In de maand februari neem ik jullie mee naar de provincie Utrecht in de reeks 'Uit in eigen land, de 12 provincies'. Ik ga op zoek naar leuke bezienswaardigheden en de lekkerste streekgerechten.

De meest bekende bezienswaardigheid van Utrecht is de Dom, dat kan eigenlijk niet missen.
Wist je trouwens dat je met Valentijn de Domtoren kunt bezoeken met je geliefde? Er zijn dan speciale Valentijnsrondleidingen. Leuk ideetje misschien?
Meer informatie vind je hier.

Ook de Utrechtse Heuvelrug is bij de meesten wel bekend. Maar natuurlijk ga ik niet alleen de meest voor de hand liggende plekken bezoeken. Ik vind het juist zo leuk om dingen te ontdekken die ik zelf ook nog niet kende.

Welke bezienswaardigheden en andere culinaire gelegenheden dit zullen worden, weet ik op dit moment zelf ook nog niet. Natuurlijk heb ik zo mijn ideeën over locaties die ik wil bezoeken, maar vaak kom je gaandeweg allerlei dingen tegen die de moeite waard kunnen blijken. Ik laat me dus, net als jullie, lekker verrassen!Het meeste bekende gerecht uit de provincie Utrecht is denk ik toch wel de hete bliksem. Een stamppot van aardappels en zoete en zure appels. Traditioneel wordt geserveerd met spek, maar ook rookworst wordt er vaak bij gegeten. In principe maakt het niet zo veel uit welke appels je gebruikt, zolang je maar zoete èn zure appels gebruikt. Het is juist die combinatie die dit gerecht zo lekker maken. Wil je zelf een keer hete bliksem maken, klik dan hier voor het recept.