze maand in het culinaire zonnetje wordt gezet. Dat is Flevoland! Het is nog een relatief nieuwe provincie en daardoor zijn er een stuk minder traditionele streekgerechten te vinden, maar desondanks is er genoeg om over te schrijven.

Flevoland blijkt namelijk diverse lokale alcoholische drankjes te produceren, zoals het Dronter drupje en Urker kruidenbitter. Over Urk gesproken... wist je dat Urk in eerste instantie bij de provincie Noord Holland hoorde, daarna bij Overijsel en pas sinds 1986 bij de provincie Flevoland? Uiteraard bracht ik een bezoekje aan deze gemeente, maar daarover meer in #2. Ook lees je dan wat ik van eerder genoemde drankjes vind.

Wat er verder nog op de culinaire agenda staat komende maand, ga ik nog niet verklappen. Het was in ieder geval wel even zoeken naar dingen die de moeite waard waren. Dat was bij de vorige twee provincies een stuk eenvoudiger. Maar dat is ook niet zo vreemd als je je bedenkt dat de provincie Flevoland pas sinds 1 januari 1986 daadwerkelijk bestaat.Het eerste Flevolandse streekgerecht wat ik gemaakt heb, is polderkoek. Het is eigenlijk een soort pannenkoek waarbij een deel van de melk door koffie is vervangen. Dat klinkt best wel een beetje apart, vind je ook niet. Mijn eerste gedachte was 'zou dat nou echt lekker zijn?'. Tja, daar kom je maar op één manier achter en dus dook ik de keuken in om polderkoeken te bakken. Ik vond de smaak niet slecht, maar het behoort ook zeker niet tot mijn favorieten. Of jij het wel lekker vindt, dat moet je voor jezelf maar bepalen. Het recept vind je hier.