Begin december maakte ik het thema bekend voor het Foodblogevent van Foodbloggers Benelux. Met de aanloop naar de feestdagen in zicht, koos ik het onderwerp 'Bubbles & Bites'.

Omdat ik deze maand de host was voor het event, mocht ik ook de winnaar kiezen uit de inzendingen. En dat was stiekem nog best een beetje lastig!

Er waren diverse leuke inzendingen, dus ik heb er even goed over na moeten denken. Want waarop baseer je wie er wint? Uiteindelijk heb ik gekozen voor de inzending die er voor mij uitsprong, qua smaak en qua wijnkeuze.

Dat was de Catalaanse Fideuà met cava Freixenet van Ingrid Larmoyeur van de blog Vinissima. Vinissima is een blog met veel tips over wijn-spijs combinaties. Daarnaast vind je er ook smakelijke recepten en leuke verhalen over wijnen en wijngebieden. Erg leuk, dus zeker de moeite waard om daar ook eens rond te kijken!

Maar om terug te komen op de aanleiding van deze blogpost: de reden dat deze inzending er voor mij uitsprong, was de combinatie van vis. schaal- en schelpdieren met de goed verkrijgbare Freixenet. Ik vond het belangrijk dat de wijn goed verkrijgbaar is, vanwege de laagdrempeligheid. Een lekkere wijn is top, maar als je hem bijna niet kan verkrijgen dan schiet het zijn doel ook aardig voorbij als je het mij vraagt.

Dat ik gek ben op vis, schaal- en schelpdieren is geen geheim. Daarom liep het water me in de mond bij het lezen van dit recept. Ik heb hem zelf nog niet uitgeprobeerd maar dat ga ik zeker weten nog doen! Als het net zo lekker is als het klinkt, dan gaat dat helemaal goed komen.

Ik draag het stokje nu over aan Ingrid. Zij mag voor januari het Foodblogevent gaan hosten. Ik wens haar veel succes en ben erg benieuwd naar het thema wat ze gaat uitkiezen!