Voor komend weekend nog geen plannen? Dan heb ik wellicht nog een leuke tip! Ik heb zelf een jaar in Cuijk gewoond, dus daarom gaat dit me wel een beetje aan het hart.

Op zondag 19 mei wordt voor de tiende keer Ons Plattelandsrondje georganiseerd door Het Verrassende Platteland van Cuijk. Er zijn vier verschillende gratis fietsroutes uitgezet langs deelnemende bedrijven waar tal van activiteiten, zoals rondleidingen, proeverijen, demonstraties en speurtochten georganiseerd worden.

Met deze hartige Oranje recepten zet je gegarandeerd iets lekkers op tafel tijdens Koningsdag. Of een andere keer, als je het te druk hebt met feesten!
Eerder deze week plaatste ik al een overzichtje van 10 zoete Oranje recepten van andere foodbloggers. Nu zijn de hartige recepten aan de beurt.

Als ik alleen al naar de foto's kijk loopt het water me in de mond. Er zitten dan ook zeker recepten tussen die ik zelf ook nog eens ga uitproberen. Dat is ook wat deze verzamelblogs zo leuk maakt. Je komt allerlei recepten tegen die je anders misschien niet zo snel tegen gekomen was.

Ben jij al helemaal klaar voor Koningsdag? De straten kleuren die dag massaal oranje en daar vond ik recepten met een oranje kleur in de hoofdrol wel heel goed bij passen. Op mijn blog staan enkele oranje recepten, zoals deze sinaasappelvla met chocoladeroom en pompoensoep

Maar eerlijk is eerlijk. Eigenlijk vond ik dat niet genoeg inspiratie voor jullie. Daarom vroeg ik andere foodbloggers om heerlijke 'oranje recepten' met mij te delen. En gelukkig deden ze dat met heel veel plezier! Sterker nog, er werd zoveel lekkers aangedragen dat ik besloten heb om 2 x 10 recepten met jullie te delen. De eerste 10 recepten zijn zoete gerechten.

Vrijdag zullen nog 10 hartige gerechten volgen! Enjoy!

Het is bijna Pasen en dat betekent dat we weer met zijn allen massaal aan de eieren gaan. Over waar deze traditie vandaan komt, doen op internet verschillende verhalen de ronde. Zo zou het symbool staan voor het herrijzen van Jezus uit de dood. Maar er wordt ook geschreven dat het een Germaanse traditie is. Vroeger zouden op akkers eieren begraven worden zodat de akkers weer vruchtbaar zouden worden.
Hoe het ook zij, een ei hoort er bij!

Eieren zijn bijzonder veelzijdig. Je kunt er echt vanalles mee: koken, bakken, pocheren noem maar op. En je kunt het ook nog eens in hartige en zoete gerechten gebruiken.
Ik vond het leuk om nog wat meer informatie bij elkaar te verzamelen over het ei en daarom zette ik deze 5 ei-feitjes voor jou op een rij.

Het is echt stoofpotjesweer als je het mij vraagt. Op mijn blog heb ik al eerder recepten gedeeld van stoofpotjes, zoals hachee, Vlaams stoofvlees en Grieks stoofvlees (stifado). Maar er zijn natuurlijk nog heel veel meer lekkere stoofrecepten. En ondanks dat de drie recepten die ik zojuist noem, met vlees gemaakt zijn, is dat natuurlijk ook helemaal geen voorwaarde om een stoofpotje genoemd te mogen worden. Ook groenten, kip en vis lenen zich prima voor heerlijke stoofgerechten.

Omdat ik niet voldoende tijd heb om zelf op korte termijn heel veel stoofrecepten uit te werken en te fotograferen, deel ik met jullie 10 recepten van collega-foodbloggers. Er zit lekker veel variatie in de recepten, van vlees tot vis en kip. Er zit ongetwijfeld wel iets naar je smaak bij. Enjoy!