Zuid Holland en lekker eten bleken best wel een heel goede combi. In Den Haag en Scheveningen kun je je lol op, bijvoorbeeld bij het Frites Atelier van Sergio Herman, het Kroket Loket of de vele eettentjes aan de kust bij Scheveningen.
Bezoek je Gouda, dan mag een bezoek aan de Goudse kaasmarkt zeker niet ontbreken en ga ook even siroopwafels halen als je er dan toch bent! In Leiden mag je de Leidse sleutelkaas echt niet over slaan.
Of wat dacht je van de Markthal in Rotterdam of de kleinschalige maar supergezellige Fenix Food Factory. En mag ik dan bij deze Las Palmas nog even een keer noemen..

Maar je kunt natuurlijk ook zelf de keuken in om de lekkerste gerechten en lekkernijen uit Zuid Holland te maken. Ik deelde al vier recepten met jullie en met mijn stroopwafel ijs maak ik de lijst compleet.

Als je het over eten hebt en over Zuid Holland, dan kan het bijna niet anders dat de Markthal in Rotterdam ook genoemd wordt. Al sinds de opening wordt er vol lof over dit initiatief gesproken. Ze noemen zichzelf zelfs het foodwalhalla van Nederland. Dan heb je in ieder geval vertrouwen in jezelf!

Een kleinschaliger initiatief in Rotterdam is de Fenix Food Factory. Een oude havenloods is omgebouwd tot een culinaire broeiplaats waar diverse ondernemers hun producten aan de man brengen.

Maar waar ik persoonlijk toch het eerste aan denk, wanneer ik Rotterdam hoor is Las Palmas, het restaurant van Herman den Blijker. Ik werd dit jaar met mijn verjaardag zwaar verwend (en verrast) met een etentje bij dit restaurant. Ik krijg nog een grijns van oor tot oor als ik er aan terug denk...

Heb je na Den Haag en Scheveningen nog wat tijd over, dan is het erg leuk om ook Leiden of Gouda te bezoeken.

Leiden wordt ook wel de Sleutelstad genoemd, wat verwijst naar het wapen van de stad. De sleutels kom je overal tegen in Leiden. Zo zijn er bijvoorbeeld de bekende sleutelkoekjes en boeren Leidse sleutelkaas.

Gouda staat natuurlijk ook bekend om zijn kaas, de Goudse kaas. Natuurlijk is ook de Goudse kaasmarkt erg bekend en heel geliefd bij toeristen. De siroopwafels mag je overigens ook echt niet overslaan.

Met Moederdag plaatste ik enkele lekkere recepten van mede-foodbloggers. Maar ook papa houdt natuurlijk van lekker eten, dus een overzichtje met lekkere Vaderdagrecepten mag niet ontbreken.

Van sliders tot bierkippen, van broodjes pastrami tot borek en gepofte pompoen met feta. Ik heb gekozen voor veel variatie in de recepten, zodat er voor iedere papa wel iets lekkers staat. Wel ben ik voor hartige recepten gegaan, want papa is natuurlijk wel heel stoer.

Met welk recept ga jij de liefste vader van de wereld verrassen?

Met een bezoek aan Den Haag en Scheveningen kun je gemakkelijk een dag vullen, want er is meer dan genoeg te doen.

't Bakkertje
Al sinds 1838 zit op dezelfde locatie 't Bakkertje en deze bakkerij is daarmee de oudste van Den Haag. De nostalgische uitstraling neemt je mee terug in de tijd. Je kunt er terecht voor brood en banket, maar ook voor vers belegde broodjes en koffie.