Pompoen, ik word er blij van ik kan niet anders zeggen. Zeker nu het weer echt omgeslagen is naar herstweer eet ik het heel graag.

Je kunt vrijwel alles van de pompoen gebruiken. De bloemen kun je op dezelfde manier gebruiken als de courgettebloemen (dat heb ik overigens nog nooit zelf geprobeerd), de pitten kun je roosteren en met het vruchtvlees kun je ook alle kanten op. Van sommige pompoenen kun je zelfs de schil gebruiken.

Ik maakte voor jou drie recepten met pompoen. Ik heb alleen de flespompoen gebruikt, omdat ik deze soort zo heerlijk zoet en vol van smaak vindt. Maar dat is natuurlijk gewoon een kwestie van smaak.

Deze pompoenchips is toch wel één van mijn favorieten. Ik had het nog niet eerder gemaakt, maar wat een lekkere en bovenal gezonde traktatie! Dat zou ik iedere dag wel lusten...



Deze pompoenrösti is ook zeker het proberen waard. Lekker als voorgerecht of als bijgerecht. Misschien zelfs ook wel als lunchgerecht...
Zeker met bieslookkwark erbij is het echt smullen geblazen.



En wat dacht je van deze pompoenpizza! De bloemkoolpizza's vliegen je om te oren, maar een recept voor pompoenpizza was ik nog niet tegengekomen. En die mag wat mij betreft toch echt niet ontbreken.



Heb jij nog een leuk pompoengerecht dat je wil delen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!