Oktober is voorbij gevlogen. Het lijkt nog maar net vorige week dat ik de Achter de schermen van september schreef, maar nee dat is toch echt alweer een maand geleden!

Inmiddels is de klok weer verzet en wordt het weer vroeger donker. Dat betekent ook dat het lastig is om zonder lampen maar met voldoende licht te fotograferen. Dat lukt met een beetje geluk overdag nog wel, maar 's avonds is dat niet te doen. Daarom kochten we een prachtige set, zodat we voortaan ook in de avonduren nog gerechten kunnen fotograferen.Ook kocht ik nog wat nieuwe placemats en borden. Ik heb een zwak voor serviesgoed en decoratiespulletjes en wissel dan ook heel graag af op foto's. Wat extra spullen zijn daarom nooit weg.Afgelopen maand stonden er ook nog maar liefst drie etentjes op het programma.
De eerste was ter ere van de 90e verjaardag van mijn oma. We gingen met de hele familie uiteten en mijn oma kreeg de verrassing van haar leven: een reis naar Spanje. Mijn tante woont daar en oma wilde daar dolgraag nog een keer naartoe. Dit was het beste cadeau dat we haar hadden kunnen geven. Inmiddels is ze weer terug van een geweldige vakantie en wat ben ik blij dat we dit voor hebben kunnen doen!

Ook aten we bij Vino y Tapas in Eindhoven. De volledige recensie lees je hier.En we aten bij Sittar in Venlo. De recensie is nog niet online, maar ik kan je alvast verklappen dat we hier echt gesmuld hebben. Deze recensie mag je dan ook echt niet missen. Hier alvast een voorproefje van het lekkers dat we vooraf kregen.Daarnaast ging ik aan de slag met pompoenen. Het is één van mijn favoriete ingrediënten dus ik ben altijd erg blij als ze weer volop verkrijgbaar zijn. Voor jullie zette ik drie leuke recepten op een rijtje.Oktober betekent natuurlijk ook Halloween! Ook dit jaar kwamen bij ons de kinderen weer verkleed aan de deur. We hadden een tasje snoep klaar staan en hadden maar net genoeg voor alle kindjes. Volgend jaar dus toch maar iets ruimer inkopen!
En natuurlijk maakte ik ook Halloweenrecepten, zoals de Broodjes afgehakte vinger.Het was ook tijd om de laatste pepers te oogsten. Helaas hangen er nog een heleboel aan de planten die nog niet rijp zijn. Daarom gaan we ze komend weekend overzetten in bakken en naar binnen verhuizen. Dat heb ik nog nooit eerder gedaan en ik heb ook eigenlijk geen idee of dat goed gaat komen. Maar daar kom ik maar op één manier achter.En last but not least: ik probeerde mijn nieuwe stoofpot uit! Impulsaankopen zijn niet altijd de beste aankopen, maar met deze ben ik toch wel heel erg blij!